1. Nationaal Park De Hoge Veluwe
  2. Betuwe met vele rivieren en tuinbouw
  3. Historisch Wageningen

Vakantie in Wageningen

Beleef een topvakantie in Wageningen! TopPark Recreatiepark de Wielerbaan ligt op slechts 3 km afstand van het pittoreske en gezellige centrum van Wageningen. Ons park bevindt zich tussen de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei en Betuwe. Tijdens uw vakantie in Wageningen ervaart u dan ook een grote verscheidenheid aan natuur: van bossen en uitgestrekte heidevelden tot weilanden en veel water. De omgeving van Wageningen is the place to be voor fietsers en wandelaars! Vanaf Recreatiepark de Wielerbaan loopt of fietst u zo de prachtige natuur in. Kom er zelf achter waarom de Veluwe als mooiste natuurgebied van Nederland wordt beoordeeld! Wie weet komt u tijdens uw vakantie in Wageningen wel oog in oog te staan met de Big Five van de Veluwe.

 

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Wageningen

Niet alleen de parkfaciliteiten op Recreatiepark de Wielerbaan bieden vermaak tijdens uw vakantie in Wageningen, óók in de omgeving kunt u leuke activiteiten ondernemen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen in de omgeving. In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit aan. Hiervoor kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Uittip: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Vanaf Recreatiepark de Wielerbaan bent u binnen 20 autominuten bij Nationaal Park De Hoge Veluwe: dé groene schatkamer van Nederland! Toch is de Hoge Veluwe méér dan alleen natuur: cultuurliefhebbers brengen bijvoorbeeld een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum.

Uittip: Wageningen

Wageningen speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote rol en mede daarom wordt ieder jaar op 5 mei het Bevrijdingsfestival groots gevierd. Bezoek ook eens het Belmonte Arboretum in Wageningen. Dit park met zeldzame bomen en struiken kunt u het hele jaar door gratis bezoeken.

Uittip: De Betuwe

Vergeet ook niet het gebied ten zuiden van Wageningen te ontdekken. De Betuwe staat bekend om de rivieren en tuinbouw. In het hoogseizoen is een bezoekje aan een appel-, peren- of kersenboomgaard echt een must. De Betuwe is per auto te bereiken via de A50.

Uittip: Lexkesveer

De Betuwe op een unieke manier bereiken? Maak dan de oversteek met de Lexkesveer: de veerverbinding tussen Wageningen en Randwijk over de Nederrijn. De veerpont vaart meerdere keren per dag en neemt voetgangers, fietsers en automobilisten mee.