Omgeving | Lichtenvoorde
Résidence Lichtenvoorde is prachtig gelegen tussen de bossen en weilanden van de Achterhoek. Vrijwel nergens in Nederland vindt u zulke afwisselende landschappen als in de Achterhoek. De omgeving leent zich dan ook perfect voor mooie fiets- en wandeltochten langs monumentale boerderijen, uitgestrekte weilanden en door de bossen en gezellige dorpen.

Het centrum van Lichtenvoorde ligt op nog geen vijf kilometer van het vakantiepark af en is zowel met de fiets als met de auto goed te bereiken. Hier kunt u winkelen, koffie drinken, lunchen, borrelen of dineren bij één van de restaurants of op zaterdag een bezoek brengen aan de markt.

Op de markt van Lichtenvoorde vindt u een zwerfkei van ruim 20.000 kilo. In 1874 is deze door 99 Lichtenvoordse schoenmakers naar de markt gesleept waar het dienst zou doen als voetstuk om het 25-jarig regeringsjubileum van Willem II te vieren. De zwerfkei is nog steeds te bewonderen, nu inclusief een zittende leeuw met het gemeentewapen van Lichtenvoorde.

Vanaf het park kunt u ook een bezoek brengen aan onze oosterburen: binnen een half uur bent u met de auto de Duitse grens al over.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Omgeving Lichtenvoorde
Fietsen in de Achterhoek

Verblijft u in september op Résidence Lichtenvoorde? Dan is een bezoek aan het bloemencorso zeker de moeite waard. Op de tweede zondag van september wordt in Lichtenvoorde het jaarlijkse bloemencorso georganiseerd; een prachtig bloemenspektakel met meer dan vier miljoen kleurrijke dahlia’s!

Ook staat Lichtenvoorde bekend om het Zwarte Cross festival, dat in juli wordt georganiseerd en jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt.

Dagjes uit
Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Lichtenvoorde is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Evenementen in de omgeving
Bent u benieuwd of er binnenkort leuke (meerdaagse) evenementen in de omgeving van Résidence Lichtenvoorde plaatsvinden? Bekijk dan eens onze evenementenkalender en combineer uw verblijf op ons TopPark met een bezoekje aan een leuk evenement. Wat dacht u van Jumping de Achterhoek of de Zwarte Cross