TopParken

Nationaal Park De Hoge Veluwe

  • Spot de Big Five
  • Vakantieparken op unieke locaties
  • Vele wandel- en fietsroutes

Bewonder Nationaal Park De Hoge Veluwe 🌳 🦌

Wij weten het al langer, Nationaal Park De Hoge Veluwe is prachtig! We willen ú ook graag kennis laten maken met een van de mooiste nationale parken die ons land rijk is. Nationaal Park De Hoge Veluwe is een nationaal park in de provincie Gelderland. Het park bestaat uit 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Het beslaat ongeveer vijf procent van de Veluwe. Dit maakt het park het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa. Groot genoeg dus om te ontdekken wanneer u komt overnachten op de Hoge Veluwe bij een van onze vakantieparken.

 

De Veluwe: wat ben je toch mooi!

Achter de poorten van Nationaal Park De Hoge Veluwe schuilt een diversiteit aan plant- en diersoorten. U kunt er onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen vinden. Spot u de befaamde Big Five? Het park wordt ook wel de groene schatkist van Nederland genoemd: een toegankelijk landschap waar de rust voelbaar is. Wilt u per fiets het prachtige park ontdekken? U kunt gratis gebruikmaken van een van de 1.800 witte fietsen, of ga op safari met de boswachter! Tip: u kunt ook fietsen huren bij een van de vakantieparken van TopParken.

Behalve de prachtige natuur heeft het Nationaal Park De Hoge Veluwe ook zijn aantrekkingskracht te danken aan het (inter)nationaal Kröller-Müller Museum, dat midden op de Veluwe ligt. Het Kröller-Müller Museum beheert de op een na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh en verrast elke bezoeker met zijn unieke beeldentuin. Wanneer u komt overnachten op de Hoge Veluwe zult u zich zeker niet vervelen!

Wat te doen tijdens mijn bezoek aan de Veluwe?

In Nationaal Park De Hoge Veluwe worden elke dag activiteiten als workshops, rondleidingen en excursies georganiseerd. Er is zoveel te doen op het park dat je meerdere dagen nodig hebt om alles te kunnen doen. Met een overnachting in een vakantiehuis op de Veluwe staat u uitgerust op om volop te kunnen genieten van de activiteiten op het park. 

 

5 tips in Nationaal Park De Hoge Veluwe

Wandelen en fietsen

Maak een heerlijke wandel- of fietstocht door het park. In welk jaargetijde u Nationaal Park De Hoge Veluwe ook bezoekt, ieder seizoen heeft zijn eigen charme!
 

Op safari met de boswachter

Eigenlijk is er geen betere manier om het Nationaal Park De Hoge Veluwe te ontdekken dan tijdens een Hoge Veluwe Safari. U gaat te voet het park in en spot samen met de boswachter alle verborgen plekjes!
 

Het Kröller-Müller Museum

Bewonder de betoverende schilderijen van onder andere Vincent van Gogh en Piet Mondriaan of wandel door de beeldentuin.
 

Paardrijden

Op een unieke manier het park ontdekken? Stap op het paard en beleef een unieke tocht door de adembenemende natuur.
 

Jachthuis Sint Hubertus

Bewonder dit prachtige gebouw tijdens een rondleiding. Het is het voormalig buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller.

Een vakantiewoning kopen vlak bij Nationaal Park De Hoge Veluwe?

Wilt u het gehele jaar door genieten van de natuur en de bossen van de prachtige Veluwe? Dan is het kopen van een vakantiewoning op de Veluwe de ideale investering. Koop een eigen vakantiewoning op een van de vakantieparken op de Veluwe van TopParken en geniet het hele jaar door van het mooiste natuurgebied van Nederland.

Wat is er te doen op de Veluwe?

Bezoek het Kröller-Müller Museum, ga wandelen of fietsen, bewonder Jachthuis Sint Hubertus, spot de Big Five van de Veluwe, ga paardrijden... En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor zowel jong als oud zijn er super veel toffe dingen te beleven!

Hoe groot is de Veluwe?

De Veluwe heeft een oppervlakte van maar liefst 91.200 hectare. Daarmee is de Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa, bijzonder toch! Nationaal Park De Hoge Veluwe bevindt zich, zoals al doet vermoeden, op de Veluwe en is 5.400 hectare groot. Als natuurliefhebber kun je hier dan ook heerlijk fietsen of wandelen.