TopParken
Boerderijwinkels Achterhoek

6x boerderijwinkels in de Achterhoek met de lekkerste streekproducten

Boerderij- en landwinkels in de Achterhoek

Op vakantie in de Achterhoek is altijd een goed idee. Niet alleen maakt u hier kennis met een prachtig stuk natuur van Nederland, ook geniet u hier van allerlei heerlijke streekproducten dankzij de vele boerderijwinkels. Van smaakvolle kaas tot aan malse stukken vlees: bij de boerderijwinkels in de Achterhoek vindt u allerlei lekkernijen uit de regio. Stuk voor stuk winkels waar u beslist even binnen moet kijken tijdens een fietstocht door het coulisselandschap van de Achterhoek. Bent u ook benieuwd geworden waar u moet zijn voor het beste van het beste? Lees dan snel verder, want wij vertellen het u!  

Streekproducten Achterhoek

Winkel 1 - Ekoboerderij Arink

Zodra u de boerderijwinkel van Ekoboerderij Arink betreedt, weet u dat het onmogelijk is om met lege handen naar huis te gaan. Iedere zaterdag kunt u van 13:00 tot 18:00 uur langskomen om kennis te maken met al het lekkers dat de Achterhoek te bieden heeft. In de winkel vindt u een ruim assortiment van biologische producten. Zo kunt u hier terecht voor vlees en kaas, maar bent u hier ook voor zuivel, brood, wijnen, groente en fruit aan het juiste adres.

Winkel 2 - De Lindeboom

Streekproducten kopen met een goed gevoel? Dan moet u bij De Lindeboom zijn. Op deze boerderij doen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hun uiterste best om de lekkerste producten in de landwinkel te laten verschijnen. U vindt hier heerlijke streekproducten zoals zuivel, boerenkaas, scharreleieren, groenten en fruit uit de moestuin en appeltaarten.

Boerderijwinkel Achterhoek

Winkel 3 - Kaasboerderij Weenink

Gek op kaas? Dan is Kaasboerderij Weenink de plek waar u moet zijn. Van lavendelkaas tot aan pestokaas: een walhalla voor de echte kaasliefhebber. U vindt de landwinkel in de Achterhoek in een oude boerderij. Van jam en koekjes tot aan mosterd: van de producten hier loopt het water u in de mond. Ook kunt u hier terecht voor echte Achterhoekse wijnen en cadeau-artikelen die het altijd goed doen. 

Winkel 4 - Landwinkel Smits

Bij Landwinkel Smits vindt u alles wat u nodig heeft voor het bereiden van een heerlijke maaltijd. Zo kunt u in deze boerderijwinkel terecht voor verse groenten en fruit, maar kunt u ook een kijkje nemen tussen de honing, jam en aardbeienlikeur. Dit is slechts een greep uit het assortiment, want in de winkel vindt u nog veel meer streekproducten uit de Achterhoek. Ook voor salades en geschenkmanden kunt u hier bijvoorbeeld binnenstappen.  

Landwinkel Achterhoek

Winkel 5 - Theetuin 't Lerinkshof

Bent u toe aan een pauze van uw fietstocht? Neem dan plaats bij Theetuin ‘t Lerinkshof voor een lekker kopje thee met zelfgemaakte appeltaart. Weer opgeladen? Vergeet dan niet om langs de winkel bij Theetuin ‘t Lerinkshof te lopen. Hier verkopen ze namelijk het lekkerste rundvlees. Puur genieten staat hier centraal, want de stukken vlees koopt u zonder toevoeging van enige conserveringsmiddelen. Er is keuze genoeg, want in de winkel kunt u maar liefst 36 verschillende soorten rundvlees aanschaffen. Ook worden hier traditionele producten uit de Achterhoek gemaakt, zoals nagelhout en droge metworst. 

Winkel 6 - Vakantieboerderij Oberink

De laatste boerderijwinkel in de Achterhoek die u beslist niet mag overslaan tijdens een fietstocht is Vakantieboerderij Oberink. In deze landwinkel wordt rundvlees van hoge kwaliteit verkocht. Bij elke hap zult u genieten van het malse vlees. Bovendien kunt u hier ook terecht voor barbecuevlees

Résidence Lichtenvoorde

Op en top verblijven bij Résidence Lichtenvoorde

Na het afstruinen van de beste landwinkels tijdens een fietstocht, staat u aan het einde van de dag vast te popelen om de lekkerste streekproducten te gaan bereiden. En waar kan dat nu beter dan bij Résidence Lichtenvoorde? In uw eigen vakantiehuis met keuken tovert u de lekkerste gerechten in elkaar. Bovendien bevindt dit vakantiepark in de Achterhoek zich op enkele kilometers van de landwinkels en is daarom de ideale uitvalsbasis.

In de accommodatie zelf geniet u van een complete badkamer en slaapkamers met heerlijke bedden. Ook geniet u van de vele faciliteiten op het vakantiepark. Zo vindt u hier onder andere een binnenzwembad en fitnessruimte, verschillende bowlingbanen en een visvijver. Ideaal voor een vakantie vol plezier. Extra fijn is dat u hier iedere dag in- en uit kan checken (m.u.v. het hoogseizoen) en altijd de beste kwaliteit tegen de laagste prijs krijgt. 

Wilt u ook een vakantiehuis in de Achterhoek huren? Wacht niet langer en boek vandaag nog! 

 

Bekijk ook onze andere blogs: