TopParken
Vakantie eigen land

Vakantie in eigen land ook in 2022 populair

Nederlanders kiezen opnieuw voor vakantie in eigen land

Al jarenlang is een vakantie in eigen land enorm populair bij Nederlanders. De onzekerheden rondom COVID-19 hebben een extra boost gegeven aan deze zogenoemde staycations. In 2022 kiest de vakantieganger opnieuw voor een vakantie dicht bij huis, blijkt uit representatief onderzoek van de ANWB. Bijna de helft van de vakantiegangers (43%) zegt dit jaar niet de grens over te gaan. Ons eigen land wordt genoemd als nummer één vakantiebestemming. Het Middellandse Zeegebied en verre vliegreizen blijven uit.

 

Lekker weg in eigen land

Maar liefst 8 op de 10 Nederlanders zegt dit jaar minstens één keer op vakantie te willen gaan. Nederland is dit jaar het populairste vakantieland, gevolgd door Duitsland, Frankrijk, Spanje en België. Kortom: een vakantie dicht bij huis! Waarom? De afgelopen jaren is ons prachtige land herontdekt en kwam men erachter hoe mooi Nederland eigenlijk is. Daarnaast is Nederland natuurlijk een veilige en zekere optie, wat betreft de coronamaatregelen. Meer redenen waarom men lekker weg gaat in eigen land?

  • U kunt vaker en korter op vakantie
  • U kiest voor een duurzame vakantie
  • U bespaart een hoop stress

Favoriete bestemmingen in Nederland

Als de keuze voor een vakantie in Nederland dan is gemaakt, rest u nog de vraag: waar in Nederland precies? Nederland heeft enorm veel mooie plekken, maar Limburg en Gelderland komen het beste uit de bus, volgens het onderzoek van de ANWB. Bij TopParken heeft u geluk, want wij beschikken over een groot aanbod vakantieparken in deze provincies. 

 

Rust in de natuur & drukte in de stad

Vakantiegangers die in Nederland blijven, zoeken zowel de rust in de natuur als de drukte in de stad. Favoriete activiteiten tijdens een staycation zijn dan ook wandelen en winkelen. Goed nieuws, want onze vakantieparken bevinden zich allemaal midden in de natuur én tegelijkertijd vlak bij bruisende steden. Een wandeling of shopdagje is dus zo gepland! 

 

Vakantie in eigen land bij TopParken

Wij weten als geen ander dat de vakantieganger van 2022 graag de natuur in trekt en op zichzelf is met veel privacy. Daarom zorgen wij ervoor dat uw wensen worden vervuld. Onze parken bevinden zich vlak bij prachtige natuurgebieden, zoals Nationaal Park de Hoge Veluwe of Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Daarnaast verblijft u bij ons in ruime, vrijstaande en moderne vakantiehuizen met een eigen tuin en terras, waar u geniet van veel rust en privacy. Daar beleeft u dat ultieme vakantiegevoel en geniet u écht, van top tot teen. Bovendien beschikken onze vakantieparken over uitstekende faciliteiten, zoals zwembaden, horecagelegenheden, sportvelden en speeltuinen, om uw vakantie in eigen land helemaal compleet te maken!

 

Investeren in een vakantiewoning?

De stijgende populariteit van vakanties in eigen land maakt het ook voor investeerders interessant om een vakantiewonign te kopen en deze te verhuren. Maar dat is niet het enige! U leest er meer over op onze TopParkenVerkoop.nl

 

Bekijk ook onze andere blogs: