1. Populaire badplaats Egmond
  2. Zee, strand én duinen
  3. Oudste actieve vuurtoren

Vakantie in Egmond

Recreatiepark de Woudhoeve is dé ideale uitvalsbasis tijdens uw vakantie in Egmond. Ons vakantiepark bevindt zich in Egmond aan den Hoef, wat samen met Egmond-Binnen en Egmond aan Zee Egmond vormt. Dit vroegere vissersdorpje is tegenwoordig uitgegroeid tot één van de populairste badplaatsen van Nederland. Een vakantie in Egmond is leuk voor iedereen en tijdens ieder seizoen. Het najaar leent zich perfect voor een lange strandwandeling om écht even uit te waaien. Tijdens de winter vindt u in Egmond een gezellige kerstmarkt en wordt de jaarlijkse Nieuwjaarsduik georganiseerd. Het voorjaar trakteert u op bloeiende bollenvelden en tijdens de zomer wordt een verkoelende duik in de Noordzee wel érg aantrekkelijk. Wandelen door de duinen, loungen of borrelen bij één van de strandtentjes of de Van Speijk vuurtoren beklimmen behoren ook tot de mogelijkheden tijdens uw vakantie bij Egmond aan Zee.

 

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Egmond

Tijdens uw vakantie in Egmond kunt u allerlei leuke uitjes plannen. Naast de parkfaciliteiten, heeft ook de omgeving van Egmond veel te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets (met korting) kopen bij de receptie. 

Tip: de omgeving met de fiets of te voet ontdekken is een absolute must tijdens uw vakantie in Egmond. Bij de receptie zijn gratis fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. Maak de mooiste tochten door de duinen, weilanden en gezellige dorpen en steden. 

Uittip: Sint-Adelbertabdij

In Egmond vindt u de oudste abdij van Nederland: de Sint-Adelbertabdij. Zeker een aanrader tijdens uw vakantie in Egmond. De abdij werd in de tiende eeuw opgericht en is vandaag de dag nog steeds te bezoeken.

Uittip: Kaasstad Alkmaar

Kaasstad Alkmaar ligt op slechts een halfuurtje fietsen vanaf Recreatiepark de Woudhoeve. Hier kunt u heerlijk winkelen, een bezoekje brengen aan de Alkmaarse kaasmarkt op vrijdagochtend of neerstrijken op een terrasje.

Uittip: J.C.J. van Speijk vuurtoren

Aan de kust van Egmond aan Zee vindt u de J.C.J. van Speijk vuurtoren, de oudste actieve vuurtoren van Nederland. Tijdens uw vakantie in Egmond aan Zee móét u deze zeker eens beklimmen. U zult versteld staan van het uitzicht!

Uittip: Strand van Egmond aan Zee

Waai heerlijk uit tijdens een strandwandeling, zoek verkoeling in de zee of geniet bij een strandpaviljoen in Egmond aan Zee. Tijdens uw vakantie kan een dagje strand niet ontbreken. Tip: de Egmondse Duinen zijn ook prachtig!