1. Heuvelachtig Limburgs landschap
  2. Nabij populaire plaatsen Valkenburg en Maastricht
  3. Kasteelruïnes, mergelgrotten & watermolens

Vakantie in Schin op Geul

Résidence Valkenburg is gelegen in het Limburgse Schin op Geul, op nog geen tien minuten rijden vanaf Valkenburg zelf. De rivier de Geul meandert door het Limburgse landschap, langs het vakantiepark en mondt uit in de Maas. Langs de Geul vindt u diverse watermolens en prachtige fiets- en wandelroutes door het Geuldal. Informeer tijdens uw vakantie in Schin op Geul bij de receptie op het park naar onze gratis fiets- en wandelroutes door de omgeving.

Vakantie nabij Valkenburg

De omgeving kenmerkt zich door het unieke, Zuid-Limburgse heuvellandschap, afgewisseld met bossen en water. De omgeving kent een rijke geschiedenis die tijdens een vakantie in Valkenburg terug is te zien in de diverse oude boerderijen, vakwerkhuizen en rijksmonumenten. In Valkenburg vindt u diverse winkels, horecagelegenheden en culturele hotspots. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Kasteelruïne Valkenburg, de gemeentegrot of ga rodelen op de Valkenburgse rodelbaan. Vakantie in deze omgeving is ieder jaargetijde erg leuk.

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Schin op Geul

Niet alleen op Résidence Valkenburg,  maar ook in de omgeving van Schin op Geul is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.​ In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Kerstmarkten

Kerststad Valkenburg: Halverwege november, geheel december en in de eerste week van januari vindt u in Valkenburg de meest unieke kerstmarkt van Europa; Kerststad Valkenburg. De kerstmarkt vindt zowel bovengronds als ondergronds plaats. Daarnaast trekt twee keer per week de Christmas parade door het centrum van Valkenburg.

Magisch Maastricht: Een vakantie in Schin op Geul in de wintermaanden biedt ook gelegenheid om de tot Magisch Maastricht omgedoopte stad met bekende kerstmarkt te bezoeken. 

 

Actief

Dierentuin: Van aap tot zebra, in GaiaZOO vindt u vele (wilde) dieren. Ontdek de eetgewoonten, spelletjes en persoonlijke eigenschappen van deze schattige en soms ook gevaarlijke dieren. U bent er al met 20 minuten rijden.

Skiën & klimmen: Bij SnowWorld in Landgraaf kan het hele jaar door gewerkt worden aan uw wintersportvaardigheden. Is de sneeuw opzoeken niets voor u? Laat u dan uitdagen door het avontuurlijke klimparcours.

Bezienswaardigheden

Grotten: Het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg wordt gekenmerkt door vele grotten. Bezoek de Fluweelengrot Maastricht, Mergelrijk Valkenburg, Steenkolenmijn Valkenburg en Cauberg Cavern. Ontdek de oude grotgeheimen tijdens uw vakantie in Valkenburg

Kastelen: De grootste burcht gelegen tussen de Maas en de Rijn is Kasteel Hoensbroek. Een prachtig en goed onderhouden kasteel waar u de invloeden door de eeuwen heen kunt zien. Boven de Fluweelengrot staat de Kasteelruïne Valkenburg, waar de geschiedenis terug gaat tot de 11e eeuw. Bewonder deze monumentale resten en ontdek hoe de bewoners hier leefden.

Winkelen

Maastricht: Maastricht vindt u op 20 kilometer vanaf ons park. Deze prachtige stad is zeker een bezoek waard. In Maastricht kunt u urenlang winkelen om vervolgens aan te schuiven bij één van de vele restaurants met terrassen.

Designer Outlet Roermond: Tijdens uw vakantie in Schin op Geul een voordelig dagje shoppen? Bij Designer Outlet Roermond vindt u diverse kledingmerken tegen scherpe prijzen. 

Valkenburg

Benieuwd naar wat er allemaal nog meer te doen is in Valkenburg? Ontdek het via de Wij zijn Valkenburg - Online City Guide en boek eenvoudig tickets voor de leukste uitjes tijdens uw verblijf!

Boek uw vakantie in Schin op Geul

Evenementen tijdens uw vakantie in Schin op Geul

Ontdek welke evenementen er plaats vinden tijdens uw vakantie in Schin op Geul.