TopParken
Hanzejaar 2023

Hanzejaar 2023: 800 jaar Hanze gedachtegoed

Gisteren, vandaag en de toekomst ontmoeten elkaar in de Hanzesteden

Een jaar vol feestelijkheden, educatie, cultuur en economie: dat is Hanzejaar 2023. Dit jaar staan negen Hanzesteden in Oost-Nederland van 1 april tot en met 31 december in het teken van het Hanze gedachtegoed. Een aantal van onze parken bevinden zich rondom de Hanzesteden, maar ook in de nabije omgeving. Vanaf onze vakantieparken kunt u het Hanzejaar van dichtbij meemaken!

De 9 Hanzesteden ⤵

 
  Deventer
  Doesburg
  Elburg
  Harderwijk
  Hasselt
  Hattem
  Kampen
  Zutphen
  Zwolle
 

Waarom wordt het Hanzejaar georganiseerd? 

Dit jaar wordt er extra betekenis gegeven aan het Hanze gedachtegoed. Al meer dan 800 jaar zijn de Hanzesteden verbonden door water en historie. Daarbij uitblinkend in bedrijvigheid en gastvrijheid. Iedere stad heeft een eigen gezicht. Samen vormen ze de Hanzesteden, steden die volop in beweging zijn. Het doel van het Hanzejaar is om samen met ondernemers en inwoners een momentum en dynamiek te creëren. Daarbij willen ze de gezamenlijke historie nóg meer als inspiratiebron gebruiken; de basis voor een stevige toekomst. 

 
Swipe voor meer afbeeldingen ➜

Negen parels in het oosten

Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle zetten zich dit jaar in om het Hanzejaar 2023 tot een groot succes te maken. In deze steden kunt u dan ook genieten van prachtige evenementen, festivals, tentoonstellingen en nog veel meer. Het draait dit jaar niet alleen om activiteiten, maar ook om stil staan bij nieuwe mijlpalen zoals de terugkeer van de IJsselkogge in 2024 en de Hanzedagen in 2030 en 2031 in Zwolle en Harderwijk. Mis het Hanzejaar niet en beleef het samen met uw familie of vrienden. 

Verblijf tijdens het Hanzejaar nabij de Hanzesteden

Tijdens het Hanzejaar zijn een aantal parken van TopParken de ideale plek om te verblijven en het van dichtbij mee te maken. Wij hebben parken in Beekbergen, Garderen en Wageningen die zich rondom de Hanzesteden bevinden. De vakantieparken zijn uniek gelegen midden in de natuur. U verblijft in een luxe vakantiehuis en kunt tijdens uw verblijf gebruikmaken van een ruim aanbod aan faciliteiten zoals een binnen- en/of buitenzwembad, smakelijke horecagelegenheid en fietsverhuur. Daarnaast hebben wij vakantieparken in de nabije omgeving van de Hanzesteden, zoals Lunteren en Ede

Boek uw verblijf nabij de Hanzesteden ⤵

Lees ook onze andere blogs ⤵