TopParken
Duurzame vakantie

Duurzame vakantie

Duurzamer op vakantie

Op zoek naar een duurzame vakantie-ervaring? De medewerkers van TopParken maken iedere dag steeds duurzamere keuzes en kijken daarbij hoe de impact op milieu en mens beperkt kunnen worden. Zo kunt u genieten van een prettig en groen verblijf, zonder dat er ingeleverd wordt op de kwaliteit en service die u van ons gewend bent. De inzet is op het merendeel van onze vakantieparken erkend door het Green Key keurmerk, en daar zijn we trots op.

 

Dit doet TopParken voor mens, milieu en natuur 

Geniet van uw welverdiende, duurzame vakantie in een bosrijke omgeving, aan het water of in het heuvellandschap van Zuid-Limburg. De gebieden verschillen van elkaar, maar er is één begrip dat de regio’s aan elkaar verbindt: de natuur. Daar moeten we zuinig op zijn.

Om deze reden zet TopParken zich in voor mens, natuur en milieu aan de hand van onderstaande initiatieven:

 • Statiegeld doneren aan een goed doel
 • Duurzame bedlinnen van Blycolin
 • Gedigitaliseerde verblijfsinformatie
 • Aanplanten van inheemse bloem- en plantsoorten
 • Duurzame schoonmaakartikelen
 • Partner van diverse goede doelen
 • Betrokken bij de lokale maatschappij via sponsoring
 • Gebruik van natuurlijke materialen
 • Koffieapparaten van Douwe Egberts

Duurzaam vakantiepark: Résidence Lage Vuursche

Résidence Lage Vuursche, het nieuwste vakantiepark van TopParken, biedt een volledig duurzame vakantie. Het park heeft een doordacht faunaplan geïmplementeerd om de biodiversiteit in en rondom het park te versterken, waardoor gasten kunnen genieten van een rijke natuurlijke omgeving. Bovendien zijn de woningen op het park volledig gasloos, waardoor de ecologische voetafdruk wordt geminimaliseerd. Een aantal van deze milieuvriendelijke woningen is uitgerust met geavanceerde "accu's", gevoed door zonne-energie, waardoor ze zelfvoorzienend zijn en zo een stap vooruit zetten naar duurzaamheid. Binnenin de woningen zorgen innovatieve warmtepanelen voor een efficiënte en gerichte verwarming doordat oppervlakken worden verwarmd in plaats van hele ruimtes. Daarnaast maakt het park gebruik van natuurlijke materialen, warmtewerende ruiten en duurzaam linnengoed, waardoor elke vakantie hier niet alleen ontspannend is, maar ook in harmonie met de natuur.

Nóg meer duurzame initiatieven:

 
 
 
 

Green Key: keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie

Wilt u zeker weten dat uw vakantieverblijf duurzaam is? Maak kennis met Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame recreatiebedrijven. De medewerkers op onze vakantieparken met een keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Vakantieparken met een Green Key keurmerk

Hoe werkt de Green Key keuring?

Wanneer er positieve, duurzame veranderingen hebben plaatsgevonden tijdens de onwikkeling van een vakantiepark wordt er een keuring aangevraagd bij Green Key. Zij sturen vervolgens op een afgesproken moment een onafhankelijke keurmeester die alle maatregelen uit de voorbereidende keuring beoordeeld. Uit de keuring zal blijken of er nog herstelacties open blijven staan of dat er een certificaat wordt uitgereikt aan het vakantiepark. Er wordt op dat moment een brons, zilver of goud keurmerk toegekend aan het park. Dit is afhankelijk van het totaal aantal behaalde punten, gebaseerd op de 12 'duurzaam ondernemen' thema's van Green Key:

 1. Management
 2. Communicatie
 3. Maatschappelijke betrokkenheid
 4. Water
 5. Reiniging
 6. Afval
 7. Energie
 8. Bouwen en groen
 9. Mobiliteit
 10. Voedsel en drank
 11. Inkoop
 12. Textiel

Wanneer het vakantiepark de keuring positief heeft afgerond, wordt er verder gewerkt met de actielijst die tijdens de voorbereiding is gemaakt voor de opvolgende jaren. Zo blijft verduurzaming een continu proces en is de volgende keuring, welke het jaar daarop volgt, niet veel voorbereiding vereist.

 

Bekijk ook: