TopParken
Weekendje weg met hond

8 handige tips voor een weekendje weg met de hond

Tips voor een weekendje weg met de hond

De zoektocht naar een diervriendelijke accommodatie op een vakantiepark kan best uitdagend zijn. Gelukkig bent u met uw trouwe viervoeter van harte welkom op de vakantieadressen van TopParken. Beleef een ontspannen weekendje weg met de hond of zoek het avontuur op. Om de hond ook te laten profiteren van wat quality time met zijn baasjes zetten wij in dit artikel een aantal handige tips op een rij. Zo genieten jullie optimaal van de tijd samen in een nieuwe omgeving. Bent u ook benieuwd naar acht handige aanraders voor een weekend weg met de hond? Lees dan snel verder. 

Topbestemming 1 - Aan het water

Struin samen met uw hond langs het water. U heeft de keuze uit vakantieparken aan het IJsselmeer, de IJssel en het Esmeer.

Topbestemming 2 - De Veluwe

Dichte bossen en wonderschone heidevelden. Ontdek het samen met uw hond vanaf onze zes parken op de Veluwe.

Topbestemming 3 - Zuid-Limburg

Huur een vakantiehuisje in Zuid-Limburg met uw hond. Dankzij het glooiende heuvellandschap waant u zich écht in het buitenland.

Tip 1 - Kies de juiste bestemming

Heeft u eenmaal besloten om met de trouwe viervoeter op pad te gaan? Dan heeft u een goede keuze gemaakt. Er gaat namelijk niets boven een vakantie met de hond in Nederland. Ons land telt talloze mooie plekken die voor hond en baasje meer dan geschikt zijn. Of u nu graag aan het water verblijft of liever vakantie viert bij een bos: de keuze is reuze. Bovendien heeft TopParken meerdere adressen waar jullie optimaal genieten van jullie tijd in een andere omgeving. Voelt u de vakantiekriebels al opkomen? 

Tip 2 - Kom veilig van A naar B

In eigen land genieten van wat tijd samen geeft een heerlijk vooruitzicht. Zo hoeven jullie niet urenlang in de auto te zitten en rijden jullie binnen mum van tijd het vakantiegeluk tegemoet. Waarschijnlijk zit u met uw hoofd al in uw vakantiehuisje, maar vergeet hierbij niet de veiligheid van u en uw hond. Om de hond veilig te vervoeren is het aan te raden om een bench mee te nemen in de auto of een speciale autogordel aan te schaffen. Zo komen jullie veilig aan op de plaats van bestemming. 

Weekendje weg met hond

Tip 3 - Zorg voor voldoende vermaak

Na een hectische en drukke periode bent u vast van plan om alle zorgen van u af te laten glijden en even optimaal te genieten van de rust. Als de hond liever actief bezig is, is het verstandig om voor genoeg vermaak te zorgen. Zorg er daarom voor dat u de favoriete speeltjes van de hond inpakt, zodat het hele gezin met volle teugen kan genieten van het weekend weg met uw hond.

Tip 4 - Creëer een eigen plekje voor uw hond

Eenmaal aangekomen op de bestemming wilt u optimaal genieten van het weekendje weg met uw hond en even niet aan huis denken. Hoewel u in eigen land verblijft, kan het voor de hond fijn zijn om een vertrouwd plekje te creëren in jullie vakantiehuis. Dit is eenvoudig te realiseren met behulp van een eigen mand of kleed, dus vergeet die zeker niet mee te nemen.  

Tip 5 - Trek de Nederlandse natuur in

U kunt de hond niet blijer maken dan met een wandeling door de natuur. Daarom is een verblijf op een vakantiepark op de Veluwe, een weekendje weg met de hond op een vakantiepark aan het water in Nederland of een vakantie op een vakantiepark in Zuid-Limburg de ideale keuze. Hoewel het op veel plekken is toegestaan om de hond los te laten lopen, is het verstandig om uit te zoeken waar de hond niet aangelijnd hoeft te worden. Ook is het handig om een riem of heuplijn mee te nemen voor de gebieden waar dit wel nodig is. Laat die heerlijke wandelingen maar beginnen!   

Weekend weg met hond

Tip 6 - Plan voldoende rust in

Er zijn talloze plekken waar u met volle teugen kunt genieten van een weekendje weg. Wij begrijpen maar al te goed dat u tijdens een verblijf in Nederland ook wat van de omgeving wilt zien. Trek er daarom lekker op uit en hang de toerist uit in eigen land. Zorg er echter wel voor dat jullie en de hond voldoende rust krijgen. Zo houden jullie genoeg energie over en komt u uitgerust thuis.

Tip 7 - Wees voorbereid op alles

Of u nu een last minute weekend weg met de hond hebt geboekt of de vakantie al maandenlang hebt gepland: het is belangrijk om goed voorbereid in de auto te stappen. Zo komen jullie niet voor onverwachte verrassingen te staan en wordt het vakantiegeluk niet onderbroken. Benodigdheden voor de hond die daarom niet mogen ontbreken? Een EHBO-kit en tekentang. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en mocht er tijdens het wandelen of spelen iets misgaan, dan bent u in staat de hond zelf te verzorgen.   

Tip 8 - Voorkom medische verrassingen

Een last minute in Nederland met de hond is fantastisch, maar zorg ervoor dat de voorbereidingen voor de hond niet last minute zijn. Zoek daarom van te voren uit waar de dichtstbijzijnde dierenarts zit, mocht dit nodig zijn. Denk daarnaast ook aan speciaal voer en medicijnen mocht uw hond dit gebruiken. Zo staat niets jullie onbezorgde vakantie meer in de weg! 

Weekendje weg met de hond bij TopParken

Wilt u ook een last minute weekendje weg met de hond boeken? Dan bent u bij TopParken aan het juiste adres. Honden zijn toegestaan in de huisdiervriendelijke accommodaties op alle parken van TopParken. Heeft u niet één maar twee viervoeters? Ook dan bent u welkom, aangezien u maximaal twee honden per accommodatie mee mag nemen. Wacht niet langer en boek vandaag nog uw weekendje weg met de hond.  

 

Bekijk ook onze andere blogs: