Cultuur op de Veluwe

De Veluwe staat bekend om zijn bossen en de loslopende herten, maar ook om zijn vele culturele hotspots.

Bekende namen als het Kröller-Müller Museum, Paleis het Loo en het Nederlands Openluchtmuseum zorgen ervoor dat de Veluwe tot een van de mooiste culturele regio’s in Nederland behoort.


Culturele hotspots op de Veluwe

Op de Veluwe vind je, naast prachtige natuur, veel culturele hotspots. De bekendste zijn natuurlijk het Kröller-Müller museum, Paleis het Loo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar de Veluwe biedt nog veel meer aan cultuur, over de gehele Veluwe verspreid vind je bijvoorbeeld musea, kastelen, hanzesteden & molens.

De bekendste 3

Kröller-Müller museum
In het Kröller-Müller museum, gelegen in het Nationale Park De Hoge Veluwe, vind je de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. Ook stukken van Pablo Picasso en Piet Mondriaan zijn te bewonderen in het Otterlose museum.

Paleis het Loo
Het voormalig zomerpaleis in Apeldoorn, vooral bekend om zijn imposante tuin, zorgt voor een prinsheerlijke sfeer op de Veluwe. Bekenden namen als stadhouder Willem III en Koningin Wilhelmina zijn belangrijk voor Paleis het Loo in Apeldoorn.

Nederlands Openluchtmuseum
Het Arnhemse museum is het drukst bezochte museum buiten de randstad en maar liefst 44 hectare groot. Wanneer je in de historische tram in het Nederlands Openluchtmuseum rijdt, proef je vooral de sfeer van de ambachtslieden en arbeiders.
Wil je meerdere culturele hotspots bezoeken op de Veluwe? Met een overnachting op de Veluwe sta je uitgerust op om meerdere dagen op een culturele tour te gaan.
De Veluwe kenmerkt zich door de middeleeuwse kastelen en de moderne kunst in de verschillende musea, midden in een bosrijke omgeving. Wanneer je een bezoek brengt aan de Veluwe ervaar je zelf de koninklijke macht en pracht, maar ook de Hanzesteden met ieder zijn authentieke sfeer en charme. Er is genoeg te beleven op de Veluwe.