TopParken
Kerststad Valkenburg

10 to do's in Kerststad Valkenburg

Een magische kerst in Kerststad Valkenburg ✨

Weet u waar u hét kerstspektakel van het jaar vindt? Juist: in Valkenburg! Van half november t/m begin januari transformeert dit knusse stadje in een heuse kerststad boordevol lichtjes, gezelligheid, muziek en lekker eten. Boven- én ondergronds! Kerststad Valkenburg is veel meer dan alleen kerstmarkten. Wij nemen u graag mee in de 10 leukste to do's in Kerststad Valkenburg. Ervaar de magie zelf!

Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Kerstmarkt Gemeentegrot

Bij Kerststad Valkenburg denkt u vast aan de ondergrondse kerstmarkten. Niet gek, want de oudste, grootste én meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa vindt u in de Valkenburgse Gemeentegrot. De mergelgangen zijn sfeervol verlicht en gevuld met oneindig veel kraampjes. En natuurlijk mogen de glühwein en andere winterse lekkernijen niet ontbreken. Perfect voor de echte kerstliefhebber!

Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Kerstmarkt Fluweelengrot

Niet alleen in de Gemeentegrot vindt u een ondergrondse kerstmarkt, ook in de Fluweelengrot barst het van de lichtjes, kerstbomen, decoraties en kraampjes. Een betoverende ervaring, als u het ons vraagt. Goed om te weten is dat de Fluweelengrot rolstoeltoegankelijk is en dat honden niet zijn toegestaan.

Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Route d'Amuse

Genieten van heerlijke gerechten en tegelijkertijd het prachtige Zuid-Limburgse landschap ontdekken? Loop dan mee met de Route d'Amuse. U kiest een wandelroute en ontvangt onderweg bij diverse horecazaken een heerlijke amuse. Bourgondisch genieten tijdens een culinaire wandeling, hoe fijn is dat? Vooral tijdens de gezelligste periode van het jaar!

Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Santa's Village

Naast ondergrondse kerstmarkten heeft Valkenburg ook een bovengrondse kerstmarkt: Santa's Village. Wandel langs houten chalets vol kerstaccessoires, kerstcadeautjes, warme wafels, oliebollen, crêpes, churros, chocomel en glühwein. Bovendien heeft u hier grote kans om de Kerstman tegen het lijf te lopen.

Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Kerst in MergelRijk

Kerst in MergelRijk is een must see! Bewonder de levensgrote mergelsculpturen, unieke kerstdorpjes en het 25 meter lange kerstverhaal in miniatuur. Dit alles vindt u, wederom, ondergronds in een grot. Dat maakt het extra indrukwekkend en magisch.

Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Winter Wonderland

De mooiste kerststal van Europa? Die vindt u in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagroeve. Tip: maak een ritje met de kabelbaan, geniet van een adembenemend uitzicht over Valkenburg en bewonder de grootste verlichte kerstboom van Limburg: de Wilhelminatoren. Een andere aanbeveling? Roetsj naar beneden op de rodelbaan: Winter Wonderland is een leuke beleving voor jong en oud!

Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Christmas Parade

Bewonder de versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums tijdens de Christmas Parade. U kunt deze sprookjesachtige optocht door de smalle en oude straatjes van het stadje twee keer per week bezoeken. Een van de grote publiekstrekkers van Kerststad Valkenburg!

Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Christmas Shadow Lights route

Op unieke wijze de highlights van Valkenburg ontdekken? Volg de Christmas Shadow Lights route, waarbij de hoogtepunten van het stadje in diverse etalages voorbij komen. Een bijzondere wandeling tijdens Kerststad Valkenburg!

Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Frosty Fairy Tale

Een sprookjesbos in winterse sferen, dat is Frosty Fairy Tale! Hier kunt u genieten van prachtige sprookjesverhalen, magische lichtjes en kerstkransen. Klaar voor een attractie? Stap dan in de draaimolen, het schommelschip, de zweefmolen of een andere attractie. Een absolute aanrader voor de kinderen!

Kerststad Valkenburg

Kribkeswandeling Schin op Geul

Niet alleen in Valkenburg heerst een magische kerstsfeer, ook daarbuiten! Bijvoorbeeld in het dorpje Schin op Geul, waar ons vakantiepark Résidence Valkenburg zich bevindt. Hier kunt u de Kribkeswandeling maken: een 6 kilometer lange wandeling langs 13 kribkes (kerststallen). Onderweg komt u langs diverse plekken, waar u kunt genieten van een warm drankje of een kerstlekkernij. Pluspunt: u maakt kennis met de veelzijdige natuur langs de meanderende Geul.

Overnachten bij Résidence Valkenburg

Zoals u ziet is er zoveel te zien, te doen, te proeven en te beleven in Kerststad Valkenburg. Niet voor niets benoemen ze op hun website: "In Valkenburg duurt Kerstmis niet twee, maar 51 dagen." Overweeg daarom eens een weekendje of midweek Zuid-Limburg, overnacht bij ons op Résidence Valkenburg en bezoek de Kerststad meerdere dagen. Met 10 minuutjes rijden staat u in Valkenburg! Na een dag vol indrukken zoekt u bij ons de rust op in een comfortabel vakantiehuisje. Compleet ingericht en te boeken met luxe extra's, zoals een spa of sauna. Dat maakt uw verblijf extra magisch!

Breng wat licht in de donkerste tijd van het jaar en bezoek Kerststad Valkenburg! 🎅

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: