Omgeving | Nieuwerkerk a/d IJssel
In Nieuwerkerk aan den IJssel vindt u de rust van het platteland, terwijl de grote steden Rotterdam en Gouda op korte afstand gelegen zijn. Parc de IJsselhoeve bevindt zich in het recreatiegebied Hitland, waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen door het landschap. Bij de receptie op het park zijn dan ook diverse (gratis) fiets- en wandelroutes te krijgen.

Met de auto, fiets of te voet ontdekt u de afwisselende natuurlandschappen. Van bossen tot weilanden en wateren tot veengebieden.

Van het slib dat uit de IJssel werd gebaggerd, werden vroeger in de veldsteenovens gele ijsselstenen gebakken. De ovens werden gestookt met het turf dat uit de veengronden kwam. De steenfabriek Mijnlieff op Klein-Hitland is één van de veertig steenfabrieken die nog steeds overeind staat en is tegenwoordig een Rijksmonument.

Ook voor een dagje strand kunt u uit de voeten op Parc de IJsselhoeve. Op slechts 10 minuten rijden ervaart u het gevoel van een Zuid-Europeese badplaats op het strand aan de Zevenhuizerplas. Het strand is een goed alternatief voor de drukbezochte badplaatsen in de zomer. Aan de Siciliëboulevard en het Maltaplein vindt u niet alleen eetgelegenheden en ijssalons, maar ook supermarkten en drogisterijen.
In de Zevenhuizerplas is een duidelijke scheiding tussen het gebied voor zwemmers en watersporters. Daardoor kan er goed, en veilig, gewindsurft, gezeild, gedoken en geroeid worden.

Vanaf het park bent u binnen 20 minuten in het centrum van Rotterdam. Deze havenstad is tijdens uw verblijf op Parc de IJsselhoeve zeker een bezoek waard voor een dagje winkelen, een stadswandeling en het ontdekken van culturele hotspots.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Zevenhuizerplas bij Parc de IJsselhoeve
Euromast Rotterdam

Ook Gouda is vanaf Parc de IJsselhoeve goed te bereiken. Hier vindt tussen april en augustus elke donderdag de Goudse kaasmarkt plaats: een spectaculair, nostalgisch tafereel dat u zeker gezien moet hebben.

Op 5 mei wordt de Hollandse IJsselrit voor oldtimers georganiseerd in het Zuid-Hollandse dorpje. Aan de start van deze oldtimerrit verschijnen ruim honderd klassieke en antieke automobielen en motorfietsen.

In de nabijgelegen dorpjes Ouderkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel kunt u diverse (monumentale) molens en boerderijen bekijken. Kortom: in en om Nieuwerkerk aan den IJssel er is van alles te beleven voor jong en oud!

Dagjes uit
Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Nieuwerkerk aan den IJssel is er van alles te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

​In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Evenementen in de omgeving
Bent u benieuwd of er binnenkort leuke (meerdaagse) evenementen in de omgeving van Parc de IJsselhoeve plaatsvinden? Bekijk dan eens onze evenementenkalender en combineer uw verblijf op ons TopPark met een bezoekje aan een leuk evenement.

Omgeving Rotterdam