Omgeving | Berkhout
Berkhout is een klein dorp in Noord-Holland, dichtbij de stad Hoorn. Het ligt vlakbij het grote recreatiegebied De Hulk dat bekend staat om haar vele bossen en weilanden. Berkhout is daarnaast omgeven door water: zowel het Markermeer als het IJsselmeer zijn dichtbij het dorpje gelegen.

Op het Markermeer kunnen watersporters hun hart ophalen. Surfen, zeilen, vissen en natuurlijk zwemmen; het kan allemaal. Vanaf het Markermeer kunt u bij de kano-overstapplaats ook het polderwater op varen en de prachtige natuur van Noord-Holland per boot ontdekken.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Hoorn aan het water
Omgeving Hoorn

Niet alleen met de boot, ook met de fiets of te voet is het zeker de moeite waard om de omgeving van Berkhout te verkennen. Vanaf het park zijn er mooie fiets- en wandelroutes door de bossen, weilanden en langs het water.

Vanaf Park Westerkogge is het slechts een kwartier rijden naar de nabijgelegen stad Hoorn. Het historische centrum van Hoorn is met zijn vele gezellige horecagelegenheden, winkels en culturele hotspots dan ook zeker een bezoek waard. Zo vindt u in Hoorn bijvoorbeeld het beroemde Café aan de Haven en diverse musea zoals het Westfries Museum en Museum van de 20e eeuw. 

Dagjes uit

Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Berkhout is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Evenementen in de omgeving
Bent u benieuwd of er binnenkort leuke (meerdaagse) evenementen in de omgeving van Park Westerkogge plaatsvinden? Bekijk dan eens onze evenementenkalender en combineer uw verblijf op ons TopPark met een bezoekje aan een leuk evenement.

Molens aan het water