TopParken
Fietsvakantie Nederland

Fietsvakantie in Nederland

  • Overnachten midden in de natuur
  • Fietsverhuur op de parken
  • Altijd de laagste prijsgarantie

Ontdek Nederland per fiets

Bij een fietsvakantie in Nederland denkt u vast aan lange fietstochten, uw bagage mee op de fiets en ergens langs de route overnachten. Een avontuurlijke en bijzondere manier van vakantie vieren! Maar het kan ook comfortabeler: verblijf op een vaste locatie in een vakantiehuis en stippel elke dag een andere tocht uit. Dat laatste is vooral ideaal wanneer u op fietsvakantie met kinderen gaat. Welk type fietsvakantie in Nederland u ook kiest, TopParken biedt altijd een ideale uitvalsbasis. Bij ons verblijft u in een luxe vakantiehuis (voor maximaal 14 personen) midden in de natuur, met fantastische fietsroutes altijd vlakbij!

Populaire regio's voor een fietsvakantie in eigen land ⤵

Comfortabel overnachten

Onze vakantieparken bevinden zich in diverse provincies: genoeg mogelijkheden voor uw fietsvakantie dus! Het fijne is dat onze parken midden in de natuur liggen, waardoor u binnen no time de mooiste fietsroutes ontdekt. En na een avontuurlijke fietstocht? Dan komt u tot rust in de tuin van uw vakantiehuis, trekt u nog een paar baantjes in het zwembad of geniet u van een smakelijk gerecht bij het restaurant.

🌳  Fietsvakantie in Gelderland - Gaat u voor een vakantie op de Veluwe of ontdekt u toch liever de Achterhoek? 

🐚  Fietsvakantie in Noord-Holland - Langs het IJsselmeer en Markermeer maakt u prachtige fietstochten.

🌊  Fietsvakantie in Zuid-Holland - De IJssel biedt tal van prachtige fietsroutes langs het water. 

⛰️  Fietsvakantie in Limburg - Al fietsend door de glooiende heuvels waant u zich écht even in het buitenland.

🍃  Fietsvakantie in Brabant - Rondom Résidence de Leuvert bevinden zich diverse fietsroutes.

Een paar tips voor uw vakantie ⤵

Fietsvakantie met eigen fiets

Gaat u op fietsvakantie met uw eigen fiets? Dat kan uiteraard! Zorg er dan wel voor dat uw fiets tip top in orde is. U wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Dat geldt ook wanneer u kiest voor een fietsvakantie met uw racefiets. De echte fanatiekeling kan er zelfs voor kiezen om van park naar park te reizen. Fiets bijvoorbeeld van de Veluwe naar de Achterhoek. Heeft u nu geen geschikte fiets voor uw fietsvakantie in Nederland? Geen probleem, want op onze parken verhuren we (elektrische) fietsen, mountainbikes en kinderfietsen.

Tips voor uw fietstocht:

  • Bedenk van tevoren uw fietsroute
  • Regel of huur een goede fiets
  • Neem voldoende eten en drinken mee
  • Zorg dat u goed zichtbaar bent (veiligheid!)
  • Houd rekening met het weer
 
 
 

Wat eerdere gasten ons vroegen:

Wat is een leuke bestemming voor een fietsvakantie?

Eigenlijk is elke provincie een topbestemming voor een fietsvakantie in Nederland, maar als we dan toch moeten kiezen springt Limburg er natuurlijk uit! U waant zich echt even in het buitenland wanneer u fietst tussen de glooiende heuvels. Résidence Valkenburg is dan ook dé ideale uitvalsbasis voor deze vakantie.

Wat zijn de mooiste fietsroutes op de Veluwe?

Op de Veluwe vindt u prachtige fietsroutes met verschillende startpunten. Het mooie van fietsen op de Veluwe? U volgt gewoon de knooppunten. Deze staan goed aangegeven langs de weg. Volg bijvoorbeeld de fietsroute rond Radio Kootwijk; een fietsroute langs prachtige dorpjes.

Kan ik op fietsvakantie met mijn kinderen?

Dat kan zeker, vanaf onze kindvriendelijke parken kunt u diverse fietsroutes volgen op de Veluwe. En na uw fietsroute plonst u lekker in het zwembad en spelen uw (klein)kinderen in de speeltuin. Ideaal dus voor een fietsvakantie met kinderen!