Vanaf 20 mei spa’s op vakantieparken TopParken weer aangeboden

Eind vorig jaar is het besluit genomen om, uit voorzorg, de spa’s op de vakantieparken van TopParken te sluiten. Dit besluit is genomen om de veiligheid en gezondheid van vakantiegasten te waarborgen. Vanaf het moment van sluiting, heeft de organisatie het doel gehad om de spa’s zo snel mogelijk, op een veilige manier te heropenen. 

De afgelopen weken heeft er een pilot plaatsgevonden op de vakantieparken van TopParken ter bevordering van de heropening van de spa’s. Binnen deze pilot zijn drie verschillende methoden getest, waarbij werd gezocht naar de juiste combinatie tussen diverse technische middelen en een passende bedrijfsvoering. De pilot is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland en Eurofins C-mark, een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van waterveiligheid en -kwaliteit.

Naar aanleiding van de pilot kan geconcludeerd worden dat de installatie van een UV-lamp, in combinatie met een juiste dosering desinfectiemiddel (chloor) en pH-correctiemiddel (zuur product), zorgt voor een betere microbiologische waarde van het water. Het gebruik van de UV-lamp wordt gecombineerd met de inzet van personeel om de juiste, bijbehorende onderhouds- en voorbereidingswerkzaamheden uit te voeren ter bevordering van de verhuur van de faciliteit.

In de afgelopen weken zijn er dan ook UV-lampen geïnstalleerd in de spa’s op alle TopParken vakantieparken en er wordt extra (extern) personeel opgeleid en ingezet.

TopParken is erg tevreden over de succesvolle pilot, welke heeft geresulteerd in het veilig heropenen van de spa’s. Dit is mede mogelijk gemaakt door de inzet van de provincie Gelderland, medewerkers van Eurofins C-mark en medewerkers van TopParken. De organisatie kijkt uit naar een succesvol hoogseizoen.


Meer informatie over de extra aandacht die nodig is voor waterveiligheid in spa’s is
hier te vinden op de website van Eurofins C-mark.


Bijlagen en downloads

Landgoed de Scheleberg - vakantiehuis met spa.jpg
Download bestand