TopParken
Bordspellen voor op vakantie

8x leuke bordspellen voor op vakantie

De leukste bordspellen voor op vakantie

Denkt u bij gezellige vakantieavonden ook aan leuke bordspellen? Uit een publicatie op Pretwerk blijkt dat bordspellen 🎲, (kerst)films🍿 en wandelen 🥾 in trek zijn bij families. Spelletjes zijn ideaal om samen met familie en vrienden urenlang aan tafel te zitten. Kortom: bordspelletjes mogen niet ontbreken tijdens uw vakantie. Niet alleen zijn deze spellen perfect om te spelen tijdens zwoele zomeravonden, ook tijdens de herfst en winter zijn dit echte succesnummers. Tijd om een vakantiehuis te huren in Nederland, rond de tafel te kruipen en een spelletje te spelen. Natuurlijk onder het genot van een warme kop thee of chocolademelk. Als u ook benieuwd bent naar deze vakantiespelletjes, lees dan snel verder. 

Bordspellen

Spel 1 - 30 seconds

Een echte klassieker die niet mag ontbreken in de koffer is 30 seconds. Maak teams en ga de strijd met elkaar aan door zo veel mogelijk woorden te raden binnen 30 seconden. Van alledaagse woorden tot woorden waar u misschien nog nooit van gehoord hebt: met dit spel is plezier gegarandeerd. Speelt u niet alleen met volwassenen maar ook met de kids? Dan is de familie-editie ideaal. 

Spel 2 - Party & Co

Een andere topper die vaak op tafel gezet zal worden tijdens de vakantie is Party & Co. Ook hier maakt u teams en neemt het hele reisgezelschap het tegen elkaar op. Het doel is om een van de vijf soorten opdrachten van het spel binnen 30 seconden uit te voeren. Met maar liefst 2.000 vragen en opdrachten raakt u niet uitgespeeld. Wedden dat het lachen, gieren, brullen geblazen is?

Monopoly bij TopParken

Spel 3 - Monopoly

Een echte klassieker waarbij iedereen bloedfanatiek wordt is Monopoly. Desondanks is dit spel perfect voor jong en oud. Koop, onderhandel en verkoop en kijk wie er aan het einde van de avond naar huis gaat met de winst.

Spel 4 - Mens erger je niet

Voelt u de spanning ook stijgen tijdens een potje Mens erger je niet? Zodra een van de spelers al drie pionnen binnen heeft, weten alle spelers dat het serieus wordt. Doe een potje met het hele gezin en kijk wie het spel slim speelt. Daarna nog een rondje? Dankzij het plezier van dit spel wil ieder gezinslid meerdere keren de strijd met elkaar aangaan. Anders dan de naam doet vermoeden is dit spel perfect voor een gezellige avond

Ganzebord bij TopParken

Spel 5 - Ganzenbord

Als we het hebben over leuke spelletjes voor op vakantie mag Ganzenbord niet ontbreken. Een traditioneel spel dat leuk is voor jong en oud en waar ieder vakje een betekenis heeft. Zodra iedereen van start is gegaan, is het de vraag wie als eerste de finish bereikt.

Spel 6 - Trivial Pursuit

Kijk tijdens het razendsnelle weetjes spel Trivial Pursuit wie de meeste kennis in huis heeft. Dit leerzame bordspel is speciaal gemaakt voor families, waardoor het hele gezin mee kan spelen om zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Met maar liefst 2400 vragen is er geen ruimte voor verveling. 

Bordspellen voor op vakantie

Spel 7 - Expeditie Robinson

Waan uzelf vanuit uw eigen vakantiehuis op een onbewoond eiland. Neem het op tegen het andere team en kijk wie overleeft op een onbewoond eiland door het eiland te ontdekken en materialen te verzamelen. Jong en oud strijden tijdens spannende eliminatieproeven om de winst. Wie mag zichzelf uitroepen tot echte Robinson? 

Spel 8 - Concept Kids Dieren

Concept Kids Dieren is de familieversie van Concept die u en uw partner kunnen spelen met kids vanaf vier jaar. Gebruik de iconen op het bord om samen met andere spelers zoveel mogelijk dieren goed te raden en te winnen. Alle dieren geraden? Reken dan de totaalscore uit en proberen deze score te verbeteren. Met Concept Kids Dieren beleeft het hele gezin dolle pret.

Verblijven bij TopParken

Bij TopParken bent u aan het juiste adres voor ontspannen spelletjesavonden tijdens een vakantie in Nederland. Zo geniet u op de vakantieparken van TopParken van vrijstaande vakantiehuizen met veel privacy, rust en ruimte. In de vakantiehuizen voor vier en vijf personen is er genoeg ruimte om spelletjes te spelen in de gezellige woonkamer. Met een groter gezin op vakantie of gaan opa en oma gezellig mee? Dan kan het reisgezelschap terecht in de vakantiehuizen voor zes personen. Bovendien biedt TopParken u altijd de laagste prijsgarantie. Als dat geen heerlijke vakantie wordt!

Ook verblijven in een bungalow in Nederland? Wacht niet langer en boek vandaag nog uw verblijf! 

 
Winters verblijven bij TopParken
 

Bekijk ook onze andere blogs: