V2G elektrische auto’s op de vakantieparken

TopParken rust verschillende vakantieparken uit met volledig elektrische auto's die, dankzij het installeren van een nieuwe laadtechniek, in staat zijn energie terug te geven. Als gast van het vakantiepark krijgt u de mogelijkheid om gebruik te maken van deze elektrische auto's. De voertuigen worden ingezet om tijdens piekuren de belasting op het energienetwerk te verminderen. TopParken is het eerste recreatiebedrijf ter wereld die deze unieke manier van duurzaamheid inzet!

Inmiddels zijn de eerste V2G laadpalen op Landgoed de Scheleberg geïnstalleerd. In samenwerking met E-mission uit Otterlo wordt het vakantiepark voorzien van elektrische auto's. U kunt vanaf slechts 2,50 euro per uur de elektrische auto huren en op deze manier zelf bijdragen aan een duurzamere wereld. Dit maakt een vakantie bij TopParken extra bijzonder maar vooral aantrekkelijk.

Vehicle-to-Grid (V2G) laadpalen

V2G is een gloednieuwe laadtechniek. De Vehicle-to-Grid laders nemen niet alleen energie af tijdens het laden, maar zijn ook in staat om energie terug te geven. Dankzij deze vorm van 'slim' laden geven de auto's stroom terug tijdens de piek verbruiksuren op de vakantieparken. Hierdoor gaat de belasting op het energienetwerk omlaag. 

Duurzaamheid bij TopParken

Bij TopParken hechten we veel waarde aan duurzaam ondernemen. Alle vakantieparken in Nederland zijn er dan ook op gericht om de natuur zo min mogelijk tot last te zijn. Dankzij deze aanpak zijn een aantal van onze vakantieparken beloond met een Green Key keurmerk en een Max Havelaar Cotton keurmerk. De samenwerking met E-mission is onderdeel van verdere verduurzaming van de vakantieparken. 

Duurzaam ondernemen

Bekijk hier alle vakantieparken van TopParken