TopParken
Winkelsteden Nederland

Shopaholic? Dit zijn de 5 leukste winkelsteden in Nederland

Leukste winkelsteden in Nederland 🛍️

Nieuwe garderobe nodig? Ontdek de leukste Nederlandse shopsteden, waar modeliefhebbers hun slag slaan bij het aanschaffen van fashion! Amsterdam mag dan erg populair zijn, ook in de kleinere steden verspreid door heel het land is de nieuwste mode goed vertegenwoordigd. Van grote ketens tot aan de kleinste boetiekjes waar de perfecte kledingstukken op u liggen te wachten. Plak er gelijk een bezoek aan een vakantiepark aan vast et voilà: uw eigen mini-shopvakantie in eigen land. Wij nemen u graag mee naar de 5 leukste winkelsteden in Nederland. 

De top 5:

Winkelsteden Nederland

📍 Maastricht

Maastricht is de nummer één onder de shopsteden in Nederland. En dat is te zien, want de locals die u in deze stad spot, zien eruit om door een ringetje te halen! Shopfanaten met een goede stijl halen hun hart op in deze stad. Het leuke aan winkelen in Maastricht is dat u hier met open armen wordt ontvangen en onder het genot van een goede sfeer de leukste aankopen scoort. Waar u beslist met een gevulde bankpas naar toe moet in het centrum van Maastricht? De Grote Staat, Entre Deux en Mosae Forum. Wie op zoek is naar luxe zal zijn hart ophalen in het Stokstraatkwartier.

Eenmaal uitgewinkeld kunt u lekker bijkomen in een bungalow in Maastricht. Heeft u geen zin meer om ver te reizen? Kies dan voor Résidence Valkenburg dat u op 17 kilometer afstand van de stad vindt. 

 
Shopsteden Nederland

📍 Rotterdam

Met Shopping Center Alexandrium als grootste winkelcentrum en natuurlijk de welbekende Koopgoot is Rotterdam een prima keuze voor een middagje shoppen. Hier bent u aan het juiste adres voor een gevarieerd aanbod aan kleding en accessoires. Het shopplezier reikt hier tot onder het straatniveau, waardoor u hier zonder twijfel goed zult slagen. De invloed van de internationale wereldstad is ook terug te zien in het aanbod van kleding dat in de winkels prijkt. Verschillende stijlen komen hier samen, waardoor winkelend publiek hier in alle vormen en maten zijn weg weet te vinden.

Niet alleen kunt u hier uitstekend winkelen, ook voor een fijn verblijf zit u goed in de omgeving van deze stad. Laat de drukte achter u en kies voor de rust bij Parc de IJsselhoeve. Hier kunt u na een dag shoppen genieten in uw eigen bungalow in Rotterdam. En dat op nog geen 20 kilometer van de stad! 

 
Leukste winkelsteden Nederland

📍 Den Bosch

Bij Den Bosch denkt u misschien direct aan de heerlijke bollen met chocolade, maar naast op culinair vlak scoort deze stad ook goed op modegebied. In de zijstraten van de stad vindt u allerlei boetiekjes waarin de nieuwste modetrends tot uiting komen. Ook verfrissende conceptstores en unieke modewinkels behoren tot het straatbeeld in Den Bosch, net als de grote ketens. Kortom: ieder soort shopliefhebber wordt geplezierd in deze stad. Tussen het winkelen door kunt u even neerstrijken bij een van de vele restaurants of cafés om daar te genieten van een hapje en een drankje.

Rijd een kleine 10 kilometer verder en u arriveert bij Résidence de Leuvert. Dé plek waar u na een dagje winkelen bijkomt. Vanuit uw eigen bungalow in Den Bosch maakt u alweer nieuwe shopplannen voor de volgende dag!  

 
Leukste shopsteden Nederland

📍 Alkmaar

Verblijven in Alkmaar is een uitstekend idee! Vanuit uitvalsbasis Park Westerkogge combineert u heel eenvoudig stad en strand, waardoor u het beste van beide heeft. Nadat u heerlijk bent uitgeslapen in uw bungalow in Noord-Holland, stapt u in de auto om shopstad Alkmaar te verkennen. Voor u het weet staat u tussen al het levendige en bruisende van de stad, want het park ligt op een kleine 25 kilometer afstand.

De historische stadskern valt niet alleen op dankzij zijn rijke geschiedenis, maar ook dankzij de vele adresjes waar u prima zult slagen. Boetiekjes waar u stadse fashion vindt worden afgewisseld door de leukste ketens met hippe fashion. Geen wonder dat deze stad al jarenlang deel uitmaakt van de top 10 van de favoriete winkelsteden in Nederland!

 
Winkelsteden Nederland

📍 Arnhem

Of u nu enkel inspiratie wilt opdoen voor het huidige modeseizoen of uzelf juist wilt trakteren op een aantal nieuwe outfits: in Arnhem bent u op de juiste plek. Hoewel deze stad wellicht niet direct in u opkomt wanneer u denkt aan leuke shopsteden in Nederland, is dit een plek die u ongetwijfeld met tassen vol kleding verlaat. En dat is niet voor niets, want de bekendste modeacademie van Nederland is hier gevestigd. Hier struint u lekker rond en stapt u de ene na de andere leuke winkel binnen. Nog op zoek naar een fijne verblijfplaats? Recreatiepark de Wielerbaan (15 km), Landgoed de Scheleberg (24 km), Bospark Ede (23 km) en Receatiepark 't Gelloo (23) liggen nabij Arnhem. Komt u ook genieten in een bungalow in Arnhem?  

 
Winkelsteden Nederland

Overnachten bij TopParken 💙

Na een lange dag vol shopplezier is het heerlijk om lichaam en geest even rust te bieden. En zeg nu zelf, waar kan dat nu beter dan in de natuur? De plek waar de drukte van de stad even ingeruild kan worden voor de stilte van de natuur. Kiest u voor een park van TopParken? Dan weet u zeker dat de omgeving niets te wensen overlaat. Ook de bungalows op de parken zijn de definitie van comfort en voelen na een lange dag shoppen als thuiskomen. Geniet samen van een heerlijke maaltijd op het park, ontspan dankzij de wellnessfaciliteiten of kruip onder de wol voor een goede nacht slaap.

Dit waren de leukste winkelsteden van Nederland. Aan welke stad wil u snel een bezoek brengen om uw kledingkast aan te vullen?

 

Bekijk ook onze andere blogs: