TopParken

TopParken Beekbergen - review Esmée Lifestyle

Mijn vriend en ik hebben net twee weken vakantie achter de rug en heel last minute besloten we om er nog even tussenuit te gaan. We boekten 4 dagen naar de Veluwe in TopParken Beekbergen. In deze review vertel ik jullie graag meer over ons verblijf, maar ook over de leuke dingen die we hebben gedaan in de regio!

Het verblijf in TopParken Beekbergen

We hadden een Comfort 6 personen chalet. Dit is een huisje met een woonkamer, keuken, badkamer en drie slaapkamers. In één slaapkamer heb je een tweepersoonsbed en in de andere slaapkamers twee losse bedden en een stapelbed. Voor twee personen vond ik het ruim genoeg, maar ik zou zeker de woonkamer met zes personen wel wat aan de kleine kant vinden. Al heb je hier met goed weer ook snel minder last van, omdat je dan meer buiten op het bijbehorende terras zit of lekker op pad bent.

Het chalet is super leuk vormgegeven en matcht qua inrichting ook echt bij mijn persoonlijke stijl. Er hangen leuke schilderijtjes, staan kunstplanten en hele mooie moderne meubels. Het ziet er allemaal zo nieuw en fris uit en de prijs is ook nog eens een stuk lager dan bij vergelijkbare vakantieparken.

Het chalet was heel mooi schoon en bij aankomst krijg je ook een pakketje met allerlei schoonmaakspullen, thee en koffie. Het is vrij basic, maar zeker voor een kort verblijf heb je al snel alles wat je nodig hebt. De enige nadelen die ik heb ondervonden zijn dat de lampen in het huisje erg fel zijn, zeker omdat de ruimte niet zo groot is, en dat het huisje heel snel warm wordt. Het voordeel is dan weer dat het ‘s avonds wel snel afkoelt buiten, doordat je in de bossen zit en je het huisje door alles open te zetten snel door kunt luchten.

Verder ben ik heel tevreden over mijn verblijf in TopParken Beekbergen! De bedden lagen echt heerlijk, alsof je in een luxe hotel slaapt. Je had snel en lang warm water, er zit een vaatwasser in en je kunt lekker buiten zitten op het terras of in het gras. Ook zijn er veel services op het park, zo kun je naar het restaurant, een barbecue huren en eventueel zelfs broodjes bestellen voor het ontbijt.

Woonkamer Beekbergen

De omgeving van TopParken Beekbergen

TopParken Beekbergen ligt op de Veluwe, tussen Apeldoorn en Arnhem. Er zijn daardoor heel veel dingen te doen in de buurt, maar dit zijn dingen die wij tijdens ons verblijf hebben gedaan en zeker aanraden!

Pannenkoeken eten

De eerste avond zijn we gezellig uiteten geweest in Beekbergen. We zijn gaan eten bij de Pannekoek, een klein restaurantje waar pannenkoeken nog op de ambachtelijke wijze worden gebakken. Je hebt er allerlei soorten pannenkoeken, van zoet tot hartig en er hangt (ondanks de coronamaatregelen) een gezellige sfeer.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Je zit bij Topparken Beekbergen met de auto op 15 minuutjes van ingang Hoenderloo van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Om het park te bezoeken betaal je entree, maar vervolgens kun je wel gratis gebruik maken van de fietsen. Slim dus om vooraf geen fiets te huren en er gewoon met de auto heen te gaan, zodat je niet dubbel zoveel geld kwijt bent.

In het park kun je heerlijk fietsen en wandelen aan de hand van verschillende routes. De plattegronden staan door het park heen en er staat op de fietspaden ook geregeld bewegwijzering naar de verschillende gebieden. Wij hebben vanaf Hoenderloo het centrum aangehouden om daar te lunchen en het museum te bezoeken, daarna zijn we op ons gemak terug gefietst naar de ingang.

Liederbos

Als je het park afloopt richting de N788 en daar oversteekt loop je zo het Liederbos in. Dit bos is ontzettend groot en heel erg rustig. Heerlijk om even te wandelen, je hoofd leeg te maken en volop te genieten van je vakantie!

Burgers’ Zoo

Zelf was ik nog nooit eerder in Burgers’ Zoo geweest, maar het is zo de moeite waard. Het is een prachtige zoo met veel verschillende dieren en ook verschillende gebieden. Zo waan je je het ene moment in een soort tropisch regenwoud en op het andere moment loop je midden in de oceaan. De foto van deze olifant laat al zien hoe groen het park is. Burgers’ Zoo is met de auto 15 minuutjes vanaf TopParken Beekbergen, dus je bent er zo.

Nationaal Park De Hoge Veluwe
 
Burgers' Zoo - Esmee lifestyle
 

Ik heb een hele fijne vakantie gehad en ga TopParken zeker in gedachten houden als ik de volgende keer weer weg ga in eigen land. Ben jij wel eens op de Veluwe geweest?

Deze blog is geschreven door Esmée Lifestyle