TopParken

Dit is waarom de Posbank behoort tot de mooiste natuur van Nederland

Ontdek de prachtige omgeving van de Posbank

De Posbank is een natuurgebied gelegen in Rheden, nabij Arnhem. Het natuurgebied is onderdeel van het Nationaal Park Veluwezoom en bekend terrein voor fietsers en wandelaars. Volgens velen behoort het gebied zelfs tot een van de mooiste stukjes natuur van Nederland.

Het natuurgebied heeft haar naam te danken aan de stenen monumentale bank 'De Posbank' welke een prachtig uitzicht biedt over Nationaal Park Veluwezoom. De bank is geplaatst op een 90 meter hoog punt en geeft een fraai uitzicht over het Veluwse landschap en diverse steden zoals Arnhem en Apeldoorn. Heidevelden, bosranden en bomen zover u kunt kijken. Als u geluk heeft, spot u zelfs nog wel een van de wilde dieren die op de Posbank leven zoals Schotse Hooglanders, zwijnen, schaapskuddes en herten. De heideheuvels van de Posbank bieden de ideale locatie voor een mooie wandeling of fietstocht. In augustus kleur het heidelandschap in een prachtige paarse kleur. Heeft u uw camera gereed? Op de Posbank maakt u gegarandeerd de mooiste plaatjes.

Bewolkt Natuurgebied Posbank met bomen en gras

Je kan er prachtig wandelen

De Posbank is een perfecte plek voor een heerlijke wandeling, met keuze uit verschillende afstanden. Tijdens een wandeltocht door het prachtige natuurgebied trotseert u verschillende toppen en dalen van de beroemde heideheuvels. Grote kans dat u de volgende dag dan ook uw kuiten voelt van de vele hellingen, maar dat is het zeker waard. Probeer eens de rondwandeling van 5 kilometer die start vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom. Of wandel 11 kilometer over de Posbank en de omgeving van Rheden.

Houten hek in natuurgebied Veluwezoom

Ideaal om te fietsen

Optimaal genieten van de Nederlandse natuur tijdens een fietstocht? Dan bent u bij de Posbank aan het juiste adres. Verken de vele fietsroutes en geniet van de rust in het natuurgebied zonder gestoord te worden door de auto's of andere motorvoertuigen. De fietspaden leiden u over de prachtige heideheuvels door de natuur van de Veluwe. Onderweg komt u genoeg bankjes tegen waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht, maar u kunt ook een stop maken bij de stenen monumentale bank (de Posbank). Een van de bekendste en meest gereden fietsroutes is de route 'Rondje Posbank' van 46 kilometer. De tocht leidt u door de prachtige Veluwse natuur met een aantal pittig klimmen om daarna weer te dalen. Als deze route u iets te hoog gegrepen is, zijn er nog voldoende andere leuke routes. Ook kunt u uiteraard zelf een route uitstippelen die aan uw wensen voldoet.

Tip: Huur een fiets op een van onze vakantieparken in de buurt van de Posbank.

Wisenten op het fietspad in de natuur

Uitgebreide wandel- en fietsroutes

Dat de Posbank een geweldige plek is om al wandelend of fietsend te ontdekken is duidelijk, maar wat zijn de leukste en beste fietsroutes in en rondom de Posbank? Dat is een goede vraag. Bezoek voor de mooiste fiets- en wandelroutes de recepties op onze vakantieparken. Onze receptioniste helpen u graag bij het vinden van de perfecte route.

Wandelroute Veluwezoom - Posbank (5 kilometer)

Wandel vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom over uitgestrekte heidevelden en kom langs een uitzichtpunt die u door een zigzagpad kunt bereiken. Vervolgens vervolgd u uw wandeling richting de Kraaijenberg waar u op een van de bankjes kunt uitrusten na een pittige klim. Als u lang genoeg hebt uitgerust wandelt u verder naar het hoogste punt van de route, namelijk de Posbank. Na een flink stuk lopen over de heide komt u weer terug in de bossen en keert u terug naar het bezoekerscentrum.

Wandelroute Veluwezoom - Rheden (11 kilometer)

Deze bosrijke route voert u dwars door het Nationaal Park Veluwezoom. U loopt eerst door een heuvelachtig gebied dat vroeger tot het jachtdomein van de Prinsen van Oranje behoorden. Vervolgens ontdekt u de indrukwekkende heide bij de Posbank en kunt u genieten van het prachtige uitzicht. Vervolgens vervolgd u uw route naar het eindpunt Rheden.

Fietsroute 'Rondje Posbank' (46 kilometer)
Deze fietsroute leidt u door de gemeente Rheden en door de omgeving van het prachtige Veluwezoom. Tijdens de route komt u uiteraard ook langs de bijna 90 meter hoge Posbank waar u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving. Op de route vindt u een aantal mooie klimmen waardoor u de volgende dag de kuiten wel zult voelen. Op de route komt u niet alleen heuvellandschappen tegen, maar u kunt ook heerlijk uitwaaien langs de IJssel.

Bewolkt natuurgebied met mooi wandelpad

Overnachten in de buurt van de Posbank

Bij TopParken bent u aan het juiste adres voor een heerlijk verblijf op de Veluwe, dat ook nog eens perfect te combineren is met een bezoek aan de Posbank. Zo geniet u op onze vakantieparken in onze vrijstaande vakantiehuizen met elkaar van rust en voldoende eigen ruimte. Op zoek naar extra ontspanning en luxe? Boek dan een van onze vakantiewoningen met wellnessfaciliteiten. Fijne bijkomstigheid; TopParken biedt u altijd de laagste prijsgarantie. Als dat geen heerlijke vakantie op de Veluwe wordt!

Wilt u verblijven nabij de Posbank? Boek dan nu uw verblijf in de buurt of bekijk eerst op uw gemak ons aanbod.

 
 

Of bekijk eerst ons aanbod in de buurt.

 

Bekijk ook onze andere blogs: