Omgeving | Aalst
Aalst: een knus dorp in het uiterste puntje van de provincie Gelderland. Het dorpje ligt in het rivierkleigebied van de Bommelerwaard, nabij de gezellige stad Zaltbommel en heeft een rijke historie. Zo is de oude Steenfabriek nog in tact en is er zelfs nog een stukje over van de oorspronkelijke slotgracht van Kasteel Aalst.

Zowel natuurliefhebbers als watersporters komen in de omgeving van het vakantiepark aan hun trekken. Vanaf het vakantiepark vindt u prachtige wandel- en fietsroutes langs het water en door het mooie recreatiegebied de Neswaarden en de Bommelerwaard. Al wandelend of fietsend ontdekt u de veelzijdigheid van de omgeving met rivieren, dijken, uiterwaarden, dorpjes en kastelen.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Luchtfoto Recreatiepark het Esmeer
Speeltuin bij de Neswaarden

De stad Zaltbommel vindt u op slechts 15 minuten rijden van het vakantiepark. Het stadje heeft veel verrassende zijstraatjes, winkels en restaurants en is zeker een bezoekje waard tijdens uw verblijf op Recreatiepark het Esmeer. Tijdens het toeristische seizoen kunt u deze karakteristieke stad ook verkennen onder leiding van een professionele stadsgids.

De waterrijke omgeving leent zich ook perfect voor watersporters en vissers. Bij recreatieplas/strandbad het Esmeer kunt u onder andere zeilen, suppen, surfen en zwemmen.

Aan het Esmeer vindt u een heuse Jachthaven, restaurant met groot terras en speeltuin. Voor zowel jong als oud is er dus voldoende te beleven in de omgeving van Recreatiepark het Esmeer!

Dagjes uit
Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Aalst is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Evenementen in de omgeving
Bent u benieuwd of er binnenkort leuke (meerdaagse) evenementen in de omgeving van Recreatiepark het Esmeer plaatsvinden? Bekijk dan eens onze evenementenkalender en combineer uw verblijf op ons TopPark met een bezoekje aan een leuk evenement. Bent u een echte sportfanaat? Dan is een bezoek aan de wielrenwedstrijd Vuelta ontzettend gaaf!

Bootje op de Maas