Investeren in een vakantiewoning

Het investeren in een vakantiewoning waarbij u rendement ontvangt over de verhuuropbrengsten is de laatste jaren steeds populairder.

Mede door de lage spaarrente bij banken en de groei van het aantal binnenlandse vakanties kiezen steeds meer investeerders voor deze manier van investeren.

Maar hoe werkt dit nu precies?

Rendement over de verhuuropbrengsten

Steeds meer mensen kiezen er voor om een vakantiewoning te kopen en deze vervolgens te laten verhuren. Er zijn twee verschillende mogelijkheden om rendement te ontvangen over de aankoop van een vakantiewoning.

1. Rendement op basis van verhuuropbrengst (prognose)
Op deze manier van investeren kiest u voor een combinatie van eigen gebruik en verhuur. U bepaalt zelf wanneer u de woning wilt verhuren en wanneer u er zelf gebruik van wilt maken. Wanneer u de woning vrij geeft voor verhuur neemt de verhuurorganisatie het verhuurproces voor haar rekening.

Het rendement wat u ontvangt is afhankelijk van de verhuuropbrengsten van de woning. Bij deze manier van investeren heeft u wel vaste lasten, maar de opbrengst kan hoger uitvallen dan wanneer u investeert in een vakantiewoning met een vast rendement. Daarnaast kunt u, naast dat u verhuuropbrengsten ontvangt, ook zelf genieten van de woning.

2. Vast rendement (garantie)
Bij het investeren in een vakantiewoning met een vast rendement weet u van tevoren exact hoeveel rendement u ontvangt gedurende een vooraf bepaalde periode. Bovendien heeft u geen extra kosten zoals klein onderhoud. Bij deze manier van investeren geeft u na aankoop de sleutel direct weer uit handen en kunt u zelf geen gebruik maken van de woning.

Voordelen van het investeren in een vakantiewoning
Naast dat u zeker bent van maandelijkse opbrengsten, brengt het investeren in een vakantiewoningen nog meer voordelen met zich mee. Zo kunt u de BTW zowel zakelijk als particulier terugvorderen.

Wilt u meer informatie ontvangen over het investeren in een vakantiewoning? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan.

Over TopParken

  • Zoover Award Winnaar 2018 met een 9.3 gemiddeld
  • Beste bungalowpark aanbieder van Nederland volgens Zoover
  • Jarenlange ervaring in de recreatiemarkt
  • Eigen professionele verhuurorganisatie
  • Samenwerking met gerenommeerde touroperators zoals Booking.com

Meer lezen over de mogelijkheden en voordelen van het investering een vakantiewoning.