Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een nationaal park in de provincie Gelderland. Het park bestaat uit 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Het beslaat ongeveer vijf procent van de Veluwe.

Dit maakt het park het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa & een van de mooiste nationale parken die ons land kent!

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Achter de poorten van het Nationale Park De Hoge Veluwe schuilt een diversiteit aan plant- en diersoorten. In Nationaal Park De Hoge Veluwe leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen. Het park wordt om deze reden de groene schatkist van Nederland genoemd: een toegankelijk landschap waar de rust duidelijk merkbaar is.

Behalve de prachtige natuur heeft het park ook zijn aantrekkingskracht te danken aan het nationaal en internationaal befaamde Kröller-Müller, dat midden in het Park ligt. Het Kröller-Müller Museum beheert de op een na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh en verrast elke bezoeker met zijn unieke beeldentuin.

Wanneer je het park ter voet of op de fiets verkend, voel je de rust. Je kunt gratis gebruik maken van een van de 1.700 beroemde ‘’Witte Fietsen’’ of op safari met de boswachter.
Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert elke dag activiteiten als workshops, rondleidingen en excursies. Er is zoveel te doen op het park dat je meerdere dagen nodig hebt om alles te kunnen doen. Met een overnachting op de Veluwe sta je uitgerust op om volop te kunnen genieten van de activiteiten op het park.

Alvast kaartjes bestellen voor Het Nationale Park de Hoge Veluwe?
Bestel hier uw tickets

Te doen in het park

  • Wandelen en fietsen
  • Wilde dieren spotten
  • Op safari met de boswachter
  • Paardrijen
  • Jachthuis Sint Hubertus
  • Kröller-Müller Museum
  • Restaurantjes