TopParken
Stedentrip Nederland tips

5x de leukste bestemmingen voor een stedentrip in Nederland

Stedentrip in Nederland

Een weekendje weg met het gezin is heerlijk. Zo kunnen jullie tijd doorbrengen met elkaar, maar ook leuke activiteiten ondernemen. Heeft u al eens gedacht aan een stedentrip? Ons kikkerlandje heeft zoveel te bieden dat er vast en zeker nog plekken zijn waar u nooit bent geweest. Ook zijn er een aantal TopParken die op een steenworp afstand liggen van een leuke stad. In deze blog vertellen wij u daarom alles over de leukste bestemmingen voor een stedentrip in Nederland en geven we per bestemming een tip voor een vakantiepark in de buurt. 

Stedentrip 1 - Rotterdam

Op nummer één staat havenstad Rotterdam. Deze stad is heel modern en onderscheidt zich daarmee meteen van de andere steden in dit toplijstje. Rotterdam is een van de leukste bestemmingen voor een stedentrip in Nederland wanneer u op zoek bent naar originele activiteiten met het gezin. Start uw avontuur in de Euromast. Met een hoogte van 185 meter is dit de hoogste publieke toren van Nederland. Het is een aanrader om met de glazen lift, de euroscoop, de top van de euromast te bereiken. Eenmaal boven geniet u van een panoramisch uitzicht over de stad. 

Een andere aanrader om te bezoeken is het oude cruiseschip SS Rotterdam. Kids leren door middel van een audiotour van alles bij over dit schip. Met een Kapiteins Paspoort gaan zij op pad om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en opdrachten te volbrengen. Een leerzame en leuke tour!

Bent u enthousiast over een stedentrip met de kinderen, maar verblijft u het liefst op een vakantiepark in plaats van in een hotel? In ons aanbod vindt u een vakantiepark nabij Rotterdam. Het park ligt in Nieuwerkerk aan den IJssel wat betekent dat u na 25 minuten rijden in hartje Rotterdam staat. Het meest ideale is dat de kids na een dag slenteren door de stad in alle rust kunnen genieten van de faciliteiten op het park. 

 

Stedentrip 2 - Den Bosch

Welkom in het altijd gezellige Brabant: hallo Den Bosch! Deze historische stad bruist van de gezelligheid. Den Bosch is een fijne plek om te winkelen of een terrasje te pakken op de markt. Ook een bezoekje brengen aan een museum is een aanrader. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Noordbrabants Museum? Hier vinden wisselende tentoonstellingen plaats, waarvan de meesten leuk zijn voor het hele gezin. Wie weet krijgen jullie hier de kans om archeologische opgravingen te zien. Op zoek naar een sportief gezinsuitje? Kies dan voor een middagje naar Sportiom. Dit is een sportcentrum waar jullie ‘s winters kunnen schaatsen en het hele jaar door kunnen spetteren en spatteren in het subtropisch zwemparadijs. Als dat geen gezellige middag wordt!

Wilt u deze bourgondische stad in Brabant verkennen met het gezin? Verblijf dan op een vakantiepark bij Den Bosch. Zo ligt Résidence de Leuvert op slechts 10 kilometer afstand. Hier combineert u een stedentrip met heel veel waterpret. Niet alleen kunnen de kids een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad, maar ook een recreatieplas ligt om de hoek. Tip: huur een waterfiets en maak een tochtje over het meer.

 

Stedentrip 3 - Apeldoorn

Een stedentrip in Nederland combineren met een aantal actieve gezinsuitjes? Dan bent u in Apeldoorn aan het juiste adres. In deze stad raken de kinderen niet uitgespeeld. Ga bijvoorbeeld een middag klimmen en klauteren in Klimbos Veluwe. Hier vindt u verschillende klimroutes tussen de bomen die geschikt zijn voor zowel beginners als meer ervaren klimmers. Maar ook een bezoek aan Monkey Town Apeldoorn is een feestje dankzij de vele indoor speeltoestellen. 

Wanneer u kiest voor een vakantiepark bij Apeldoorn verblijft u midden op de Veluwe. TopPark Recreatiepark Beekbergen ligt tussen de heidevelden en zandverstuivingen op slechts 10 kilometer afstand van Apeldoorn. Huur een fiets bij de receptie en zoek een mooie fietsroute uit of download de gratis app Perfect Earth Animals en verzamel samen met de kinderen online dierenkaartjes. Zo leren zij op een leuke manier meer over de dieren die op de Veluwe leven.

 

Stedentrip 4 - Maastricht

Wilt u zich voor een weekend onderdompelen in de geschiedenis van Nederland? Dan is een stedentrip naar Maastricht een aanrader. Deze Limburgse stad staat in het teken van leerzame bezienswaardigheden die u meer vertellen over de historie van de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht. In dit museum aanschouwt u fossielen die met zekerheid indruk maken op de kids. Vooral het skelet van de Mosasaurus is indrukwekkend. Ook is het leuk om de Grotten van Maastricht te bezoeken. Kinderen ontdekken hier de donkere gangen tijdens een grottenspeurtocht.

Op 20 kilometer van Maastricht kunt u een huisje huren bij Résidence Valkenburg. Op dit vakantiepark bij Maastricht neemt u na een lange dag plaats in het stijlvolle restaurant en geniet u van een welverdiend diner. Het restaurant is ingericht in Ibiza stijl, wat het vakantiegevoel hier zeker bevordert. 

 

Stedentrip 5 - Hoorn

Combineer een stedentrip met een aantal dagen aan en op het water tijdens een weekendje op een vakantiepark bij Hoorn. Op slechts 6 kilometer van deze stad vindt u Park Westerkogge. Zowel het IJsselmeer als het Markermeer liggen hier binnen handbereik. Een middagje varen is dan ook een niet te missen onderdeel van uw stedentrip in Hoorn. Daarnaast blijft er nog genoeg tijd over om het centrum van Hoorn te ontdekken. En dat kan op een interactieve en leuke manier. Door middel van 10 quizvragen ontdekt u de stad en bezienswaardigheden. De kids worden na afloop zelfs beloond met een leuke prijs. 

 

En wat vindt u de leukste bestemming voor een stedentrip in Nederland? 

Het bruisende Rotterdam, bourgondische Den Bosch, veelzijdige Apeldoorn, historische Maastricht of waterrijke Hoorn? Welke stad u ook kiest: uw stedentrip in Nederland wordt hoe dan ook onvergetelijk! Onze TopParken liggen vlakbij en bieden de perfecte uitvalsbasis voor de leukste stedentrips in Nederland!

 

Bekijk ook onze andere blogs: