Omgeving | Beekbergen
De Veluwe: een prachtige aaneenschakeling van verschillende natuurgebieden. Recreatiepark Beekbergen ligt middenin het bos, maar in de omgeving vindt u ook uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en landbouwgronden. Kortom: u raakt niet snel uitgekeken! In de omgeving vindt u dan ook diverse fiets- en wandelroutes; de perfecte manier om de unieke omgeving te ontdekken.

Tijdens de bronstijd in het najaar is de Veluwe ook dé plek om wild te spotten. Met een beetje geluk ziet u ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat wel een hert, ree of wild zwijn.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Fietsen op de Veluwe
Edelhert op de Veluwe

Nabij het park vindt u de Loenense waterval: met 15 meter hoogte de hoogste waterval van Nederland. In de boswachterij Ugchelen-Hoenderloo kunt u klimmen en in het Speulderbos vindt u met mos begroeide eiken en beuken. Een prachtig natuurspektakel! Er is in de omgeving van alles te beleven voor jong en oud: Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, de Apenheul, Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Paleis het Loo zijn vanaf het park goed te bereiken.

Een bezoek aan de nabijgelegen stad Apeldoorn is tijdens uw verblijf op Recreatiepark Beekbergen ook zeker de moeite waard. Op slechts 15 minuten rijden van het park ligt het centrum van Apeldoorn waar u diverse winkels, restaurants en culturele hotspots vindt. Dicht tegen het stadshart aan ligt bijvoorbeeld het cultuurkwartier met onder andere Theater Orpheus en CODA: de ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur, informatie en educatie.

Dagjes uit
Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Beekbergen is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Evenementen in de omgeving
Bent u benieuwd of er binnenkort leuke (meerdaagse) evenementen in de omgeving van Recreatiepark Beekbergen plaatsvinden? Bekijk dan eens onze evenementenkalender en combineer uw verblijf op ons TopPark met een bezoekje aan een leuk evenement. Wat dacht u van een bezoekje aan het kleurrijke Drakenbootfestival?

Apenheul