TopParken

Consumentenbond; Geen onverwachte kosten bij TopParken

 
  • Onafhankelijk onderzoek Consumentenbond
  • Eerlijke prijzen bij TopParken
  • Meest transparante vakantie aanbieder

Tonen eerlijke prijzen

Het tonen van eerlijke prijzen aan het begin van het boekingsproces is niet vanzelfsprekend. Bij veel Nederlandse vakantie aanbieders komen er gedurende het boekingsproces, of zelfs aan het einde van het proces, extra kosten bij. De originele beginprijs is dan verdwenen en ligt in veel gevallen tientallen euro's hoger, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond in de Consumentengids. En hoe zit dat bij TopParken? Heel simpel, hier doen we niet aan onverwachte kosten en tonen we eerlijke prijzen!

Altijd een eerlijke beginprijs

Bij TopParken vinden we het belangrijk dat onze bezoekers niet voor vervelende verrassingen komen te staan in het boekingsproces en daarom tonen we eerlijke beginprijzen op onze website. Onze beweegredenen hierin? Die leest u hier.

Het tonen van een eerlijke beginprijs wordt binnen onze organisatie altijd al gedaan en is nu ook opgemerkt door de Consumentenbond. Zij hebben onderzoek gedaan naar bijkomende kosten bij vakantieparken, waar TopParken als een van de meest transparante vakantie aanbieders uitkomt. Voor ons natuurlijk niets nieuws, maar we zijn trots op het feit dat dit wordt erkend door een onafhankelijke partij als de Consumentenbond.

 

Benieuwd naar de precieze uitkomsten per vakantie aanbieder? Bekijk dan het overzicht van de bijkomende kosten die, per Nederlandse vakantie aanbieder, worden aangetoond in de beginprijs.

 
Overzicht van de bijkomende kosten per Nederlandse vakantieaanbieders
Bron: Tabel bijkomende kosten vakantieparken, Consumentengids 2021

Wat zijn de regels?

Nederlandse vakantie aanbieders zijn wettelijk verplicht om vaste kosten in de beginprijs mee te nemen en dus overzichtelijk te tonen. Vaste kosten zijn kosten die hoe dan ook betaald moeten worden zoals reserveringskosten, bedlinnen, toeristenbelasting en schoonmaakkosten. Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt echter dat veel, waaronder grote, vakantie aanbieders hier niet aan voldoen. Deze extra kosten worden later in het boekingsproces bij de beginprijs opgeteld, wat dus wezenlijk niet is toegestaan. 

Advies

Ons advies hierin is, bij het boeken en/of vergelijken van een vakantie, alert te blijven op eventuele bijkomende kosten. Zoals aangegeven adverteren meerdere vakantie aanbieders met een vanafprijs of een beginprijs exclusief deze kosten. De bijkomende kosten kunnen, volgens de Consumentenbond in dit artikel, zelfs oplopen tot 37% hoger dan de beginprijs. Laat dit het enthousiasme in een fijn verblijf in Nederland niet verminderen, ons land heeft namelijk zoveel moois te bieden!

Zonder vervelende verrassingen achteraf

Vakantiewoning aan het water in een bosrijke omgeving