1. Gelegen in een landelijke omgeving
  2. Nabij Rotterdam en Gouda
  3. Wekelijkse kaasmarkt in Gouda (apr-aug)

Vakantie in Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nieuwerkerk aan den IJssel vindt u de rust van het platteland, terwijl de grote steden Rotterdam en Gouda op korte afstand gelegen zijn. Parc de IJsselhoeve bevindt zich in recreatiegebied Hitland, waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen door het landschap. Bij de receptie op het park zijn dan ook diverse (gratis) fiets- en wandelroutes te krijgen. Zo ontdekt u de afwisselende natuurlandschappen. Van bossen tot weilanden en wateren tot veengebieden. Van het slib dat uit de IJssel werd gebaggerd, werden vroeger in de veldsteenovens gele ijsselstenen gebakken. De ovens werden gestookt met het turf dat uit de veengronden kwam. De steenfabriek Mijnlieff op Klein-Hitland is één van de veertig steenfabrieken die nog steeds overeind staat en is tegenwoordig een Rijksmonument. Beleef ook een vakantie in Nieuwerkerk aan den IJssel voor een ideale afwisseling tussen rust, ontspanning en activiteiten.

 

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Nieuwerkerk aan den IJssel

Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Nieuwerkerk aan den IJssel is er van alles te beleven. Breng tijdens uw vakantie nabij Nieuwerkerk aan den IJssel bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel uitjes kunt u tickets kopen bij de receptie van Parc de IJsselhoeve.

Actief

Dierentuin: Een van de oudste dierentuinen van Nederland vindt u in Rotterdam. Vakantie vieren in deze omgeving is dan ook extra leuk voor dierenliefhebbers. Een uitje naar Diergaarde Blijdorp is zo gemaakt en kan het gehele jaar.

Attractiepark: Jong en oud beleven een fantastische dag bij attractiepark Duinrell. Vanaf ons park is het slechts 40 minuten rijden naar Wassenaar, waar Duinrell is gelegen. De leuke attracties worden gecombineerd met veel waterpret in het Tikibad. Durven jullie van alle waterglijbanen te roetsjen?

Nostalgie

Kaasmarkt: In het voorjaar en in de zomer (april t/m augustus) is er iedere donderdag een oud-Hollandse kaasmarkt in Gouda. Een spectaculair nostalgisch tafereel dat u zeker een keer gezien moet hebben tijdens uw vakantie in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Oldtimerrit: Ieder jaar op 5 mei wordt de Hollandse IJsselrit georganiseerd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ruim honderd klassieke en antieke automobielen en motorfietsen zijn te bewonderen tijdens deze oldtimerrit.

Muziekevenementen

Zomercarnaval: Wat begon als een klein feestje groeide uit tot een meerdaags evenement vol passie en pracht en praal waarin meer dan 30 culturen vertegenwoordigd zijn. Beleef ook het zwoele zomercarnaval in Rotterdam en overnacht bij Parc de IJsselhoeve. 

Ahoy: Het hele jaar door worden in Rotterdam Ahoy verschillende concerten en muziekevenementen georganiseerd. Speelt uw favoriete artiest in Ahoy? Maak dit extra aangenaam en verblijf bij Parc de IJsselhoeve voor een echt ontspannen uitje.

Steden

Rotterdam: Een verblijf op ons park betekent een vakantie nabij Rotterdam. Ideaal om de Euromast, de Markthal of kubuswoningen te bezoeken. Wandel over de Erasmusbrug of vaar er juist onderdoor met een boottocht over de Maas. U heeft telkens een ander perspectief tijdens uw vakantie bij Rotterdam.

Gouda: Na slechts 20 minuten rijden langs de IJssel arriveert u in Gouda. Ga een dagje shoppen, bezoek een museum waar u meer leert over de rijke historie van deze stad of schuif gezellig aan in een van de vele restaurantjes.

Op vakantie nabij Rotterdam

TopPark - Parc de IJsselhoeve - vormt met een vakantiehuis in Zuid-Holland een ideale plek voor een vakantie in de buurt van Rotterdam. Wilt u een evenement bezoeken, een stedentrip maken of een week op vakantie in een waterrijke omgeving? Bij Parc de IJsselhoeve zit u goed! Maak uw keuze uit een van onze luxe vakantiehuizen. Vanaf ons park kunt u gemakkelijk de drukte en gezelligheid van de stad opzoeken om vervolgens terug te keren in de landelijke en rustige omgeving van ons vakantiepark in Nieuwerkerk aan den IJssel. In de nabijgelegen dorpjes Ouderkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel kunt u diverse (monumentale) molens en boerderijen bekijken. Kortom: in en om Nieuwerkerk aan den IJssel is van alles te beleven!

Ook voor een dagje strand kunt u uit de voeten op Parc de IJsselhoeve. Op slechts 10 minuten rijden ervaart u het gevoel van een Zuid-Europese badplaats op het strand aan de Zevenhuizerplas. Het strand is een goed alternatief voor de drukbezochte badplaatsen in de zomer. Aan de Siciliëboulevard en het Maltaplein vindt u niet alleen eetgelegenheden en ijssalons, maar ook supermarkten en drogisterijen. In de Zevenhuizerplas is een duidelijke scheiding tussen het gebied voor zwemmers en watersporters. Daardoor kan er goed en veilig gewindsurft, gezeild, gedoken en geroeid worden.

 
Boek uw vakantie in Nieuwerkerk a/d IJssel