Omgeving | Noordwijk
Voor een heerlijke vakantie aan de Nederlandse kust bent u bij Parc du Soleil aan het juiste adres. Het vakantiepark is gelegen op loopafstand van de duinen en in het hart van de Bollenstreek. Recht tegenover het park vindt u een uitgestrekt bollenveld dat in het voorjaar prachtig bloeit.

Noordwijk bestaat uit twee kernen: Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen. Noordwijk aan Zee was vroeger een vissersdorp en is tegenwoordig een populaire badplaats met de langste kuststrook van Nederland (+/- 13 kilometer lang). Op de Koningin Wilhelmina Boulevard en Koningin Astrid Boulevard vindt u diverse restaurants en strandtentjes waar u het hele jaar door terecht kunt voor koffie, lunch, een borrel of diner.

Noordwijk-Binnen heeft een rijke historie en kenmerkt zich vandaag de dag nog steeds door de bloementeelt. In de Oude Dorpskern vindt u vele monumentale gebouwen, waarvan een aantal ook van binnen te bekijken zijn.

Ook vindt u in Noordwijk een theater, bioscoop en diverse musea waar het hele jaar door diverse evenementen en tentoonstellingen worden georganiseerd.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Vuurtoren Noordwijk
Noordwijk Boulevard
Strand van Noordwijk

Op de eerste zaterdag na 19 april wordt het jaarlijkse Bloemencorso georganiseerd. Vanuit Noordwijk vertrekt het 40 kilometer lange corso richting Haarlem. Op de avond voor het Bloemencorso vindt ook het verlichte bloemencorso door Noordwijk plaats. Een echte aanrader!

Verblijft u in het voorjaar op Parc du Soleil? Vergeet dan ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de Keukenhof in Lisse, één van de populairste toeristische trekpleisters van ons land. Jaarlijks bloeien hier miljoenen kleurrijke bloemen in de maanden maart, april en mei.

Grote steden zoals Leiden, Den Haag en Amsterdam zijn met de auto goed te bereiken vanaf Parc du Soleil.

Als gast bij Parc du Soleil kunt u in het hoogseizoen bovendien gratis gebruik van het buitenzwembad op het nabijgelegen Recreatiepark Noordwijkse Duinen.

Dagjes uit
Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Noordwijk is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets (met korting) kopen bij de receptie op het park.

Keukenhof