TopParken
Big Five van de Veluwe | Bij TopParken

De Big Five van de Veluwe

  • Diverse vakantieparken op de Veluwe
  • Laagste prijsgarantie
  • 34.000+ √©chte reviews (8.2)

Spot de Big Five op de Veluwe

Grote kans dat u bekend met de Big Five van Afrika, maar wist u dat we ook in Nederland kunnen spreken over de Big Five onder de dieren? De Big Five van de Veluwe wel te verstaan. We hebben het dan over de Schotse hooglander, het edelhert, het wild zwijn, de ree en de vos. Sommigen spreken zelfs over een Big Six of Big Seven, ook de das en de moeflon zouden namelijk niet misstaan in dit rijtje.

Wanneer u in de vroege uurtjes een wandeling of fietstocht maakt door het afwisselende landschap van de Veluwe is de kans groot dat u een of meerdere van deze prachtige dieren tegenkomt. Op verschillende plekken op de Veluwe zijn speciale wildarena’s gemaakt waar de Big Five komt grazen of drinken. 

 

Wist u dat… 

‚ě§ U¬†niet naar Afrika hoeft te reizen om de Big Five van de dieren te zien?¬†
‚ě§ De Big Five van de Veluwe¬†in het begin van de avond en¬†‚Äôs ochtends vroeg het meest actief is?
‚ě§ Er verschillende kijkschermen of uitkijkpunten verspreid zijn over de Veluwe?
‚ě§ U¬†een exclusieve tocht voor een bijzondere avond in de natuur met een gids van Staatsbosbeheer kunt boeken van april t/m september?

De Big Five, de trots van de Veluwe

 

Schotse hooglander

Dit meestal roodbruine runderras mag graag grazen op de Veluwe. Kenmerkend zijn de lange haren en horens. Ze zijn zelden agressief, zeker niet wanneer ruime afstand wordt gehouden.

Ree

Ook deze beschermde diersoort kunt u spotten op de Veluwe. De mannelijke reebokken verliezen ieder jaar hun gewei waarna deze het volgende jaar groter kan teruggroeien tot max. 25cm.

Edelhert

Het edelhert is groter dan de ree en zelfs het grootste hert dat in Nederland voorkomt. Mannetjes worden herten genoemd en vrouwtjes hindes. Het gewei van het hert kan wel 12 kg wegen!

Wild zwijn

Het wild zwijn kunt u ook tegenkomen op de Veluwe. Dit wilde dier kwam vele jaren geleden niet meer voor door overbejaging. Gelukkig leeft deze weer in het wild op de Veluwe.

Vos

Dit sluwe dier op de Veluwe zult u vaak in een klein groepje soortgenoten zien. Gemiddeld 6 vossen per groepje bestaande uit een mannetje (rekel) en meerdere vrouwtjes (moervos).

Spot de Big Five op de Veluwe

Onder de Big Five van de Veluwe valt weliswaar geen leeuw of buffel maar de wilde dieren op de Veluwe komen soms qua formaat aardig in de buurt. Het kan zelfs voorkomen dat u niet eens op pad hoeft om wild te spotten. Met een beetje geluk komt u een ree tegen op een van onze vakantieparken op de Veluwe. De ree laat zich namelijk regelmatig zien buiten het Nationaal Park De Hoge Veluwe. 

Op verschillende plekken op de Veluwe zijn speciale wildarena’s gemaakt waar de Big Five komt grazen of drinken. Een ideale manier om de Big Five te spotten. Ook erg handig is het om een safari met de boswachter of tocht met een gids van Staatsbosbeheer te boeken tijdens uw vakantie. Deze specialisten van de Big Five op de Veluwe kunnen u alles vertellen over deze wilde dieren en met hun kennis en ervaring is de kans groter dat u deze dieren zal spotten.

Uw ideale verblijfsplaats om de Big Five van de Veluwe te spotten?

 

Tips voor andere uitjes op de Veluwe

Heeft u alle dieren van de Big Five gezien, of bent u benieuwd wat er nog meer te beleven is op de prachtige Hoge Veluwe? Deze omgeving is zo veelzijdig, aan een weekendje in een vakantiehuis op de Veluwe heeft u eigenlijk niet genoeg om dit allemaal te ontdekken. Van een bezoek aan een museum, dierenpark of attractiepark tot andere sportieve en culturele activiteiten. De Veluwe is een heerlijke plek voor natuurliefhebbers, cultuur beminnaars en sportievelingen van echt alle leeftijden!

 
 
 

Deze vragen stelden eerdere gasten ons:

Wat is de Nederlandse Big Five?

De Big Five van Nederland bestaat uit¬†de Schotse hooglander, het edelhert, het wild zwijn, de ree en de vos. U kunt de Big Five spotten op de Veluwe, het grootste natuurgebied van Nederland. De Veluwe¬†is een schitterend gebied met een enorme vari√ęteit aan flora en fauna.

Wat is de beste manier om de Big Five op de Veluwe te spotten?

Wanneer u de Big Five van de Veluwe wilt spotten kunt u het beste 's ochtends vroeg op pad gaan. Hiervoor is het natuurlijk prettig om op een vakantiepark in de buurt van de Veluwe te overnachten zodat u op tijd aan uw wandeling of fietstocht kunt beginnen. Tijdens een georganiseerde safari met een gids van Staatsbosbeheer heeft u de grootste kans om de dieren te spotten dankzij de kennis en ervaring van de gids, ook leuk wanneer u met kinderen op vakantie bent. Gaat u zelf op pad? Probeer het dan bij de speciale wildarena's.