1. Midden op de Veluwe
  2. 3 km van het centrum van Ede
  3. Vele culturele hotspots in de omgeving

Vakantie in Ede

Bospark Ede ligt in het Gelderse Ede. Dit gebied kenmerkt zich door een verscheidenheid aan natuurlandschappen: van bossen en uitgestrekte heidevelden tot zandverstuivingen. In de omgeving vindt u dan ook vele fiets- en wandelroutes door de natuurgebieden en de gezellige dorpen in de omgeving zoals Lunteren, Otterlo, Bennekom, Harskamp of Wekerom. Ook sportieve gasten halen hun hart op: de omgeving leent zich perfect voor een actieve mountainbiketocht. Op Bospark Ede kunt u bij de receptie mountainbikes huren om avontuurlijk te mountainbiken in de omgeving van Bospark Ede.

Naast de prachtige natuur zijn er in de omgeving ook vele culturele hotspots te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het Kröller-Müller Museum met de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld en het imposante Paleis het Loo met haar prachtige tuinen. Natuurlijk mag een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe niet ontbreken. U kunt hier op safari met de boswachter, wandelen, fietsen of paardrijden.

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Ede

Niet alleen de faciliteiten van ons park bieden u op en top vermaak. Ook in de omgeving van Ede is van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. Bospark Ede ligt op nog geen 3 kilometer afstand van het gezellige centrum van Ede. Hier kunt u heerlijk winkelen, een drankje doen op het terras of naar Pathé Ede: de bioscoop met de grootste bioscoopzaal van Nederland. Vergeet in het hoogseizoen ook niet langs IJssalon Bernardo’s te gaan. Deze ijssalon is één van de beste ijssalons van Nederland en serveert heerlijke smaken Italiaans schepijs.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Uittip: Klompenpaden

Maak de mooiste wandelingen over de Veluwe via de Klompenpaden. Wandel over landgoederen, historische paden en zelfs dwars door het boerenland via de Klompenpaden. Geniet tijdens een klompenpaden-wandeling van rust, natuur en cultuur. Dankzij de diverse uitgestippelde routes valt er genoeg te ontdekken en te beleven tijdens uw wandeling. In Ede zijn wel elf verschillende Klompenpaden te vinden. Met verschillende afstanden aan paden is er voor elk type wandelaar wel een geschikt Klompenpad. De Klompenpaden zijn ideaal om Ede op een unieke manier te verkennen.

Uittip: Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum vindt u de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. In de galerij zijn vele werken van Vincent van Gogh te bewonderen. Daarnaast zijn er topstukken van moderne kunstenaars, zoals Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan te zien. Ook is het zeker de moeite waard om een wandeling te maken door de beeldentuin bij het museum. Bekijk de ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Pierre Huyghe.