TopParken
Musea Limburg

Top 10 musea in Limburg

Dit zijn de 10 leukste musea in Limburg 🏛

Cultuurliefhebbers opgelet! Benieuwd naar leuke musea in Limburg om te bezoeken? Wij hebben een top 10 voor u samengesteld. Zo hoeft u tijdens uw vakantie hier geen onderzoek meer naar te doen, maar heeft u extra tijd om samen vakantieherinneringen te maken. Résidence Valkenburg, ons vakantiepark vlak bij Valkenburg en Maastricht, is de ideale uitvalsbasis om de mooiste musea in Zuid-Limburg te ontdekken.

Bonnefanten Museum

Bonnefanten Museum

📍 Maastricht

Bent u een kunstliefhebber? Dan moet u het Bonnefanten Museum in Maastricht zeker eens bezoeken! Bewonder de mooiste schilderijen, bijzondere sculpturen en unieke tentoonstellingen. Oude, moderne én hedendaagse kunst, u vindt het er allemaal. Het Bonnefanten Museum wil de kunstwereld verbinden met de maatschappij en u uitdagen om uzelf en de wereld waarin u leeft beter te begrijpen.

Museum Vaals

📍 Vaals

Museum Vaals presenteert tentoonstellingen in een monumentale kloosterkapel met prachtige gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderijen. Het museum is een kleurrijke kijkdoos waar u wordt overweldigd door een unieke verzameling van ruim 200 heiligenbeelden. En een tip van ons: bezoek het bijbehorende Kloosterpark, waar u de oudste boom van Vaals en oude én moderne heiligenbeelden kunt bewonderen.

Discovery Museum

📍 Kerkrade

In het Discovery Museum staat alles in het teken van de thema's aarde, wetenschap, techniek en ontwerp. Duik in het verleden, ervaar het nu en leer over de toekomst. Naast een dag plezier wordt u hier ook een ervaring rijker over hoe we samen onze wereld mooier kunnen maken. De collectie bestaat uit stoommachines en motoren, techniek van het huishouden, steenkolenmijnbouw, aardewerk, porselein, glas en kristal. 

Oorlogsmuseum

Oorlogsmuseum Eyewitness

📍 Beek

Oog in oog met de Tweede Wereldoorlog, dat ervaart u in het Eyewitness Museum. Word ooggetuige van de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Met 13 diorama's, 150 levensechte mannequins en originele attributen wordt u meegenomen in verschillende oorlogsscènes. Kortom, een museum met een verhaal en misschien wel een van de meest bijzondere musea van Limburg.

Thermenmuseum

📍 Heerlen

Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Het topstuk hier is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse badgebouw in Nederland. Een bijzonder museum in Limburg! Dompel u onder in de wereld van de Romeinen en laat u verrassen door een uniek stukje cultuur.

Museum Valkenburg

📍 Valkenburg

Museum Valkenburg staat niet alleen letterlijk in het centrum van Valkenburg aan de Geul, maar speelt ook een centrale rol in de beleving van historie, kunst en cultuur. Maak kennis met kunstenaars uit de regio of laat u meenemen in de historie van het stadje, van oertijd tot toerisme. 

Katakomben

Museum Romeinse Katakomben

📍 Valkenburg

Beleef het verborgen Rome in een mystiek ondergronds labyrinth in het Museum Romeinse Katakomben. Dwaal door de onderaardse gangen, waar de gids u meeneemt naar het Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw. Daal af naar de graven van Romeinse burgers en schitterende grafkamers van vooraanstaande Romeinen. Beleef Rome in één dag!

Museum van de Vrouw

📍 Echt

Nergens in Nederland vindt u een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. Ontdek het Museum van de Vrouw in het Limburgse Echt. Hedendaagse thema's worden verbonden met oude tradities, cultuur en maatschappelijke kwesties. En, het museum is niet alleen leuk voor vrouwen hoor!

Museum Limburg

Erfgoedcentrum De Domijnen

📍 Sittard

Het Erfgoedcentrum De Domijnen bewaart het verleden om het heden te begrijpen. Een bijzonder museum in Zuid-Limburg! Van affiches, films en geluidsfragmenten tot kranten, bidprentjes en een heuse boekencollectie. Super interessant en een leuk cultureel uitje met uw reisgezelschap!

Nederlands Mijnmuseum

📍 Heerlen

Ontdek ons mijnverleden in het Nederlands Mijnmuseum. Gouden tijden, grauwe kanten en kleurrijke perspectievien. U beleeft het op vier verdiepingen van een monumentaal warenhuis in het Zuid-Limburgse Heerlen. Klaar voor een leerzame dag in dit bijzondere museum in Limburg?

Verblijven bij Résidence Valkenburg

Zoveel bijzondere, mooie en leerzame musea in Zuid-Limburg! We snappen het als u niet kunt kiezen. Goed nieuws, want dat hoeft ook niet. Waarom zou u niet meerdere musea boeken en er gewoon een mini-vakantie van maken? Heerlijk een midweek of weekendje weg in de prachtige natuur van Zuid-Limburg. Résidence Valkenburg ligt dicht bij onze top 10 musea in Limburg. U verblijft hier in moderne vakantiehuizen, compleet ingericht en met een tuin, in het fantastische heuvellandschap. Kom samen de mooiste vakantieherinneringen maken! 

 

Bekijk ook onze andere blogs: