1. Gelegen tussen het Esmeer en de Maas
  2. Prachtige wandel- en fietsroutes langs het water
  3. Recreatiegebied de Neswaarden

Vakantie in Aalst

Geniet van top tot teen van een vakantie in Aalst: een knus dorp in het uiterste puntje van de provincie Gelderland. Het dorpje ligt in het rivierkleigebied van de Bommelerwaard, nabij de gezellige stad Zaltbommel en heeft een rijke historie. Zo is de oude Steenfabriek nog intact en is er zelfs nog een stukje over van de oorspronkelijke slotgracht van Kasteel Aalst.

Zowel natuurliefhebbers als watersporters komen in de omgeving van het vakantiepark aan hun trekken. Het vakantiepark is gelegen als schiereiland tussen het Esmeer en de Maas, dus ook voor een vakantie aan de Maas bent u bij Recreatiepark het Esmeer aan het juiste adres. Vanaf het vakantiepark vindt u prachtige wandel- en fietsroutes langs het water en door het mooie recreatiegebied de Neswaarden in de Bommelerwaard. Al wandelend of fietsend ontdekt u de veelzijdigheid van de omgeving met rivieren, dijken, uiterwaarden, dorpjes en kastelen.

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Aalst

Niet alleen op het park, maar ook in de omgeving van Aalst is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng tijdens uw vakantie in Aalst bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Uittip: Zaltbommel

De stad Zaltbommel vindt u op slechts 15 minuten rijden van het vakantiepark. Het stadje heeft veel verrassende zijstraatjes, winkels en restaurants en is zeker een bezoekje waard tijdens uw verblijf op Recreatiepark het Esmeer. Tijdens het toeristische seizoen kunt u deze karakteristieke stad ook verkennen onder leiding van een professionele stadsgids.

Uittip: Recreatieplas het Esmeer

De waterrijke omgeving leent zich ook perfect voor watersporters en vissers. Bij recreatieplas/strandbad het Esmeer kunt u onder andere zeilen, suppen, surfen en zwemmen. Aan het Esmeer vindt u een heuse jachthaven en restaurant met een groot terras en speeltuin (gesloten van april t/m oktober). Tijdens een vakantie aan de Maas is voor zowel jong als oud voldoende te beleven in de omgeving van Recreatiepark het Esmeer!