TopParken
Vakantie uitjes Nederland

Dit zijn de 14 leukste vakantie-uitjes in Nederland

Vakantie-uitjes in Nederland

Vakantie betekent tijd om leuke dingen te doen! Gelukkig bent u daarvoor aan het juiste adres in Nederland, want er zijn genoeg mogelijkheden waar u en de kinderen zich op en top vermaken. Net als talloze plekken vol vermaak vindt u ook genoeg heerlijke vakantieparken in Nederland waar u het ultieme vakantiegeluk vindt. Wat dacht u van de vakantieparken van TopParken? Naast lekker uitrusten zijn er veel mogelijkheden voor een dag vol plezier. Benieuwd waar het hele gezin moet zijn voor ultiem vermaak? Lees dan snel verder, want hieronder staan de 14 leukste vakantie-uitjes op een rij.  

Beekse Bergen

🦒 Safaripark Beekse Bergen

Dromen u en de kinderen van een safaritocht waarbij u het ene na het andere wilde dier ziet? Bij Safaripark Beekse Bergen is het mogelijk! Niet alleen kunt u vanuit de auto talloze diersoorten spotten, ook is het mogelijk om te voet, per bus of boot een tocht langs de dieren te maken. Voel de Freek Vonk in u naar boven komen en geniet van een heerlijke dag. 

🤸 Speeltuin Linnaeushof

De hele dag klimmen, klauteren en glijden: dat is Linnaeushof in een notendop. Dit kinderwalhalla is ideaal voor kids die van ‘s morgens tot ‘s avonds speelplezier willen beleven. De lach op het gezicht van uw kind laat u optimaal genieten van een bezoek aan het Linnaeushof in Noord-Holland. Niet voor niets staat Linnaeushof bekend als de grootste speeltuin van Europa

🐉 Dierenpark Amersfoort

Tijdens een vakantie in Nederland mag een bezoek aan Dierenpark Amersfoort niet ontbreken. Hier stuit u op de ene na de andere reusachtige dinosaurus. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het park? De enorme Brachiosaurus van maar liefst 12 meter hoog en 27 meter lang. De kids zullen er geen genoeg van krijgen! 

Madurodam

🇳🇱 Madurodam

Madurodam mag uiteraard niet ontbreken tussen de lijst van leukste vakantie-uitjes in Nederland. In dit park vol miniaturen kijken jong en oud hun ogen uit. Van Schiphol in het klein tot aan kleinschalige concerten: laat u verrassen door al het moois en kleins van Nederlandse bodem. 

💨 Ziplinen in Scheveningen

Een van de gaafste vakantie-uitjes? Dat is toch echt wel ziplinen in Scheveningen. Als u dol bent op avontuur en u uw hand niet omdraait voor wat spanning is dit de ideale activiteit. Zoef naar beneden en voel de wind door uw haren gaan. 

🧞 Het Sprookjesbos

U bent nooit te oud voor magie en nostalgische sprookjes. Zet een dagje in Het Sprookjesbos daarom maar op uw to-do-lijst, want in het Limburgse Valkenburg beleeft het hele gezin een spetterende middag tussen de sprookjes. 

Schiphol

✈️ Vliegtuigen spotten op Schiphol

Zijn uw kinderen dol op vliegtuigen en willen zij deze vliegende machines liever in levenden lijve bewonderen? Dan is het een echte aanrader om een middagje vliegtuigen te spotten op het panoramaterras op Schiphol. Reken maar dat de kids blijven staren naar de vertrekkende en aankomende vliegtuigen. 

🐰 Het Nijntje Museum

Gek op Nijntje? Dan is het Nijntje Museum in Utrecht een bezoek waard. Niet alleen behoort een museumbezoek tot het lijstje van leuke vakantie-uitjes, ook is het ontzettend leerzaam! Hier leren jullie namelijk van alles over het pluizige konijntje en hebben de kids de mogelijkheid om de hoofdrolspeler uit de kinderboeken te ontmoeten. 

Geitenboerderij

🐐 Geitenboerderij

Wie dol is op dieren zal een bezoek aan de geitenboerderij kunnen waarderen. Hier kunnen u en uw gezin talloze geiten knuffelen en de kleintjes voeren met een flesje melk. Geheel terecht wordt deze to do bestempeld als een van de leukste activiteiten voor kids. Komen jullie ook langs op de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos

🐄 Avonturenboerderij Molenwaard

Een actief uitje zal het hele gezin een flinke energieboost geven, dus op Avonturenboerderij Molenwaard zijn jullie aan het juiste adres voor ongekend plezier. Niet alleen knuffelt u hier heel wat af met de dieren, ook kunt u koeien melken, een bootje varen en uw weg uit het wilgendoolhof terugvinden. Als kers op de taart kunt u ook uw boerderijdiploma halen. Kortom: een fantastisch uitje voor actieve families

🌳 Fun Forest

Zijn uw kinderen gek op klimmen en klauteren en hebben jullie geen last van hoogtevrees? Neem dan zeker een kijkje bij Fun Forest waar het hele gezin ultiem plezier beleeft. Beklim de hoogste bomen en zoef het hele park door. Een echte aanrader! 

Kaas

🧀 Kaasboerderij Simonehoeve

Een vakantie in Nederland is niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan kaasboerderij Simonehoeve in de buurt van Volendam. Hier ziet u met eigen ogen hoe Edammer en Goudse kaas met liefde wordt gemaakt en leert u het verschil tussen oude en jonge kaas. De kids ook meenemen? Goed idee, want u mag onbeperkt proeven en er worden leerzame rondleidingen gegeven over het maken van klompen. 

🎡 De Efteling

Een van de leukste vakantie-uitjes is toch echt wel een dagje Efteling. Maak een rit in de leukste attracties, ga op de foto met Pardoes en maak een betoverende wandeling door het sprookjesbos. Wedden dat jullie het park niet meer willen verlaten? Een echte to do voor het hele gezin! 

🧒 Dolle pret bij Megapret

Om de lijst van vakantie-uitjes spetterend af te sluiten tippen wij de speeltuin Megapret in Gelderland. Hier vindt u naast een binnen- en buitenspeeltuin ook een waterspeeltuin waar uw kids optimaal kunnen genieten. Weer of geen weer, hier beleven de kids de dag van hun leven.

Kom na een dag vol beleving tot rust op onze vakantieparken

Er is niets fijner dan na een actieve dag terugkeren naar een heerlijk vakantiehuis. Gelukkig bent u daarvoor aan het juiste adres op de parken van TopParken. Bovenstaande activiteiten zijn allemaal uit te voeren in de buurt van onze parken, dus voor u het weet bevindt u zich op het vakantiepark en kan het ontspannen beginnen. Niet alleen vindt u hier vrijstaande vakantiehuizen met veel rust en ruimte, ook beschikken de kindvriendelijke parken over veel faciliteiten. Verder is de omgeving rondom de vakantieparken adembenemend, want de parken hebben stuk voor stuk een unieke ligging in de natuur. 

Ook vakantie vieren op een kindvriendelijk park en de leukste to do’s ondernemen? Bij TopParken bent u van harte welkom! Ook voor een last minute vakantie in Nederland bent u aan het juiste adres bij TopParken. Wacht niet langer en boek vandaag nog uw verblijf.

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: