3ddf4ab9-d068-476e-bc4f-884067f1c16c

Beleggingsvormen

Door de lage spaarrente bij banken, zien we dat mensen op zoek zijn naar een alternatieve en tastbare manier van investeren. Ook merken we dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in eigen land. Hierdoor is de bezetting op onze vakantieparken hoog en kunt u een interessant netto rendement uit uw investering halen.

U kunt kiezen uit twee verschillende beleggingsvormen.
  • Op basis van garantie
  • Op basis van prognose

Investeren op basis van garantie

Bij garantiewoningen bent u zeker van de opbrengst. U heeft geen extra kosten als parkbijdrage, energiekosten en ook het tuinonderhoud en klein onderhoud aan uw woning zijn bij een garantiewoning inbegrepen. U regelt zelf enkel de verzekering van de woning en de gemeentelijke lasten. Bij een garantiewoning heeft u niet de keuze uit kosteloos eigen gebruik in combinatie met verhuur, zoals bij prognosewoningen wel het geval is. Bij deze investeringsvorm kiest u ervoor om uw woning het gehele jaar vrij te geven voor de verhuur. TopParken verzorgt dan het gehele verhuurtraject, zodat u zorgeloos kunt profiteren van uw investering en een hoog netto rendement.

Investeren op basis van prognose

Bij een prognosewoning kunt u kiezen voor een combinatie van eigen gebruik en verhuur. Via een persoonlijke inlogcode op de site 'Mijn TopParken' heeft u altijd inzicht in de beschikbaarheid van uw vakantiewoning en kunt u zelf bepalen wanneer u de woning wilt verhuren of er zelf gebruik van wilt maken. Wanneer u de woning vrij geeft, nemen wij de verhuur voor u uit handen. U hoeft zich dan nergens zorgen om te maken.Bij deze vorm van investeren heeft u wel vaste lasten, maar kan de opbrengst van uw investering hoger uitvallen dan bij een garantiewoning.

Werkwijze prognosewoningen

Bij de prognosewoningen wordt er gewerkt met een eerlijk verdelingssysteem (o.b.v. de bezettingsgraad). Dit systeem zorgt automatisch voor een gelijkmatige verdeling van de boekingen, zodat alle woningen zoveel mogelijk aan bod komen en er gestreefd wordt naar een gelijke omzet per vakantiewoning. Dit kan positief beïnvloed worden door de voorkeursboekingen en uiteraard ook door het zelf aanbrengen van gasten.