TopParken
Vakantie inspiratie

Inspiratie voor uw vakantie in 2020: 5 tips

Vakantie inspiratie voor 2020

Met een nieuw jaar voor de boeg is het ook tijd om nieuwe plannen te maken. Wat wilt u dit jaar gaan doen en waar wilt u heen op vakantie? Wanneer u een vakantie of weekendje weg plant, heeft u iets om naar uit te kijken. En dat is wel zo fijn! Kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken voor uw vakantie in 2020? Wij delen vijf tips over bestemmingen in Nederland die absoluut een bezoekje waard zijn. Leest u mee? 

Tip 1 - Strandvakantie aan de Nederlandse kust

Een vakantie aan de kust in Nederland staat wat ons betreft met stip op nummer één. Uitwaaien aan zee is namelijk het hele jaar door heerlijk! Helemaal als u kiest voor een vakantiepark van TopParken. Zo verblijft u in Berkhout, op 30 minuten rijden van Egmond. Dat betekent dat het strand altijd vlakbij ligt. 

Kiest u voor een vakantie aan zee, dan zijn er vast al talloze activiteiten die in uw hoofd opkomen. Wandelen, een drankje drinken bij een strandtent en ‘s zomers een middag zonnen. Dit kan op elke strandbestemming in Nederland, maar in Egmond ligt er meer in het verschiet. Wat dacht u bijvoorbeeld van paardrijden in Egmond aan Zee? U vindt hier verschillende maneges die mooie tochten aanbieden. In de zomermaanden kunt u zelfs over het strand heen draven.

 

Tip 2 - Vakantie vlak bij de Duitse grens

Wilt u vakantie vieren dichtbij huis, maar ook totaal andere gebieden ontdekken? Dan is een vakantie in de Achterhoek, vlak bij de Duitse grens, ideaal. U vindt hier een TopPark in Lichtenvoorde. Dit is een van de zogeheten “kerkdorpen” in de Achterhoek waar u in alle rust vakantie viert. Proef het plattelandsleven en ervaar deze regio op zijn best. U verblijft hier in de bossen en aan het water. Molens, boerderijen en natuurgebieden zijn hier niet weg te denken. De meeste molens kunt u bezoeken en ook sommige boerderijen zijn toegankelijk voor publiek. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een kaasboerderij en zie eens met eigen ogen hoe onze Nederlandse specialiteit wordt geproduceerd. Natuurlijk mag er ook even geproefd worden. Als dat geen smullen wordt!

 

Tip 3 - Wandelvakantie op de Veluwe

De Veluwe is en blijft een van de meest populaire regio’s in Nederland om vakantie te vieren en daarmee mag deze regio niet ontbreken in dit lijstje. Niet voor niets zijn er hier vijf vakantieparken te vinden waar u goed zit voor een verblijf met het gezin of lekker met zijn tweetjes. Of u nu kiest voor een TopPark in Ede, Lunteren, Wageningen of Beekbergen, u verblijft altijd in de natuur. En dat maakt deze plek meer dan geschikt voor een wandelvakantie. 

Tijdens een vakantie op de Veluwe staat u tijdens een wandelroute elke keer weer in een ander stukje natuur. Geniet van uitgestrekte heidevelden, maar ook van zandverstuivingen en bossen. Ontdek een aantal prachtige wandelroutes! Zeker de route door Nationaal Park De Hoge Veluwe is een aanrader!

 

Tip 4 - Fietsvakantie in Zuid-Limburg

Bent u graag actief in de natuur? Dan is een vakantie in Limburg op uw lijf geschreven. Deze provincie is dé fietsprovincie van Nederland en dat betekent dat er heel veel prachtige routes op u liggen te wachten. Verblijf op Résidence Valkenburg en stap vanaf daar op de fiets om u een weg te banen door het glooiende groene landschap dat zo typerend is voor Zuid-Limburg. Dit vakantiepark ligt in de buurt van zowel Maastricht als Valkenburg. Maak tussendoor dus zeker een stop om deze steden te ontdekken. Of verken deze steden gewoon op de fiets! Zo is deze fietsroute door en rondom Maastricht een van onze favorieten van de regio. Van het Vrijthof tot aan de historische markt, u slaat geen enkele bezienswaardigheid over. En na een rondje door het centrum zet u de fietstocht voort langs het Rivierpark Maasvallei en kunt u een stop maken bij bierbrouwerij De Fontein in Stein. 

 

Tip 5 - Stedentrip in Noord-Brabant

Tot slot is Brabant een heerlijke plek om eens vakantie te vieren. Niet voor niets spreken ze vaak over Brabantse gezelligheid. In deze provincie voelt u zich dan ook al snel thuis. De steden zijn niet al te groot en zeker in vergelijking met andere steden in ons land nog heerlijk rustig. Zo dwaalt u in Den Bosch op uw eigen tempo door de straatjes, over het plein en van het ene historische gebouw naar het andere. Natuurlijk proeft u hier een echte Bossche bol, want ook op culinair gebied zit u helemaal op uw plek in het zuiden. Extra leuk is het om samen met de kinderen een workshop te volgen bij Choco Loca. Hier leren jullie een Bossche bol bereiden en mogen jullie deze naderhand opeten! 

Maak van uw stedentrip een heerlijke vakantie in Brabant door een accommodatie te boeken op Résidence de Leuvert. Binnen 15 autominuten bent u vanaf hier al in de gezellige en bruisende stad Den Bosch.

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: