Omgeving | Schin op Geul
Résidence Valkenburg is gelegen in het Limburgse Schin op Geul, op nog geen tien minuten rijden vanaf Valkenburg zelf. De rivier de Geul meandert door het Limburgse landschap, langs het vakantiepark en mondt uit in de Maas. Langs de Geul vindt u diverse watermolens en prachtige fiets- en wandelroutes door het Geuldal. Informeer bij de receptie op het park naar onze gratis fiets- en wandelroutes door de omgeving.

Tijdens het wielrenseizoen worden er  ook veel wielerevenementen in de directe omgeving georganiseerd, zoals de Amstel Gold Race, (komt langs het park), de Résidence Valkenburg Klimclassic & Mergel Heuvelland 2-daagse.

De omgeving kenmerkt zich door het unieke, Zuid-Limburgse heuvellandschap, afgewisseld met bossen en water. De omgeving kent een rijke geschiedenis die terug is te zien in de diverse oude boerderijen, vakwerkhuizen en rijksmonumenten.

In Valkenburg vindt u diverse winkels, horecagelegenheden en culturele hotspots. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Kasteelruïne Valkenburg, de gemeentegrot of ga rodelen op de Valkenburgse rodelbaan. Halverwege november, geheel december en in de eerste week van januari vindt u in Valkenburg de mest unieke kerstmarkt van Europa. De kerstmarkt bevindt zich zowel bovengronds als ondergronds plaats. Daarnaast trekt twee keer per week de Christmas parade door het centrum van Valkenburg.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Heuvellandschap Zuid-Limburg
Kerststad Valkenburg
Fietsen in het heuvellandschap

De Limburgse hoofdstad Maastricht vindt u op 20 kilometer vanaf Résidence Valkenburg. Zowel in het hoogseizoen als laagseizoen, is deze prachtige stad zeker een bezoek waard. In Maastricht kunt u urenlang winkelen, een stadswandeling maken of koffie drinken, lunchen, borrelen of dineren bij één van de vele restaurants met terrassen.

In de winter wordt de bekende Maastrichtse kerstmarkt georganiseerd en wordt de stad omgedoopt tot Magisch Maastricht.

Dagjes uit
Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Schin op Geul is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

​In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Evenementen in de omgeving
Bent u benieuwd of er binnenkort leuke (meerdaagse) evenementen in de omgeving van Résidence Valkenburg plaatsvinden? Jaarlijks terugkerende evenementen zijn; Pinkpop, de Amstel Gold Race en Kerststad Valkenburg. Bekijk dan eens onze evenementenkalender en combineer uw verblijf op ons TopPark met een bezoekje aan een leuk evenement.

Omgeving Schin op Geul