Wist u dat…
…de Big Five in het begin van de avond & ’s ochtends vroeg het meest actief is?

De kans is dus groot dat, als u dan een wandeling gaat maken, u een of meerdere dieren van de Big Five tegenkomt.

De Big Five van de Veluwe

De meeste dieren van de Big Five (Schotse hooglander, edelhert, wild zwijn, ree en vos) komt u overdag zelden tegen. Aan het begin van de avond & ’s ochtends vroeg worden ze actief en is de kans dus groter dat u een of meerdere van deze prachtige dieren in het echt tegenkomt.

Ook zijn er over de gehele Veluwe mogelijkheden om wild excursies te boeken. U gaat samen met een boswachter van Staatsbosbeheer op pad, op zoek naar de wilde dieren van de Veluwe.

Als u naar de Veluwe gaat om de wilde dieren te spotten wilt u natuurlijk niet weg zonder dat u een lid van de Big Five hebt gezien. Aangezien de dieren ’s avonds & ’s ochtends vroeg actief zijn is het ideaal wanneer u overnacht op de Veluwe.

Bekijk overnachtingsmogelijkheden
 
Wild zwijn op de Veluwe
Vos op de Veluwe
Buffel op de Veluwe

Het kan zelfs voorkomen, dat u niet eens op pad hoeft om wild te spotten. Onder andere de ree laat zich regelmatig zien op onze niet omheinde vakantieparken.

Op verschillende plekken op de Veluwe zijn speciale wildarena’s gemaakt waar de Big Five komt grazen of drinken. Een ideale manier om de Big Five te spotten.

De Big Five, de trots van de Veluwe

  • Schotse hooglander
  • Ree
  • Edelhert
  • Wild zwijn
  • Vos

Bekijk de mogelijkheden om de Big Five te ontmoeten. 

Edelherten op de Veluwe