TopParken
Uitjes herfstvakantie

Dit zijn de 10 leukste gezinsuitjes voor in de herfstvakantie

Leuke gezinsuitjes in de herfstvakantie

Terwijl de blaadjes van de bomen vallen en de temperatuur begint te dalen, maakt Nederland zich klaar voor het gezelligste seizoen van het jaar: de herfst. Dit seizoen is perfect voor een heerlijke middag in de buitenlucht en een kop dampende chocolademelk om lekker mee op te warmen. Bovendien is dit de tijd voor een heerlijke week herfstvakantie in Nederland. U kunt natuurlijk samen met de kids een week lang thuis spelletjes spelen, maar u kunt er ook op uit trekken tijdens een korte vakantie in Nederland. Daarom zetten wij in dit artikel de 10 leukste uitjes voor in de herfstvakantie op een rij. Leest u mee? 

Gezinsuitjes herfstvakantie

Uitje 1 - Bezoek museum NEMO

Zijn uw kids dol op ontdekken? Breng dan een bezoek aan museum NEMO in Amsterdam. Hier maken jullie reusachtige zeepbellen, doen jullie wetenschappelijke proefjes en ontdekken jullie hoe zwaartekracht werkt. Niet alleen is dit een dag vol plezier voor het hele gezin, het is ook nog eens ontzettend leerzaam. 

Uitje 2 - Kijk uw ogen uit bij SEA LIFE

Dat de onderwaterwereld jong en oud fascineert, is vast geen verrassing. Reden genoeg om samen met het hele gezin een bezoek te brengen aan SEA LIFE Scheveningen. Hier bewondert u talloze dieren en nog veel meer moois uit de zee. Is het goed weer? Waai dan nog even lekker uit tijdens een strandwandeling over het Scheveningse strand. 

Uitje 3 - Bekijk de wereld achter YouTube

De derde aanrader uit de lijst van leuke uitjes met kinderen is het Beeld en Geluid museum in Hilversum. Een museum waar het hele gezin een dag kan rondstruinen en van alles kan leren over de media, televisie en radio. Terwijl de oudere kids zichzelf wegwijs maken in de wereld van de media, gaan de kleintjes op avontuur in Media Ukkie land waar ze een hele middag zoet zullen zijn. 

Leuke uitjes met kinderen

Uitje 4 - Beklim de Domtoren

Geen hoogtevrees en houden jullie wel van wat beweging? Ga dan op bezoek in onze Domstad en beklim de gelijknamige Domtoren. Onderweg naar boven leren jullie alles over de geschiedenis en de bouw van de toren. Na 465 stappen genieten jullie van een prachtig uitzicht over de stad Utrecht.

Uitje 5 - Say cheese!

Echte kaaskoppen moeten Cheese Experience in Gouda bezocht hebben. U wordt hier van harte welkom geheten in de wereld van kaas én u wordt rondgeleid door de gidsen die alles weten over het gouden goedje. Bekijk de kaasfilm, kom alles te weten over het productieproces en neem een kijkje in de kaasopslag. Plezier gegarandeerd. 

Uitje 6 - Speelplezier bij Kids Playground

Zit het weer niet mee? Geen zorgen, want bij Kids Playground in Almere, Apeldoorn en Delft wordt het gegarandeerd een feestje. Weer of geen weer, de kids gaan hier los op trampolines, in tunnels en op grote speeltoestellen. Bovendien is er ieder uur een kinderdisco waar kinderen zich lekker uit kunnen leven. 

Uitjes herfstvakantie

Uitje 7 - Spot wilde dieren

Wat is er spannender dan wilde dieren spotten samen met het hele gezin? In Natuurgebied de Groenlanden kunt u iedere dag uitkijken naar konijnen, dassen en vossen. Bovendien hebben jullie vanaf uitkijktoren de Ooijpolder perfect uitzicht. Jullie kunnen dit park dagelijks gratis bezoeken. Genieten, toch?

Uitje 8 - Gooi de heupen los in Skatepark Utrecht

Zin in een actieve dag? Breng dan een bezoek aan Skatepark Utrecht, waar u zich samen met de kids kunt uitleven op het skateboard. Niet ervaren? Dan maken de medewerkers u wegwijs tijdens de skateles. Ook zijn er genoeg (lage) toestellen waar u prima op kunt oefenen. 

Uitje 9 - Jump the day away

De lijst van leuke uitjes in de herfstvakantie is niet compleet zonder het grote trampolinepark Jumpsquare. Bij minder goed weer is deze plek bij uitstek geschikt voor het hele gezin. Laat zien wat u in huis heeft en leef u uit op de trampoline. 

Uitje 10 - Beleef spetterplezier

Lekker zwemmen doet u samen met de kids bij Mosaqua in Gulpen. Dit subtropische zwemparadijs is een van de leukste waterparadijzen van Nederland. Pak een relaxmomentje in de whirlpool of belevingsdouche, terwijl uw kinderen de vele glijbanen en wildwaterbaan testen en de schat van Kapitein Kid zoeken. Hier komen jullie de dag wel door. 

Herfstvakantie Nederland

Overnachten bij TopParken

Maak de vakantiebeleving compleet door te overnachten bij TopParken in de herfstvakantie. Voor een weekendje weg in Nederland heeft TopParken genoeg keuze. De kids zullen zich op de parken niet vervelen dankzij de vele kindvriendelijke faciliteiten. Zo kunnen zij zich vermaken op de sport- en speelvelden samen met hun vriendjes of vriendinnetjes. Verblijven doet u hier in vrijstaande vakantiehuizen met veel rust en ruimte. Daarom bent u ook voor een langere periode, zoals een midweek weg in Nederland, aan het juiste adres bij TopParken. Niet alleen kunt u bij TopParken genieten van de vele faciliteiten, u geniet ook altijd van de laagste prijsgarantie. Als dat geen heerlijke herfstvakantie wordt! 

Ook op vakantie met de kinderen in Nederland? Wacht niet langer en boek vandaag nog uw verblijf bij TopParken voor de herfstvakantie. 

 

Bekijk ook onze andere blogs: