ba8e0b59-4055-4af0-afed-3557945054d9,a98de9e7-41d2-4a89-bd4b-69091f42790e

Kom, ontdek en beleef de Veluwe!

  • De mooiste vakantieparken en campings
  • Zwembaden, kidsclubs en speeltuinen
  • Prachtige fiets- en wandelroutes
  • Lunteren, Ede, Wageningen, Aalst, Lichtenvoorde en Beekbergen

Veluwe Culture

Veluwe Active

De Veluwe heeft een lange historie en mede daardoor een zeer diverse en interessante cultuur. Op veel plekken staat het roemruchte verleden in de vorm van hoge stadsmuren en indrukwekkende vestingen nog geheel of gedeeltelijk overeind. Uitgestrekte landgoederen met fraaie landhuizen laten natuurschoon en historie op nostalgische wijze hand in hand gaan. Ontdek de prachtige historische Veluwse dorpen, de eeuwenoude Hanzesteden Hattem, Elburg en Harderwijk of één van de landgoederen en kastelen. Er zijn ook prachtige musea. Aan ieder onderwerp is eigenlijk wel een museum gewijd. Denk bijvoorbeeld aan Vincent van Gogh, Anton Pieck, kastelen, moderne kunst, oude ambachten, speelgoed en oorlogshistorie. Beleef het heden én verleden op de Veluwe!
De Veluwe leent zich bij uitstek om actief bezig te zijn. Bos, heide, zandvlakten, stuwwallen, maar ook randmeren, vele sprengen en meren. Afwisselender kan het bijna niet! In een van de vele dagrecreatiegebieden kun je heerlijk wandelen, fietsen, klimmen en watersporten. En wat te denken van de vele kilometers aan ruiterpaden... Dus kom en beleef de Veluwe actief!
Een knapperend haardvuurtje, heerlijk eten, een goed glas wijn... Op culinair gebied biedt de Veluwe eindeloos veel mogelijkheden. Van gezellige bistro’s tot sfeervolle restaurants en hippe bars waar het uitstekend vertoeven is. Culinaire hoogstandjes vind je in een van de sterrenrestaurants die de Veluwe rijk is in zowel Harderwijk als Vaassen. Liever een Veluws biertje met bitterbal van Veluwse bodem? Ook dat kan! Er wordt op de Veluwe steeds meer gewerkt met erkende streekproducten. En dat proef je! De Veluwe heeft immers een oerbodem die zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld tot een minerale schatkamer, waarin de heerlijkste ingrediënten groeien. Dat is Echt Veluwe!

Streekproducten vind je uiteraard op het platteland waar ze worden gekweekt en op ambachtelijke wijze geproduceerd, maar ook in de vele horecagelegenheden en op de verschillende smaakevenementen die worden georganiseerd. Eten op Rolletjes/Food Unplugged in Ede, De Keukenkaravaan/Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn en de Wilddagen in Vierhouten trekken jaarlijks vele bezoekers naar de Veluwe.

Veluwe Taste