TopParken
  Wetenschappelijk bewezen: op vakantie gaan is gezond!

De Arbo Unie roept op: ga vooral op vakantie!

Waarom op vakantie gaan gezond is?

In de huidige wereld waarin we steeds drukker en drukker zijn, is ontspanning belangrijker dan ooit. De Arbo Unie komt dan ook met de oproep: ga op vakantie! Waarom vakantie écht gezond voor je is? Dat vertelt Willem van Rhenen, bedrijfsarts en hoogleraar bevlogenheid en productiviteit aan de Nyenrode Business Universiteit, in een interview in het Algemeen Dagblad. Tijdens een vakantie komt u namelijk écht even tot rust. Niets moet, alles mag. U keert gegarandeerd weer uitgerust huiswaarts na een vakantie in eigen land. En dat is dan ook direct één van de redenen waarom een vakantie zo gezond voor u is. Wij hebben de belangrijkste 4 redenen voor u op een rijtje gezet!

4x waarom een vakantie gezond voor je is

Op vakantie gaan is gezond!

🔋 Innerlijke batterij opladen

Tijdens een rustgevende vakantie wordt uw innerlijke batterij opgeladen. Even weg van de stress op het werk en de dagelijkse sleur, en écht even tot rust komen. Dat heeft uw lichaam en geestelijke gesteldheid af en toe even nodig! Een weekendje weg of korte vakantie heeft al direct effect op uw energieniveau. En om optimaal op te laden werkt een vakantie van minimaal twee weken het beste. Bij thuiskomst heeft u weer veel nieuwe energie én inspiratie!

❌ Weg met de stress

Naast dat een vakantie uw innerlijke batterij oplaadt, helpt het ook met stress verminderen. En dat is zeker nodig in onze huidige wereld waarin we steeds drukker en drukker worden. We weten allemaal dat stress ontzettend ongezond voor is. Stress kan namelijk overgewicht veroorzaken, wat weer een risicofactor is voor het onstaan van het metabool-syndroom. Hierbij is sprake van een hoge bloeddruk en een vergrote kans op hart- en vaatziekten. En wat blijkt: onderzoek heeft bewezen dat wanneer u meerdere keren op vakantie gaat, het risico op deze ziektes wordt verlaagd!

Op vakantie gaan is gezond!

✅ Positief effect op uw welzijn

Tijdens een vakantie wordt u ontzorgd, komt u tot rust en kunt u uw hoofd even leegmaken. En dit heeft direct een positief effect op uw welzijn! Tijdens een vakantie komen we namelijk in onze 'natuurlijke tijd' terecht, in plaats van ons werkritme. En in onze natuurlijke tijd bepaalt u lekker zelf wanneer u opstaat en wat u gaat doen. Niets moet, alles mag. Écht even ontstressen. Onze tip: ga lekker relaxen in uw sauna of wordt helemaal zen in de spa. En wist u dat uw lichaam als het ware wordt schoongespoeld door deze wellness activiteiten? U verliest door het zweten vocht en afvalstoffen, uw bloeddruk daalt én uw bloed heeft meer ruimte om te stromen door verwijde bloedvaten. Wellness is onwijs gezond dus!

💭 Positieve herinneringen ophalen

Herinnert u zich die ene vakantie nog met zwoele zomeravonden, lange strandwandelingen en een prachtige omgeving? Vast wel! Waarschijnlijk heeft u al meerdere vakanties meegemaakt die u nooit meer gaat vergeten. U heeft hier ongetwijfeld mooie en positieve herinneringen aan over gehouden, en er zullen er hopelijk nog vele mogen komen! Deze positieve herinneringen kunnen u weer tot rust brengen wanneer u in een lastige situatie zit. Daarnaast wekt het delen van deze fijne herinneringen met uw geliefden ook gelukshormonen aan. Mensen zijn immers sociale wezens die gelukkig worden van het delen van ervaringen!

Gaat u binnenkort op vakantie? 😍

Bij TopParken zullen we er alles aan doen om uw vakantie zo fijn mogelijk te maken. Zodat u écht even kunt opladen en ontspannen. Of u nu op zoek bent naar een vakantiehuis met privé wellness, dichtbij een gezellige stad of midden in de natuur, dankzij ons ruime aanbod vindt u gegarandeerd het perfecte verblijf. Wat zeg nu zelf: een vakantie is écht belangrijk voor uw algehele gezondheid!