TopParken

De oprichters van TopParken

De oprichters van TopParken

Het TopParken concern zoals we het vandaag de dag kennen is in 2004 opgericht door de familie Bergervoet. Het bedrijf is destijds opgericht als projectontwikkelaar en bestond uit diverse, hoogwaardige vakantieparken en accommodaties in Nederland. Chalets werden hierbij steeds meer vervangen door volwaardige vakantiewoningen, voorzien van alle hedendaagse gemakken en comfort. Door het succes van de eerste parken werd al snel verder uitgebreid op de Veluwe en naar de rest van het land. De parken zijn allen gelegen op unieke locaties, omringd door de prachtige natuur en het veelzijdige landschap van Nederland.

De geschiedenis voor TopParken

In de jaren 70 constateerde Janus Bergervoet dat er steeds meer mensen terugkeerden naar hetzelfde vakantieadres en startte daarom met de verkoop van moderne chalets aan consumenten. Met het succes van de verkoop groeide ook de vraag naar vaste standplaatsen op mooie locaties met de juiste faciliteiten en een fijne ambiance.

Janus exploiteerde onder de naam Continental Recreatie al snel meerdere vakantieparken; van het kopen van kale stukken grond op unieke locaties tot het aanbieden van compleet ingerichte vakantieparken, aansluitend op de wensen en behoeften van de markt. Het creëren van een fijne, bijzondere vakantiebeleving stond hierin altijd centraal. In 2004 richtte hij TopParken op.

De trotse eigenaren van TopParken

Anno 2024 is de familie Bergervoet nog steeds de trotse eigenaren & directeuren van TopParken. Dit maakt TopParken een van de weinigen vakantieparkaanbieders in de recreatiebranche welke steeds een écht familiebedrijf is. Samen met een alsmaar groeiend team met professionals groeit de organisatie continu en is TopParken inmiddels een toonaangevende speler in de recreatiebranche.

Wie is Janus Bergervoet?

Janus Bergervoet is de oprichter en eigenaar van TopParken. Hij is geboren op 30 maart 1951 in Groningen. In de jaren 70 startte hij een bedrijf gericht op de verkoop van chalets. In 2004 heeft Janus TopParken opgericht. Zijn oog voor mogelijkheden, decennialange ervaring en een alsmaar groeiend team met professionals heeft TopParken doen uitgroeien tot een toonaangevende speler.

Janus Bergervoet

Wie is Riekie Bergervoet?

Riekie Bergervoet is de dochter van Janus Bergervoet, de oprichter van TopParken, en is mede-eigenaar van TopParken. Ze is geboren op 5 oktober 1972 in Ede (Gelderland). Riekie was in 2004 betrokken bij de oprichting van het TopParken concern zoals we het vandaag de dag kennen opgezet. In nauwe samenwerking met een voltallig managementteam, bestaande uit diverse professionals, besturen zij de organisatie. 

Riekie Bergervoet

TopParken als projectontwikkelaar

TopParken heeft in de afgelopen jaren vele campings en vakantieparken overgenomen en nieuw leven in geblazen. De meest recente voorbeelden hiervan zijn Camping Leuk en Camping de Uiterwaard in Lexmond, nu Resort Lexmond, en camping de Hertenwei in Lage Mierde, nu Resort de Brabantse Kempen. 

Naast het overnemen van vakantieparken en campings verkoopt TopParken ook vakantieparken weer door. Zo heeft TopParken in 2021 drie vakantieparken aan de kust, Parc du Soleil, Recreatiepark de Woudhoeve en Recreatiepark Noordwijkse Duinen, verkocht. Dit gaf de organisatie meer ruimte voor het doorontwikkelen van bestaande- en nieuwe vakantieparken.

Uw camping verkopen?

Heeft u zelf een camping of vakantiepark en denkt u erover na om deze te verkopen? Het familiebedrijf TopParken komt graag met u in contact ter uitbreiding van het aanbod. Meer lezen over het verkopen van uw camping 

De vakantieparken van TopParken

Wie is de directeur van TopParken?

De familie Bergervoet is naast eigenaar ook directeur van TopParken. In nauwe samenwerking met een voltallig managementteam, bestaande uit diverse professionals, besturen zij de organisatie. 

Is TopParken verkocht?

Nee, TopParken is niet verkocht, in 2021 heeft TopParken wel drie vakantieparken verkocht. Dit gaf TopParken ruimte voor het vernieuwen van bestaande vakantieparken en het kwalitatief doorontwikkelingen van nieuwe locaties.