Informatie betreffende het Coronavirus (COVID-19)

TopParken volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wij hebben dagelijks contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD zodat wij altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. Wij volgen hun adviezen strikt na. De richtlijnen kunt u terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Op deze pagina houden wij u op de hoogte m.b.t. de situatie op onze vakantieparken.


Laatste update: 7 mei 2020 - 10:30 uur

 

Zwembaden geopend
Naar aanleiding van de versoepelde maatregelen vanuit het RIVM zullen verschillende faciliteiten op onze vakantieparken weer geopend worden. Zo openen de restaurants haar deuren weer vanaf 1 juni 2020 en zijn de binnen- en buitenzwembaden en speeltuinen weer geopend. Uiteraard houden wij ons hierbij aan de gestelde eisen van het RIVM. De sanitaire voorzieningen bij onze kampeerplaatsen blijven gesloten.

 

Officieel Statement TopParken - Getroffen maatregelen Coronavirus
Bij TopParken hebben we als doel iedere gast op onze vakantieparken een zorgeloze vakantie aan te bieden. Echter is de gezondheid van u en onze medewerkers nog belangrijker. Naar aanleiding van de gestelde maatregelen door de overheid en vanuit eigen overwegingen ten behoeve van de hygiëne, veiligheid en de gezondheid op onze parken heeft TopParken vergaande veiligheids- en hygiënemaatregelen getroffen. Met deze veiligheids- en hygiënemaatregelen is TopParken ruim 10 weken geleden begonnen. Nadien zijn de veiligheidsmaatregelen, hygiënemaatregelen en werkprocessen stapsgewijs gewijzigd en uitgebreid.

Lees hier ons officiële statement met alle door ons getroffen maatregelen op onze vakantieparken.

Receptie Scheleberg
 

Onze vakantieparken zijn geopend
In overleg met lokale overheden, hebben wij besloten om onze vakantieparken open te houden. Onze vakantieparken zijn ruim opgezet en onze vakantiewoningen beschikken over een ruime tuin, waardoor u niet in contact hoeft te komen met andere vakantiegasten. Dit geldt niet voor onze kampeerplaatsen, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van gemeenschappelijke voorzieningen. Deze zijn dan ook gesloten.

U bent dan ook welkom bij TopParken. Op onze vakantieparken hebben wij passende veiligheids- en hygiënemaatregelen genomen. Wij vragen u deze richtlijnen op te volgen.

Wel vragen wij u om, wanneer u symptomen heeft van het coronavirus, geen vakantie te boeken op één van onze parken of, wanneer u al een vakantie geboekt heeft, deze te annuleren/verzetten. Dit in verband met de gezondheid van onze overige gasten en ons personeel. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Omboeken / Annuleren
Mocht u een reservering hebben gemaakt met omboekgarantie, dan bieden wij u de mogelijkheid om uw boeking kosteloos te verplaatsen. Uw boekingswaarde zal als een tegoed worden gehanteerd voor uw volgende verblijf. U kunt de gewenste wijziging doorgeven via ons omboekformulier. Indien u de aankomstdatum nog niet weet, kunt u dit leeg laten. U ontvangt dan een voucher van ons.

Wanneer u uw boeking wilt annuleren en geen gebruik wilt maken van de mogelijkheid om op een ander moment uw boeking te verplaatsen, gelden de algemene annuleringsvoorwaarden en/of voorwaarden van uw eigen annuleringsverzekering. Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel wat langer dan u van ons gewend bent.

 

Beperkte bezetting op onze vakantieparken
Om de afstand van minimaal 1,5 meter te kunnen garanderen houdt TopParken de bezetting op haar vakantieparken continu in de gaten, dit om het risico op onderling contact zo laag mogelijk te houden. Op basis van een risico-calculatie en traffic-calculatie per park zal de bezetting verre van de maximale bezettingsgraad zijn, hierbij wordt rekening gehouden met de traffic van- en naar de parken, omvang, opzet en ruimte van het park. Hier wordt actief toezicht op gehouden door onze beheerders en recepties. Daarnaast zijn alle kampeermogelijkheden gesloten.

 

Kampeerplaatsen gesloten
TopParken volgt adviezen en richtlijnen van de overheid strikt op, in deze richtlijnen staat o.a. dat er geen groepen van meer dan 100 personen mogen samen komen maar ook dat onderling contact tussen grote groepen mensen vermeden moet worden. Om deze reden hebben wij besloten dat de kampeerplaatsen op onze vakantieparken voorlopig gesloten blijven. Er kan ook nog niet worden opgebouwd! Het samenkomen van kampeerders en eventueel aanwezige kinderen kan niet voorkomen worden in bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en de speeltuinen. De veiligheid en gezondheid van u als onze gast en van ons personeel staat voorop.

 
Corona

Klantenservice
Op dit moment ontvangen we zeer veel telefonische vragen via ons klantenservice. Helaas kan het daardoor voorkomen dat u in een langere wachtrij komt te staan dan u van ons bent gewend.

 

Wat gebeurt er als het coronavirus op een van de vakantieparken wordt geconstateerd?
TopParken heeft nauw contact met het RIVM, wanneer het coronavirus op één van onze vakantieparken wordt geconstateerd, worden de medische en gezondheidsinstanties onmiddellijk op de hoogte gebracht. Procedures voor infectieziekten worden dan onmiddellijk ingezet.