1. 5 km van het centrum van Lichtenvoorde
  2. Afwisselende landschappen
  3. Ideaal voor fietsers en wandelaars

Vakantie in Lichtenvoorde

Een vakantie in Lichtenvoorde was nog nooit zo leuk als bij TopPark Résidence Lichtenvoorde. Dit vakantiepark is prachtig gelegen tussen de bossen en weilanden van de Achterhoek. Vrijwel nergens in Nederland vindt u zulke afwisselende landschappen als in de Achterhoek. De omgeving leent zich dan ook perfect voor mooie fiets- en wandeltochten langs monumentale boerderijen, uitgestrekte weilanden, dichte bossen en gezellige dorpen. Maak zelf mee hoe een vakantie in Lichtenvoorde is vanaf ons TopPark Résidence Lichtenvoorde en ontdek wat de omgeving u allemaal te bieden heeft. 

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Lichtenvoorde

Dankzij de parkfaciliteiten op Résidence Lichtenvoorde verveelt u zich geen moment tijdens uw vakantie in Lichtenvoorde, maar ook in de omgeving van Lichtenvoorde is van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Hiervoor kunt u tickets kopen bij de receptie op het park. 

Uittip: Centrum van Lichtenvoorde

Het centrum van Lichtenvoorde ligt op nog geen 5 km van het vakantiepark af en is goed bereikbaar met de fiets en de auto. Ga hier winkelen, koffie drinken, lunchen, borrelen of dineren of bezoek de markt op zaterdag. Op de markt van Lichtenvoorde vindt u een zwerfkei van ruim 20.000 kilo. In 1874 is deze naar de markt gesleept als voetstuk om het 25-jarig regeringsjubileum van Willem II te vieren. De zwerfkei is nog steeds te bewonderen, nu inclusief een zittende leeuw met het gemeentewapen van Lichtenvoorde.

Uittip: Duitse grens

Vanaf het park kunt u ook een bezoek brengen aan onze oosterburen: binnen een half uur bent u met de auto de Duitse grens al over. Maak kennis met de Duitse braadworst, bier én gezelligheid. Leuke dorpen en steden zijn o.a. Nordhorn, Bocholt en Bad Bentheim.

Uittip: Bloemencorso

Brengt u in september uw vakantie in Lichtenvoorde door? Dan is een bezoek aan het bloemencorso zeker de moeite waard. Op de tweede zondag van september wordt in Lichtenvoorde het jaarlijkse bloemencorso georganiseerd; een prachtig bloemenspektakel waarbij imposante corsowagens worden versierd met meer dan vier miljoen kleurrijke dahlia’s! 

Uittip: Zwarte Cross

Ook staat Lichtenvoorde bekend om het Zwarte Cross festival, dat in juli wordt georganiseerd en jaarlijks meer dan 220.000 bezoekers trekt. Het motorfestival staat bekend om de typische Achterhoekse gezelligheid en gastvrijheid en wordt bezocht door jong én oud. Maak kennis met een mix van muziek, theater, motorcross, stunts en nog veel meer. Haal dus snel uw tickets!

Boek uw vakantie in Lichtenvoorde
 

Evenementen tijdens uw vakantie in Lichtenvoorde

Ontdek welke evenementen er plaats vinden tijdens uw vakantie in Lichtenvoorde.