TopParken
7x leuke Oud-Hollandse spelletjes voor op vakantie

7x leuke oud-Hollandse spelletjes voor op vakantie

De leukste oud-Hollandse spelletjes voor op vakantie

Ook dol op oud-Hollandse spelletjes? De echte fanatiekelingen organiseren deze activiteiten gewoon tijdens een vakantie in Nederland. Oer-Hollandse spellen zijn de definitie van gezelligheid en daarom de sfeermaker op ieder moment. Ideaal om u mee te vermaken op een regenachtige middag, of om juist lekker bezig te zijn in de buitenlucht. U kunt jong en oud geen groter plezier doen dan met een middagje spelletjes spelen. Of u nu met het hele gezin een paar dagen weg gaat of samen met vrienden er even tussenuit gaat: deze spelletjes voor op vakantie zijn echte aanraders! 

Spelletjes voor op vakantie

Koekhappen

Koekhappen is een van de leukste oud-Hollandse spellen die menig zoetekauw zal kunnen waarderen. Hoewel dit spel al sinds jaar en dag bestaat, is het tegenwoordig nog steeds een echte aanrader voor iedere leeftijd. Veel voorbereiding hoeft u niet te treffen, want het enige dat u nodig heeft is een stuk ontbijtkoek, touw en een theedoek. Bevestig de plakken ontbijtkoek aan het touw en blinddoek de happer. Wie als eerste de koek zonder handen heeft opgegeten, mag zich uitroepen tot terechte winnaar.   

Flessenvoetbal

Heeft u inspiratie nodig voor oud-Hollandse spelletjes voor buiten? Organiseer een potje flessenvoetbal! Met weinig benodigdheden beleeft u maximaal plezier tijdens deze spetterende activiteit. Vul een lege frisdrankfles met water, pak er een bal bij en klaar is Kees! Wie als eerste de fles van de tegenstander laat leeglopen, heeft het spelletje gewonnen. Tijdens een vakantie met kinderen in Nederland mag deze activiteit beslist niet ontbreken. 

Voetbal

Blikgooien

Wie de armspieren even lekker wil opwarmen, doet er goed aan om mee te doen met een potje blikgooien. Dit is een van de meest eenvoudige Oud-Hollandse spelletjes, maar dat betekent zeker niet minder plezier. Stapel een aantal blikken op elkaar die je met een klein balletje kunt omgooien en kijk wie de meeste blikken weet te raken. De meeste blikken omver gegooid? Gefeliciteerd, dan mag u zichzelf uitroepen tot beste speler! 

Stoelendans

De stoelendans is een succesnummer op ieder feestje, maar ook in andere gelegenheden weet dit spel zonder twijfel een lach op het gezicht te toveren. Plaats een aantal stoelen in een kring en zorg voor muziek die u helemaal in de vakantiesferen weet te brengen. Stopt de muziek? Dan gaat u zo snel mogelijk op een stoel zitten. Spannend tot het einde! 

Sjoelen

Eeuwenoud maar nog steeds een groot succes onder iedere spelletjesfanaat: sjoelen! Hoewel dit spelletje eenvoudig lijkt, vergt het flink wat precisie en beheersing. Gooit u de sjoelschijf te hard? Dan komt hij met dezelfde vaart weer terug. Schuif de sjoelschijven onder de boog met het hoogste aantal punten en kijk wie aan het einde van het potje de meeste punten heeft weten te bemachtigen. Een van de leukste oud-Hollandse spelletjes voor binnen, maar bij mooi weer haalt u de sjoelbak net zo makkelijk naar buiten. Veel speelplezier!

Oudhollandse spellen

Ring gooien

Vindt u zichzelf de beste in gooien? Dan is het een goed idee om dit in de praktijk te laten zien tijdens een potje ring gooien. Het oud-Hollandse spel ringwerpen is een klassieker voor klein en groot. U speelt het spel met zes ringen, en per beurt mag u alle ringen gooien. Het is de bedoeling dat u per beurt zoveel mogelijk punten probeert te halen door de ringen om alle paaltjes te werpen. Tel aan het einde van uw worp de punten op en kijk wie de meeste punten heeft gescoord. 

Ezeltje prik

Zegt u oud-Hollandse spellen, dan zegt u ezeltje prik. Het ouderwetse ezeltje prik zal bij iedereen in de smaak gaan vallen en is daarom een echte to do tijdens de vakantie. U kunt dit spel met zoveel spelers als u wilt doen en zowel groot als klein zal ultiem plezier beleven aan deze bezigheid. De bedoeling? U en de andere spelers proberen geblinddoekt de staart van de ezel op de juiste plek te prikken. Reken maar dat dit spel een echt succes gaat worden.

Oudhollandse spelletjes bij TopParken

Vier de gezelligheid bij TopParken

Droomt u weg bij het idee van oud-Hollandse spelletjes spelen op een fijn vakantiepark waar u echt even tijd voor elkaar hebt? Kies er dan voor om te verblijven bij TopParken. Of u nu een korte vakantie in Nederland wilt boeken of juist een midweek weg in Nederland: u bent verzekerd van quality time en verblijft in een vrijstaand vakantiehuis vol rust en ruimte. Hoe fijn is dat! Spelletjes spelen doet u bovendien in een vakantiehuis dat van alle gemakken is voorzien, want een complete keuken, fijn terras en goede boxspringbedden zijn hier gewoon van de partij. Tel daar de ontspannen badkamer en de rustgevende loungehoek bij op en u beschikt over alle ingrediënten die u nodig heeft voor een vakantie vol genot. Hoewel u het vakantiehuis haast niet wil verlaten door al deze faciliteiten, zijn de parkvoorzieningen en de omgeving te vermakelijk om links te laten liggen. 

Op zoek naar een bungalowpark in Nederland? Bij TopParken bent u van harte welkom om een ontspannen vakantie te vieren vol plezier. Kunnen we u binnenkort verwelkomen op een van onze parken? 

 

Lees ook onze andere blogs: