TopParken

De geschiedenis van Recreatiepark de Wielerbaan

De historie van de wielerbaan

Recreatiepark de Wielerbaan, gelegen op de Veluwe, dankt zijn naam aan de wielerbaan die zich daadwerkelijk midden op het park bevindt. De zogeheten Wageningse Wielerbaan is in 1933 aangelegd als werkgelegenheidsproject. 70 Werklozen werden aangesteld om een kuil te graven en vervolgens een twaalf centimeter dikke betonlaag te storten. Op zondag 29 april 1934 werd deze baan feestelijk geopend met een openingswedstrijd waarin o.a. wielrenner Jan Pijnenburg in actie kwam. De baan beschikte over maar liefst 7500 staanplaatsen en 1000 zitplaatsen en hier zijn dan ook jarenlang verscheidene wedstrijden georganiseerd. Na 1945 werd er rondom de wielerbaan een vakantiepark gebouwd en in 1967 was de laatste officiele wedstrijd op de wielerbaan een feit.

De wielerbaan vandaag de dag

Tegenwoordig worden er dan geen wedstrijden meer op de wielerbaan gereden, de Wielerbaan is nog wel in tact en aanwezig op het park. Sterker nog, de wielerbaan is het kloppend hart van het recreatiepark. Midden in de wielerbaan bevinden zich een speeltuin, zwembad en restaurant. Zo blijft de ziel en geschiedenis van de baan voortleven op Recreatiepark de Wielerbaan.

De wielerbaan in cijfers

  • 1933 bouw van de wielerbaan gestart
  • 70 man heeft aan de wielerbaan gewerkt
  • 12 cm gewapend beton
  • 1934 openingswedstrijd wielerbaan
  • 7500 staanplaatsen en 1000 zitplaatsen
  • 1945 bouw van vakantiepark gestart
  • 1967 Laatste wedstrijd op de baan

Vakantie op Recreatiepark de Wielerbaan

Bent u nieuwsgierig geworden? Boek dan een vakantie op Recreatiepark de Wielerbaan en bekijk het met eigen ogen. Recreatiepark de Wielerbaan is prachtig gelegen in Wageningen op de Veluwe. Zoals gezegd beschikt het park over voldoende faciliteiten zoals een buitenzwembad, diverse sport- en speelvelden een restaurant en snackbar. Tel daar de prachtige omgeving bij op die zich perfect leent voor wandel- en fietstochten en u heeft de ideale vakantiebestemming voor jong en oud. U kunt ervoor kiezen om op Recreatiepark de Wielerbaan te verblijven met uw eigen kampeermiddel of een vakantiehuisje te huren geschikt voor 2 tot 5 personen.

Zien wij u binnenkort op Recreatiepark de Wielerbaan?

 

Bekijk ook onze andere blogs: