16 juni 2022

Resort Veluwe behaalt gouden Green Key keurmerk

De milieubewuste initiatieven op Resort Veluwe in Garderen zijn beloond met het gouden Green Key keurmerk. Dit hoogst haalbare keurmerk laat zien dat de medewerkers van het vakantiepark van TopParken er alles aan doen om het milieu te sparen. Er is een duurzame speeltuin, een insectenhotel en een natuurtuin aangelegd. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van natuurlijke waterwinning, zijn er nieuwe vakantiewoningen voorzien van sedumdaken en worden er zonnepanelen geplaatst.


Op Resort Veluwe zijn de eerste sedumdaken van TopParken te vinden. Deze groene daken zijn begroeid met vetplantjes, wat een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit en een isolerende werking heeft. Daarnaast wordt er op het Veluwse vakantiepark gebruikgemaakt van een natuurlijke waterwinning, waarbij grondwater omhoog wordt gepompt, gefilterd en vervolgens wordt verspreid over het vakantiepark.

Green Key is het grootste, internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Het keurmerk wordt aan organisaties toegekend die duurzaamheid belangrijk vinden en dit doorvoeren in al hun bedrijfsprocessen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort of kwaliteit. Organisaties met een Green Key keurmerk gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.