Omgeving | Egmond a/d Hoef
Egmond: vanouds een vissersdorpje en tegenwoordig één van de populairste badplaatsen van Nederland. Recreatiepark de Woudhoeve is gelegen in Egmond aan den Hoef, wat samen met Egmond-Binnen en Egmond aan Zee ‘Egmond’ vormt.

Het hele jaar door is er in Egmond van alles te beleven. Het najaar leent zich perfect voor een lange strandwandeling en in de winter vindt u hier een gezellige kerstmarkt en wordt de jaarlijkse Nieuwjaarsduik georganiseerd. In het voorjaar wordt u getrakteerd op bloeiende bollenvelden en in de zomer neemt u natuurlijk een duik in de Noordzee en kunt u heerlijk loungen, borrelen of eten op één van de vele terrassen langs de kust.

In het dorp vindt u de oudste abdij van Nederland. De Sint-Adelbertabdij werd in de tiende eeuw opgericht en is vandaag de dag nog steeds te bezoeken. Aan de kust van Egmond aan Zee vindt u de J.C.J. van Speijk vuurtoren, dat de oudste nog actieve vuurtoren van Nederland is.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Vuurtoren in Egmond
Strand van Egmond
Centrum van Egmond

In Egmond aan den Hoef zelf komt u de ruïnes van het kasteel van Lamoraal van Egmond tegen. In de verte ziet u de stolpboerderijen die karakteristiek zijn voor Noord-Holland.

De omgeving van Egmond kunt u goed met de fiets of te voet verkennen. Bij de receptie op het park zijn gratis fiets- en wandelroutes te vinden door de duinen, weilanden en de gezellige dorpen en steden in de omgeving. Alkmaar is bijvoorbeeld gelegen op nog geen 30 minuten fietsen vanaf Recreatiepark de Woudhoeve. Hier kunt u heerlijk winkelen, een bezoek brengen aan de Alkmaarse kaasmarkt op vrijdagochtend of één van de vele horecagelegenheden.

Dagjes uit
Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Egmond is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets (met korting) kopen bij de receptie op het park.

Evenementen in de omgeving
Bent u benieuwd of er binnenkort leuke (meerdaagse) evenementen in de omgeving van Recreatiepark de Woudhoeve plaatsvinden? Bekijk dan eens onze evenementenkalender en combineer uw verblijf op ons TopPark met een bezoekje aan een leuk evenement.

Dagje uit bij Recreatiepark de Woudhoeve