1. Gelegen op de Veluwe
  2. Nabij Apeldoorn
  3. Vele wandel- en fietsmogelijkheden

Vakantie in Beekbergen

De Veluwe: een prachtige aaneenschakeling van verschillende natuurgebieden. Recreatiepark Beekbergen ligt middenin het bos, maar in de omgeving vindt u ook uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en landbouwgronden. Kortom: u raakt niet snel uitgekeken tijdens uw vakantie in Beekbergen! In de omgeving zijn diverse fiets- en wandelroutes te vinden; de perfecte manier om de unieke omgeving te ontdekken tijdens uw vakantie in Beekbergen. Tijdens de bronstijd in het najaar is de Veluwe ook dé plek om wild te spotten. Met een beetje geluk ziet u ‘s ochtends of ‘s avonds een hert, ree of wild zwijn. Voor uw kinderen is dit prachtige natuurgebied een plek vol met ontdekkingen en speelmogelijkheden.

 

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Beekbergen

Niet alleen op het park maar ook in de omgeving van Beekbergen is van alles te beleven voor jong en oud. Breng tijdens uw vakantie in Beekbergen bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving. Voor veel leuke uitjes kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Natuur

Loenense waterval: Nabij het park vindt u de Loenense waterval: met 15 meter hoogte is dit de hoogste waterval van Nederland. Het water komt uit het Apeldoorn-Dierenskanaal en de spreng die het water levert ontspringt in de bossen van het Schalter.

Nationaal Park Hoge Veluwe: Uiteraard mag een bezoekje aan het schitterende natuurgebied Nationaal Park Hoge Veluwe niet ontbreken. Ga op een wildsafari, spot de 'Big Five' van de Veluwe en leer alle verschillende dierensporen herkennen.

Cultuur

Paleis het Loo: Vanaf Recreatiepark Beekbergen is het slechts 13 kilometer naar Paleis het Loo. Het gehele jaar door is hier veel te beleven. Wandel door de statige tuinen, bezoek een tentoonstelling in het museum en waan u als een prins of prinses op het landgoed.

Nederlands Openluchtmuseum: Zuidelijk gelegen van ons vakantiepark vindt u het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Een erg leuk en tegelijkertijd leerzaam uitje voor jong en oud. Aanschouw de verschillende woonstijlen en leefwijzen en duik op actieve wijze terug in de tijd!

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij: Beleef het indringende geluid van de stoomfluit. Ervaar het stampen, de stoomontwikkeling en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. Reis met de stoomtrein over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn Apeldoorn – Dieren.

Actief

Dierentuin: Tijdens uw vakantie in Beekbergen bevindt u zich dicht bij Apeldoorn en dat betekent dat een bezoekje aan de Apenheul zo gemaakt is. Hier leven zo'n 35 verschillende soorten apen welke mogen loslopen op vele plekken van het park. Welk aapje vindt u het leukst?

Pretpark: De kinderen zijn door het dolle heen tijdens een dagje naar kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn. Ontmoet Jul en Julia in het echt, ga over de kop in de Rollende Muis en maak metershoge sprongen op Jul's Bungee trampoline.

Steden

Apeldoorn: Een bezoek aan de nabijgelegen stad Apeldoorn is tijdens uw verblijf op Recreatiepark Beekbergen ook zeker de moeite waard. Op slechts 15 minuten rijden van het park ligt het centrum van Apeldoorn waar u diverse winkels, restaurants en culturele hotspots vindt.

Arnhem: Uitgebreid winkelen, een terrasje pakken, een avondje uit, een museum bezoeken of een stadwandeling door de oude straatjes, Arnhem is van alle markten thuis. Tijdens uw vakantie in Beekbergen mag een bezoek aan deze stad dan ook niet ontbreken.