TopParken

Duurzaam ondernemen

 

Bij TopParken zetten we ons elke dag in om de perfecte balans te vinden tussen mens, natuur en milieu. Zowel op onze vakantieparken, als vanuit het hoofdkantoor. Zo zijn onze vakantieparken erop gericht om de natuur zo min mogelijk tot last te zijn. We werken daarbij continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons bedrijf. Duurzaamheid is terug te vinden in al onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.
We leveren daarbij graag een positieve bijdrage aan de samenleving. Bijvoorbeeld door samen te werken met sociale werkplaatsen en het steunen van diverse goede doelen en lokale (sport)verenigingen.

Duurzaamheid binnen TopParken

Op onze vakantieparken is duurzaamheid terug te vinden in de processen, diensten en producten. Van duurzame vakantiewoningen volledig van het gas af, tot kleinere aanpassingen zoals de mogelijkheid tot het scheiden van afval, het gebruik van elektrische golfkarren en ons FairTrade beddengoed. Onze inzet en de mate van duurzaamheid in onze werkprocessen, diensten en producten is op een aantal van onze vakantieparken erkend door het Green Key keurmerk, en daar zijn we trots op. 

Green Key

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische- en recreatieve branche in Nederland. Het keurmerk wordt aan organisaties toegekend die duurzaamheid belangrijk vinden en dit doorvoeren in al hun bedrijfsprocessen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort of kwaliteit. Hiermee is bevestigd dat we op onze onderstaande vakantieparken een stap verder gaan dan is vereist binnen de Nederlandse wet- en regelgeving.

Green Key Goud

 

Green Key Zilver

Op al onze vakantieparken houden we ons uiteraard aan de Nederlandse wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid.

Initiatief uitgelicht: PET- en CANMan bij TopParken ⤵️

Op al onze vakantieparken kunnen vakantiegasten hun plastic flesjes en blikjes inleveren. Op die manier helpen ze het materiaal te recyclen én doneren ze het statiegeld aan een goed doel, namelijk de Plastic Soup Foundation. Het inleveren van de flesjes en blikjes is heel eenvoudig; ze kunnen namelijk in speciale vuilnisbakken worden gegooid, de zogeheten PET- en CANMan. Vervolgens wordt er, in samenwerking met Statiegeld Nederland, voor gezorgd dat de blikjes en flesjes worden ingeleverd en het statiegeld wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. 

Samenwerkingen

Bij het aangaan van samenwerkingen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo werken we onder andere samen met Blycolin, Hespera International en Jacob Douwe Egberts.

Blycolin

Blycolin levert linnen van topkwaliteit, dat 100% biologisch en Fairtrade wordt geproduceerd. Het linnengoed is voorzien van internationale labels als GOTS en het Fairtrade (Max Havelaar keurmerk). Een gedeelte van de collectie Pure Eco (badlakens, dekbedovertrekken, slopen en badjassen) is gemaakt van katoen dat is verbouwd in het Chetna Organic & Fairtrade project. Binnen dit project wordt samengewerkt met klein- en micro boeren in de regio Maharashtra (India), om hun leefomstandigheden te verbeteren. Daarbij wordt er gewerkt aan het verduurzamen van de landbouw. Zo zet het project zich in voor duurzame projecten, processen én relaties.

Hierdoor bieden we niet alleen optimaal slaapcomfort, maar dragen we ook ons steentje bij aan een betere wereld voor mens, natuur en milieu.

Blycolin beddengoed

Hespera Internationaal

Hespera International is leverancier van hoogwaardige matrassen aan de superjacht industrie, hotels en residenties. Met het concept Happy Nights bedienen ze ook de recreatieve markt. Binnen dit concept worden matrassen op een maatschappelijk verantwoorde manier geleverd, geproduceerd en teruggenomen. Daarbij wordt er, naar aanleiding van deze samenwerking, door TopParken per afgenomen matras geld gedoneerd aan een nationaal fonds. Dit fonds zal jaarlijks wijzigen.

Hespera logo

Jacob Douwe Egberts

Jacob Douwe Egberts (JDE) levert Douwe Egberts koffie, Pickwick thee en koffieapparaten voor in onze vakantiewoningen. In 2021 zijn al onze vakantiewoningen voorzien van een JDE koffiemachine voor het zetten van koffie en het verkrijgen van heet water. Waar er voorheen drie huishoudelijke apparaten aanwezig waren, is dat nu één koffieapparaat. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst, bieden we betere kwaliteit koffie én bevorderen we het gebruiksgemak voor onze gasten.

Douwe Egberts
Pickwick logo
 

Ook samenwerken met TopParken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Duurzame producten

Een aantal jaar geleden zijn we gestart met de bouw van duurzame vakantiewoningen. Deze vakantiewoning zijn gebouwd zonder aardgas om de CO2 uitstoot te verminderen en worden op een elektrische manier verwarmd, ook wel ‘electric woningen’ genoemd.

Duurzame processen, diensten en producten

Vanuit onze organisatie werken we continu aan het verduurzamen van onze processen, diensten en producten. Een greep uit wat we verder doen om stapje voor stapje naar een duurzame toekomst te werken:

  • Digitaliseren van communicatie uitingen, zoals verblijfsinformatie en brochures.
  • Pinautomaten zonder bon.
  • Gebruik van natuurlijke materialen voor bewegwijzering en speelgelegenheden.
  • Welkomstpakketten worden op duurzaam papier gedrukt.
  • Herbruiken/recyclen van bedrijfskleding. 
  • Het behoud van de natuurrijke omgeving is een belangrijk onderdeel binnen de ontwikkeling en het onderhoud van onze vakantieparken. Dit gebeurt in overleg gemeenten en overige betrokkenen.
  • Onze schoonmaakteams zetten zich in voor duurzaamheid door, onder andere, het laag- of uitzetten van de verwarming en koeling, de verlichting en televisie te allen tijde uit te schakelijk, afval te scheiden en niet volledig gebruikte toiletrollen, halvolle shampoo- en zeepflessen te verzamelen.

Naast rekening te houden met mens, milieu en natuur, leveren we graag een positieve bijdrage aan de samenleving. Vanuit TopParken steunen we dan ook diverse goede doelen en verenigingen en werken we regelmatig samen met sociale werkplaatsen- en instanties.

 

Benieuwd naar wat TopParken nog meer te bieden heeft? Bekijk dan hier ons aanbod voor alle vakantieparken!