1. Midden op de Veluwe
  2. 3 km van het centrum van Ede
  3. Vele culturele hotspots in de omgeving

Vakantie in Ede

Bospark Ede ligt in het Gelderse Ede. Dit gebied kenmerkt zich door een verscheidenheid aan natuurlandschappen: van bossen en uitgestrekte heidevelden tot zandverstuivingen. In de omgeving vindt u dan ook vele fiets- en wandelroutes door de natuurgebieden en de gezellige dorpen in de omgeving zoals Lunteren, Otterlo, Bennekom, Harskamp of Wekerom. Ook sportieve gasten halen hun hart op: de omgeving leent zich perfect voor een actieve mountainbiketocht. Op Bospark Ede kunt u bij de receptie mountainbikes huren om avontuurlijk te mountainbiken in de omgeving van Bospark Ede.

Naast de prachtige natuur zijn er in de omgeving ook vele culturele hotspots te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het Kröller-Müller Museum met de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld en het imposante Paleis het Loo met haar prachtige tuinen. Natuurlijk mag een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe niet ontbreken. U kunt hier op safari met de boswachter, wandelen, fietsen of paardrijden.

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Ede

Niet alleen de faciliteiten van ons park bieden u op en top vermaak. Ook in de omgeving van Ede is van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. Bospark Ede ligt op nog geen 3 kilometer afstand van het gezellige centrum van Ede. Hier kunt u heerlijk winkelen, een drankje doen op het terras of naar Pathé Ede: de bioscoop met de grootste bioscoopzaal van Nederland. Vergeet in het hoogseizoen ook niet langs IJssalon Bernardo’s te gaan. Deze ijssalon is één van de beste ijssalons van Nederland en serveert heerlijke smaken Italiaans schepijs.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Uittip: Heideweek

De laatste week van augustus staat in het teken van de Heideweek in Ede. In gemeente Ede worden er meer dan 70 evenementen georganiseerd, waaronder de Heideoptocht door het centrum van Ede en diverse braderieën zoals tijdens de Oud Lunterse Dag in Lunteren. De Heideweek is een feestweek en één van de grootste evenementen in Gelderland. Het feest is voor zowel jong als oud erg leuk om te bezoeken. Of u nu lekker door de stad gaat struinen of komt dansen bij de live muziek, een gezellige tijd is gegarandeerd!

Uittip: Eten op rolletjes

Verblijft u in het zomerseizoen bij Bospark Ede? Dan moet u zeker een bezoekje brengen aan het foodfestival: Eten op rolletjes. Het Akoesticum terrein wordt omgetoverd tot een openluchtrestaurant met wel 30 foodtrucks! Kom heerlijk genieten van de diverse mobiele keukens op het foodfestival terwijl u zit aan de grote houten picknicktafels of op een picknickkleed. Voor uw kinderen is het festival ook enorm leuk, want zij kunnen zich prima vermaken bij het poppentheater of de schminkhoek. Nadat de buikjes vol zijn sluit u de dag dansend af bij het theater met live muziek. 

Uittip: Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum vindt u de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. In de galerij zijn vele werken van Vincent van Gogh te bewonderen. Daarnaast zijn er topstukken van moderne kunstenaars, zoals Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan te zien. Ook is het zeker de moeite waard om een wandeling te maken door de beeldentuin bij het museum. Bekijk de ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Pierre Huyghe.

Uittip: Klompenpaden

Maak de mooiste wandelingen over de Veluwe via de Klompenpaden. Wandel over landgoederen, historische paden en zelfs dwars door het boerenland via de Klompenpaden. Geniet tijdens een klompenpaden-wandeling van rust, natuur en cultuur. Dankzij de diverse uitgestippelde routes valt er genoeg te ontdekken en te beleven tijdens uw wandeling. In Ede zijn wel elf verschillende Klompenpaden te vinden. Met verschillende afstanden aan paden is er voor elk type wandelaar wel een geschikt Klompenpad. De Klompenpaden zijn ideaal om Ede op een unieke manier te verkennen.

Boek uw vakantie in Ede

Evenementen tijdens uw vakantie in Ede

Ontdek welke evenementen er plaats vinden tijdens uw vakantie in Ede.