TopParken
fietsen in zuid-limburg

Fietsen in Zuid-Limburg

  • Heuvelachtig landschap
  • Vakantiepark in Valkenburg
  • Altijd laagste prijsgarantie

Ontdek het unieke landschap van Zuid-Limburg

Vele heuvels, prachtige landschappen en uitnodigende horecagelegenheden; dé ingrediënten voor een fietsvakantie. U vindt het allemaal in Zuid-Limburg. Of u nu voor een lange vakantie kiest of een midweek of weekend weg met de fiets, een bezoek aan Zuid-Limburg is altijd een goed idee. Verblijf tijdens uw vakantie in Zuid-Limburg op ons vakantiepark: Résidence Valkenburg. Hieronder hebben wij de mooiste plekken om te fietsen voor u uitgestippeld:

 

Fietsen in Limburg

De provincie Limburg is dé provincie om te ontdekken op de fiets. Al fietsend door de glooiende heuvels waant u zich echt even in het buitenland. Naast de adembenemende vergezichten ervaart u vanaf uw (elektrische) fiets, mountainbike of racefiets de gastvrijheid van Limburg. Of u nu op zoek bent naar een route langs culturele hoogtepunten of juist naar een uitdagende fietsroute samen met uw wielerfanaten; de routes in Zuid-Limburg zijn prachtig voor elke fietser.

 
 

Wielrennen in Limburg

Zuid-Limburg is een van de populairste plaatsen van Nederland om te wielrennen. De heuvels zorgen voor de nodige uitdaging, zonder de grens over te gaan. Er vinden dan ook veel wielren evenementen plaats in het zuiden van ons land zoals de Amstel Gold Race, Hel van Voerendaal en de Résidence Valkenburg Klim Classic. Moedig de sporters aan vanaf de zijlijn of neem zelf deel aan een van de vele fietsevenementen in Limburg. Maar ook voor die hobbyisten is het een uitnodigende locatie om te wielrennen. Waar wacht u nog op? Pak uw wielrenfiets en kom wielrennen in Limburg!

 

Huur een fiets bij Résidence Valkenburg

En dan nu een belangrijke vraag: neemt u de fiets mee tijdens uw vakantie of gaat u voor het ultieme avontuur en pakt u de fiets naar het Zuiden van ons land. Waar u ook voor gaat, tijdens een verblijf op Résidence Valkenburg geniet u hoe dan ook van een fijne fietsvakantie. Bent u niet in de mogelijkheid om uw eigen fiets(en) mee te nemen? Geen probleem, huur een (elektrische) fiets op ons vakantiepark in Valkenburg en ga er op uit!

Sportievelingen opgelet: een fietsvakantie in Nederland

Uiteraard kent Nederland nog talloze andere mooie plekken naast Zuid-Limburg. De allermooiste ontdekt u te voet of op de fiets. Verlaat tijdens uw fietsvakantie begane wegen en ontdek de mooiste plekken via kleine fiets- en wandelpaden. Stap op de fiets en laat u verrassen door de Nederlandse natuur zoals de Veluwe, een waterrijke omgeving zoals bij het IJsselmeer of de Achterhoek. Neem uw fiets mee tijdens een verblijf op een vakantiepark in Nederland of ga voor de optimale duurzame ervaring; op fietsvakantie richting het zuiden. Onderweg kunt u stoppen op de mooiste plekken die ons land rijk is.

 
 

Lees ook:

 

Wat eerdere fietsliefhebbers ons vroegen

Wat zijn de populairste fietsroutes in Zuid-Limburg?

De populariteit van fietsroutes kan variëren. In Zuid-Limburg zijn er echter verschillende fietsroutes die over het algemeen als populair worden beschouwd vanwege hun schilderachtige schoonheid en interessante bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de populaire fietsroutes in Zuid-Limburg: Mergellandroute, Amstel Gold Race route, Geul en Gulp route en de Maasdalroute.

Is het mogelijk om een fiets te huren op het vakantiepark?

Jazeker, het is mogelijk om diverse (elekrische) fietsen en mountainbikes te huren. Wij werken samen met Fietsverhuur Heuvelland (tegenover ons park). Voor meer informatie en het maken van een reservering kunt u contact opnemen met de receptie van Résidence Valkenburg.