TopParken
Fietsen IJsselmeer Markermeer

100% genieten tijdens deze fietsroutes langs het IJsselmeer en Markermeer

Fietsroutes IJsselmeer en Markermeer

Niets is zo ontspannen als een uitgebreide fietstocht langs het water. Terwijl u op uw tweewieler zit, geniet u van het golvende water dat tot aan de horizon te zien is. Laat het gebied rondom het IJsselmeer en het Markermeer nu net de uitgelezen plek zijn voor zulke mooie fietstochten. De meren, die deel uitmaakten van de voormalige Zuiderzee, zijn omgeven door prachtige natuur. Onderweg komt u bovendien pittoreske dorpen en steden tegen waar u even bij kunt komen met een kopje koffie en gebak. Of u nu op zoek bent naar een 50-plus vakantie of een actief weekend weg met andere fietsliefhebbers, in Noord-Holland bent u aan het juiste adres. Ook benieuwd naar de routes door dit mooie stuk van Nederland? Lees dan snel verder. 

Route 1 - 'De Streek' route - 50,3 km

Een route van maar liefst 50 kilometer die beslist niet mag ontbreken tijdens uw fietsvakantie, is de Enkhuizen, Hoorn en Oosterleek route. Op deze route maakt u een ritje door 'De Streek': een aaneengesloten lint dorpen van Enkhuizen tot Hoogkarspel. Maak kennis met het mooie havengebied in Hoorn. Bij de diverse strandjes langs de dijk kunt u heerlijk pootjebaden in het ondiepe water. Een heerlijke pauze tijdens uw fietstocht langs het IJsselmeer, toch?

Route 2 - Kust en koog route - 37,4 km

Tijdens een rondje kust en koog ontdekt u hoe leuk het is om te fietsen langs het IJsselmeer. De route richting de Markermeerkust brengt u langs vogels, water en weide. U kunt de route vervolgen door koers te zetten richting Scharwoude en Edam, waar u de Moordenaarsbraak voorbij rijdt. Stap even af om de schoonheid van dit gebied in u op te nemen. Op de terugweg maakt u dankzij de vele polders en weilanden kennis met het op en top Hollandse landschap.

Route 3 - Markermeer en de bollenvelden route - 31,6 km

Bent u op zoek naar een prachtige route in de buurt van Park Westerkogge, een vakantiepark vlak bij Hoorn? Dan mag u de Markermeer en bollenvelden route niet overslaan. Deze ruim 31 kilometer lange route is zeer divers en biedt u in het voorjaar uitzicht over bloemenvelden vol kleur. Ook komt u langs de route meerdere molens tegen die uw aandacht direct zullen trekken.  

Route 4 - Lekerroute - 39,8 km

Een route die voor jong en oud genoeg moois te bieden heeft, is de Lekerroute. Een afwisselende route van 40 kilometer die dwars door Oostwoud, Schellinkhout en Wijdenes gaat en uitzicht biedt op onder andere het Markermeer, weiden en talloze boomgaarden. Ideaal voor een actieve middag in de natuur tijdens uw verblijf bij Park Westerkogge

Route 5 - Hoogkarspel - Omringrijk route - 39,8 km

Een andere aanrader is de fietsroute van Hoogkarspel naar Omringrijk. Tijdens deze fietstocht komt u langs het oude Westfriese landschap, moderne steden en gebieden vol water en molens. Een gevarieerde tocht waar u uw ogen uit zult kijken. Zodra u op de fiets zit, begrijpt u direct waarom fietsen rond het IJsselmeer zo zalig is.

Route 6 - Westfriese Landschap route - 56,1 km

De laatste route die perfect is om kennis te maken met het IJsselmeer is de Westfriese Landschap route. Tijdens het fietsen duiken er aan de horizon talloze boerderijen op, evenals de vrolijke tulpenvelden in het voorjaar. Bovendien wordt u hier getrakteerd op de meest mooie polders. Onderweg komt u langs Enkhuizen, waar u beslist een bezoek moet brengen aan Sprookjeswonderland. 

Overnachten bij Park Westerkogge

Op zoek naar een vakantiebestemming waar u een combinatie vindt van rust, ruimte en natuur? Dan is een vakantiepark aan het water de ideale oplossing. Verblijf bijvoorbeeld bij Park Westerkogge. Hier overnacht u in een van de vrijstaande vakantiehuizen die genoeg privacy, rust en ruimte bieden. Bovendien stapt u binnen een mum van tijd op de fiets om de omgeving van het IJsselmeer te verkennen. U kunt natuurlijk uw eigen fietsen meenemen op vakantie, maar op het park kunt u ook fietsen huren. Na een lange fietstocht neemt u plaats op het terras bij uw vakantiehuis. Een mooie afsluiting van uw dag.

U kunt vakantie komen vieren wanneer u dit wilt, aangezien u buiten het hoogseizoen dagelijks in en uit kunt checken. Wachten op een scherpe deal? Dat is niet nodig, want bij Park Westerkogge bent u altijd verzekerd van de laagste prijsgarantie

Ook verblijven op dit vakantiepark aan het Markermeer? Wacht niet langer en boek vandaag nog uw verblijf. 

 

Bekijk ook onze andere blogs: