TopParken
Vakantie met gezin

Zonder stress op vakantie met het gezin

Zonder stress op vakantie met het gezin: 8 tips

Zodra de vakantie aanbreekt, is het tijd om te genieten van welverdiende rust. Heerlijk op gezinsvakantie in Nederland om een onvergetelijke vakantie te vieren. Samen met het hele gezin quality time doorbrengen is leuk, maar tegelijkertijd ervaren veel ouders dit ook als stressvol. Zo moet u aan veel dingen denken alvorens u naar uw vakantiebestemming vertrekt. Dat is natuurlijk zonde, want van zowel de voorpret als van de welverdiende vakantie zelf moet u juist met volle teugen kunnen genieten. Dankzij onze tips kunt u zorgeloos op vakantie met het gezin.

Gezinsvakantie tips

Tip 1 - Kies een bestemming met kindvriendelijke faciliteiten

Als de kinderen het naar hun zin hebben, heeft u dat als ouder automatisch ook. Kies daarom voor een vakantiepark waar voldoende vermaak voor de kinderen is. Denk hierbij aan een zwembad, sport- en spelmogelijkheden en animatie. Zoek van tevoren goed uit wat de opties zijn op locatie. 

Tip 2 - Maak een inpaklijst

Voorbereiding is het halve werk, dus een van de belangrijkste gezinsvakantie tips is om voor vertrek alvast een lijst met spullen te maken die u niet mag vergeten. Begin hier al een aantal weken van tevoren mee, zodat u de lijst kunt uitbreiden met zaken waar u in eerste instantie niet aan had gedacht. Zo weet u zeker dat u niets vergeet. Bovendien kunt u zo op het laatste moment de koffers pakken en hoeft u niet meer te bedenken wat u mee moet nemen. 

Tip 3 - Maak een lijstje met wat er te doen is in de omgeving

Als u vakantie viert op een park waar genoeg te doen is, zal het hele gezin zich niet vervelen. Toch kan het ook dan leuk zijn om iets van de omgeving te zien of een activiteit te ondernemen. Bekijk daarom wat de mogelijkheden in de buurt zijn, zodat u altijd een plan B heeft. 

Gezinsvakantie tips

Tip 4 - Boek een vakantie met vrienden of familie

Een gezinsvakantie betekent ook vakantie voor u als ouder, dus het is belangrijk om zo nu en dan een momentje me-time te nemen. Daarom is het een fijne gedachte om met vrienden of familie op vakantie te gaan, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden als u en uw partner er even tussenuit willen. Trommel de opa’s en de oma’s op of plan een heerlijke vakantie met uw vrienden en vraag of zij af en toe een uurtje willen oppassen.  

Tip 5 - Zorg voor voldoende vermaak voor kinderen

Is het een dagje minder weer en zijn jullie aangewezen op de accommodatie? Dan is het fijn om wat opties achter de hand te hebben, zodat de kinderen zichzelf kunnen vermaken. Zorg er daarom voor dat u voldoende speelgoed meeneemt, zodat de kids zich geen moment hoeven te vervelen. 

Tip 6 - Houd vast aan het “vakantieritme”

Denkt u aan een vakantie met een peuter, dan denkt u vast aan rust, ritme en regelmaat. De praktijk leert echter dat u dit ritme op vakantie beter los kunt laten en uw verwachtingen wat moet temperen. Het is nu eenmaal vakantie en dat betekent dat dit het moment is om even alles los te laten en u nergens druk over te maken. Wel zo ontspannen voor kind én ouder! 

Vakantie met gezin

Tip 7 - Plan tijd voor uzelf in

Tip zeven ligt in het verlengde van tip vier, maar net als in het dagelijks leven is het belangrijk dat papa en mama soms even iets voor henzelf kunnen doen. Ga heerlijk uiteten in de buurt zonder de kinderen of bezoek een idyllisch stadje met zijn tweeën. Reken maar dat jullie daarna weer voldoende energie hebben om de kids te vermaken. 

Tip 8 - Laat de kinderen voldoende rusten

Op vakantie met een baby of een klein kind? Dan is het belangrijk dat de jonge vakantiegangers ook voldoende slapen. Vakantie is er namelijk ook voor bedoeld om lekker uit te rusten, dus ook u kunt op deze momenten even bijkomen. Bovendien komt voldoende slaap ook ten goede aan een relaxte sfeer!

Vakantie met gezin

TopParken is de place to be voor u en uw gezin

Het kan nog best een uitdaging zijn om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor het hele gezin. Vaak zijn er veel verschillende wensen en eisen en is er geen bestemming die voldoet aan alle criteria. Gelukkig is er op de vakantieparken van TopParken voor jong en oud genoeg te beleven dankzij de talloze faciliteiten op het park en in de omgeving. Zo kan het hele gezin plonzen in de zwembaden, meedoen met de animatie en zich uitleven met sporten en spellen. Bovendien beschikken alle parken over een bruisende omgeving en restaurant, waardoor u lekker op pad kunt gaan en de smaakpapillen daarna goed kan verwennen. Reken maar dat u dus voor een vakantie met kinderen in Nederland aan het juiste adres bent bij TopParken.

Dit waren onze 8 gezinsvakantie tips. In combinatie met een verblijf bij TopParken weet u zeker dat u een vakantie met het gezin zonder stress beleeft!

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: