TopParken
Uitjes Brabant

Deze 7 dingen beleeft u alléén in Brabant

Wat te doen in Noord-Brabant?

Bij Brabant denkt u waarschijnlijk gelijk aan een van de gezelligste provincies van Nederland vol met bourgondische lekkernijen. Maar Brabant is meer dan alleen worstenbroodjes, gezelligheid en Bossche bollen. Zo geniet u in deze sfeervolle provincie ook van prachtige natuurlandschappen en steden die een en al historie ademen. In de provincie vindt u talloze hotspots die de provincie kenmerken en u beslist niet mag missen tijdens een verblijf. En overnachten? Dat kan op en top bij Résidence de Leuvert. Niet alleen geniet u hier van een ontspannen vakantie, ook liggen de bezienswaardigheden op enkele kilometers van het park. Heeft u al zin gekregen om op ontdekking te gaan tijdens een vakantie in Brabant? Lees dan verder, want in dit artikel leest u wat te doen in Brabant. 

Vakantiepark Efteling

Uitje 1 - Ervaar het betoverende gevoel van de Efteling

Een vakantie in Noord-Brabant is niet compleet zonder een bezoek gebracht te hebben aan de Efteling. Tijdens een dag in dit familieparadijs wordt u herinnerd aan de nostalgie die dit park met zich mee brengt. Jong en oud zullen zich hier de hele dag vermaken en keren met een lach op het gezicht richting de uitgang. Plezier gegarandeerd tijdens dit familie-uitje in Noord-Brabant

Uitje 2 - Ontdek de geschiedenis van kunstenaar Van Gogh

Duik de geschiedenis in en maak kennis met het leven van schilder Vincent van Gogh die niet alleen woonachtig, maar ook werkzaam was in de Brabantse provincie. Aangezien de wereldberoemde kunstenaar zijn leven op verschillende plekken heeft doorgebracht, is het leuk om een bezoek te brengen aan deze historische plaatsen. En zeg nu zelf, hoe kan dat nu beter dan op de fiets? Op de route komt u onder andere landschappen tegen die hij heeft nageschilderd evenals plekken waar de meesterwerken tot stand kwamen. Als u van plan bent om een huisje te huren in Den Bosch of omstreken, is de fietsroute van Helvoirt naar 's-Hertogenbosch een echte aanrader. 

Vakantie Brabant

Uitje 3 - Word één met de adembenemende natuur van de Biesbosch

Zoek de rust op en bezoek de Biesbosch! In dit prachtige gebied beleeft u een heerlijke middag in de natuur. Bovendien spot u met een beetje geluk wilde dieren tijdens een wandeling door het waterrijke park. Ook is het de moeite waard om een bootje te huren en de Biesbosch vanaf het water te verkennen. 

Uitje 4 - Breng een bezoek aan Den Bosch

Den Bosch, dé stad van de Bossche bollen. Tevens ook een walhalla voor menig shopliefhebber. Ontdek de gezellige zijstraatjes van de stad en wandel over het grote plein waar u direct de Brabantse sfeer proeft. Strijk aan het eind van de middag neer op het terras om dan eindelijk een zoete bol te bestellen. 

Bungalow Brabant

Uitje 5 - Bezoek het Stedelijk Museum Breda

Breda is een stad die vele terrassen telt, maar ook een eigen verhaal vertelt. De stad kent een lange geschiedenis die voor een deel te ontdekken is in het Stedelijk Museum Breda. Tijdens uw bezoek maakt u een reis door de tijd langs verschillende voorwerpen uit de geschiedenis van Breda. 

Uitje 6 - Neem een kijkje bij het TextielMuseum in Tilburg

Tijdens een bezoek aan het TextielMuseum in Tilburg kijkt u uw ogen uit. Daarin bent u niet de enige, want dit museum is een ware publiekstrekker. De stof speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad waar u in het museum alles over te weten komt. Zowel het heden als het verleden van de industrie wordt belicht. 

Residence de Leuvert

Uitje 7 - Struin door Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen ligt op steenworp afstand van Résidence de Leuvert. Dit gebied kenmerkt zich door heide, bos maar vooral zand, heel veel zand. Het is namelijk een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Een heerlijke plek om lekker te wandelen of fietsen. Elk seizoen heeft iets anders in petto, dus laat u vooral verrassen!

Verblijven bij Résidence de Leuvert

Na een dag op pad te zijn geweest, wilt u voldaan terugkeren richting uw accommodatie. Daarvoor bent u bij Résidence de Leuvert in goede handen, aangezien u hier een vakantiehuis kunt huren in Noord-Brabant die van alle gemakken is voorzien. Hier geniet u van slaapkamers met comfortabele bedden, eigen sanitair en een volledig ingerichte keuken. Ook op het park ontbreekt het u en uw gezin aan niets. Zo kunnen jullie zwemmen in het zwembad of in de recreatieplas vlak bij het park, quality time doorbrengen in de speeltuin en ravotten op de sportvelden. Als u wat tijd voor uzelf wilt, kunt u de kids door de animatie laten vermaken. Bovendien geniet u hier van de laagste prijsgarantie en kunt u iedere dag in- en uitchecken, met uitzondering van het hoogseizoen. Als dat geen heerlijke vakantie wordt!

Dit waren zeven leuke uitjes in Brabant. Welk uitje gaat u ondernemen tijdens een vakantie in een bungalow in Noord-Brabant

 

Bekijk ook onze andere blogs: