Omgeving | Wageningen
Recreatiepark de Wielerbaan bevindt zich tussen de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei en Betuwe. De omgeving kenmerkt zich dan ook door een grote verscheidenheid aan natuur: van bossen en uitgestrekte heidevelden, tot weilanden en water. Fietsers en wandelaars zijn op Recreatiepark de Wielerbaan dan ook aan het juiste adres. Vanaf het park zijn er diverse fiets- en wandelroutes door de omgeving.

De Veluwe wordt gezien als één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Vanaf Recreatiepark de Wielerbaan bent u binnen een 20 minuten rijden bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar ook het Kröller Müller Museum zich bevindt.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Omgeving rondom Recreatiepark de Wielerbaan
Fietsen op de Veluwe

Vergeet ook niet het gebied ten zuiden van Wageningen te ontdekken. De Betuwe staat bekend om de rivieren en tuinbouw. In het hoogseizoen is het bezoeken van een appel-, peren- of kersenboomgaard dan ook zeker de moeite waard. De Betuwe is per auto te bereiken via de A50, maar u kunt ook met de oversteek maken met de Lexkesveer. Deze veerpont vaart meerdere keren per dag over de Nederrijn tussen Wageningen en Randwijk en neemt zowel voetgangers als fietsen en automobilisten mee.

Het centrum van Wageningen vindt u op drie kilometer afstand van het park en kent een rijke historie. Vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de stad een grote rol; Wageningen was namelijk de plek waar werd onderhandeld over het gedrag van Duitse militairen na de capitulatie. Op 5 mei wordt het Bevrijdingsfestival dan ook groots gevierd in Wageningen met een optocht en optredens van diverse artiesten.

Een bezoek aan het Belmonte Arboretum in Wageningen is ook zeker de moeite waard. Dit park met zeldzame bomen en struiken kunt u het hele jaar door, zeven dagen per week, gratis bezoeken.

Dagjes uit
Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Wageningen is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Evenementen in de omgeving
Bent u benieuwd of er binnenkort leuke (meerdaagse) evenementen in de omgeving van Recreatiepark de Wielerbaan plaatsvinden? Bekijk dan eens onze evenementenkalender en combineer uw verblijf op ons TopPark met een bezoekje aan een leuk evenement.

Visit Veluwe