TopParken
Wellnesscentra Nederland

Slecht-weer-tip: de 5 mooiste wellnesscentra in Nederland

De 5 mooiste wellnesscentra in Nederland

Het is weer de tijd van het jaar dat de bladeren van de bomen vallen en de truien uit de kast kunnen worden gehaald. Dit seizoen staat bekend om zijn regenachtige karakter. Juist nu is het fijn om de warmte op te zoeken en even goed te ontspannen. Daarom hebben wij de vijf mooiste wellnesscentra in Nederland voor u verzameld. 

Wellness TopParken

Tip 1 - Thermen Bussloo

Bij Thermen Bussloo geniet u van rust en ontspanning. Stoom heerlijk in een van de sauna’s of dompel uzelf onder in het zwembad. Kies voor wat extra ontspanning en verwen uzelf met een fijne hammam behandeling of een heerlijke massage. Hier geniet u in een van de bubbelbaden buiten of voelt u zich voor even gewichtloos in de zoutwatergrot. Bent u een ‘gewone’ sauna gewend? Dan staat u een verrassing te wachten bij Thermen Bussloo. Maak hier gebruik van een kleurensauna, een muzieksauna, een geisersauna of een van de vele andere opties. Bij Thermen Bussloo krijgt uw sauna-ervaring een compleet nieuwe wending. Wilt u er een ontspannen overnachting aanplakken? Op ongeveer 20 kilometer afstand vindt u Recreatiepark Beekbergen. Zo kunt u een ontspannen dag voortzetten met een goed glas wijn in de privé sauna. Kom volledig zen terug van vakantie en verblijf hier in een huisje met sauna voor extra ontspanning.

Parc de IJsselhoeve

Tip 2 - Elysium

Bij wellnesscentrum Elysium waant u zich voor even op een tropisch eiland. Kom ultiem tot rust dankzij diverse lagunes en watervallen. Elysium is de perfecte plek om te ontspannen met zijn 29 sauna’s en maar liefst 19 baden. Ideaal voor een uitstapje tijdens deze koude dagen. Wilt u nog wat extra tijd om te relaxen? Parc de IJsselhoeve zorgt ervoor dat aan uw ontspanning nog geen einde komt. Wat bijzonder is aan dit park is dat u verblijft in alle rust die u zich maar kunt wensen, maar de drukte van de stad nabij is. Met 25 minuten rijden bevindt u zich namelijk al in het bruisende centrum van Rotterdam. Breng hier een bezoek aan de Euromast of neem de watertaxi om Rotterdam vanuit een andere invalshoek te bekijken. Na een dag relaxen zet u dit gewoon voort op Parc de IJsselhoeve. Parc de IJsselhoeve is een van de parken waar u geniet van een vakantiehuis met sauna. Ontdek Rotterdam en ervaar ontspanning op Parc de IJsselhoeve dat op slechts 20 kilometer van wellnesscentrum Elysium ligt.

Résidence Valkenburg

Tip 3 - Thermae 2000

Bij Thermae 2000 geniet u van wellness en een schitterend uitzicht in het mergelstadje Valkenberg aan de Geul. U kunt bij dit wellness center diverse massages en lichaamsbehandelingen boeken. Denk hierbij aan een hotstone massage of een Indiase hoofdmassage. Ook zijn er verschillende thermale baden aanwezig. Het water wordt hier uit eigen bronnen gehaald. Om op te warmen brengt u een bezoek aan een van de maar liefst negen sauna’s. Zou u na een dag wellness graag het glooiende landschap van Limburg willen ontdekken? Boek dan een accommodatie bij Résidence Valkenburg. Na zeven kilometer bereikt u dit park waar de ontspanning voortgezet kan worden na een dagje in een van de populairste wellnesscentrum van Nederland. In de omgeving vindt u het prachtige Valkenburg en de bruisende stad Maastricht. Breng voor een dagje uit een bezoek aan de Dom van Aken. Terug in de accommodatie maakt u gebruik van de uitgebreide faciliteiten op het park voor een aantrekkelijke prijs.

Hot Tub Landgoed de Scheleberg

Tip 4 - Sauna & Beauty de Heuvelrug

Bij Sauna & Beauty de Heuvelrug wordt gezondheid, gezelligheid en ontspanning gecombineerd. Boek hier een hotstone behandeling of een hammam ritueel. Na een fijne behandeling kunt u plaatsnemen in de sauna voor een opgieting. Neem ook plaats in sauna’s als de vier elementen grot sauna of de kruidensauna. Dit wellnesscentrum in Nederland is de perfecte plek om de warmte op te zoeken in deze tijd van het jaar. 

Wilt u er even tussenuit? Bospark Ede zorgt ervoor dat u volledig ontspannen terugkomt van uw vakantie. Dit park bereikt u al na het afleggen van een kleine 15 kilometer. Zet hier de benen aan het werk met een fietstocht door de Veluwe of een mooie wandeling. Rijdt u een kilometer verder? Dan vindt u Landgoed de Scheleberg. Dit landgoed bevindt zich midden in de bossen van het Gelderse Lunteren, waar u prachtige fiets- en wandelroutes kunt afleggen. 

Verblijft u graag op een echt familiepark? Dan is Recreatiepark ‘t Gelloo de perfecte plek voor uw volgende vakantie. Na een kleine 20 kilometer rijden treft u dit gezellige park aan. Hier spelen de kleintjes zowel buiten als binnen in de speeltuin. Daarnaast maakt u hier een frisse duik in het zwembad. Voor het ontdekken van de omgeving van Wageningen bent u bij Recreatiepark de Wielerbaan aan het juiste adres. Eveneens ligt dit park op een kleine 20 kilometer rijden van de Heuvelrug. Breng een bezoek aan het Nationaal Park De Hoge Veluwe of stap in het verleden bij het Openluchtmuseum in Arnhem. 

Veluwe Heide

Tip 5 - Sauna de Veluwe

SpaVeluwe heeft alles in huis om te zorgen voor een dag vol ontspanning in een rustige en groene omgeving. Zowel buiten in de tuin als binnen kunt u volledig tot rust komen in de verschillende sauna's, stoombaden en whirlpools. Bovendien beschikt dit wellnesscentrum over een professioneel beautycenter. Reserveer hier een heerlijke gezichtsbehandeling of een lekkere massage. 

Heeft u zin om uw wellnessdag af te sluiten met een heerlijke boswandeling? SpaVeluwe bevindt zich net als Sauna & Beauty de Heuvelrug dicht bij Bospark Ede. Vanaf uw comfortabele vakantiehuis of villa maakt u hier de mooiste fiets- en wandeltochten door de heidevelden en bossen. Bent u van plan om met uw familieleden een verblijf te boeken? Ook Recreatiepark 't Gelloo bevindt zich in de buurt van dit wellnesscentrum in Lunteren. 

Ook even ultiem genieten van wellness en ontspanning? Verwen uzelf met het perfecte uitje in het najaar en de winter. Voor welke optie gaat u? 

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: