TopParken

RTL Nieuws: "Oud en nieuw zonder geknal: vuurwerkvrije bungalowparken in opkomst"

RTL Nieuws: Oud en nieuw zonder geknal: vuurwerkvrije bungalowparken in opkomst

Door RTL Nieuws: Vannacht gaat Nederland weer los met vuurwerk, maar niet iedereen is daar liefhebber van. Een groeiend aantal mensen probeert het jaarlijkse geknal te ontlopen door oud en nieuw te vieren in een vuurwerkvrij park of vuurwerkvrij hotel. "We zouden nog veel meer kamers kunnen uitverkopen als we die hadden."

Volgeboekt

Niet alleen vuurwerkvrije hotels zijn populair. Hondenbezitters vieren ook graag oud en nieuw op vuurwerkvrije bungalowparken. Dat kan bijvoorbeeld bij TopParken. Op meerdere vakantieparken van deze keten mag tijdens oud en nieuw geen vuurwerk worden afgestoken, vertelt woordvoerder Rene Gorter. "We zijn daar vier jaar geleden mee gestart en het is heel populair. Mensen die met de jaarwisseling komen, boeken daarna vaak ook meteen voor het jaar erop."

Het gaat met name om hondenbezitters. Zo zit het park De Scheleberg waar Gorter de beheerder is vol met 300 honden. "We hebben evenveel huisjes als honden. We spelen daar ook op in, zo hebben we een speciaal hondenbuffet. Het gaat vooral om gewone honden, maar er komen hier ook veel mensen met een hulphond."

 

Op Landgoed de Scheleberg staat een speciaal buffet voor de honden klaar.

vuurwerkvrije hotels en bungalowparken in opkomst

© Screenshot Editie NL

 

Bekijk ook ons overige nieuws